avgoust Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2012 (edited) ΟΚ χωρις αδεια.... Και υπερβαση υψους??? ........................... και αφου δεν εχουμε αδεια ειναι 100% η υπερβαση αρα χ1,4..... Δηλαδη ουσιαστικα υπερβαση υψους στα χωρις αδεια εχουμε παντα.......... Απλά κάνεις τεράστιο λάθος. Ελέγχεις αν υπερβαίνεις τα 7,5 μ . Μόνο. (ή τα 4 αν είναι ισόγειος κατοικία) Αν έχεις υποβάλει δηλώσεις με τέτοιους συντελεστές , τρέχα να τις διορθώσεις. Edited Αύγουστος 2 , 2012 by avgoust
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1 , 2012 και επιπλέον στην περίπτωση κατασκευής στέγης, στα εκτός σχεδίου-εκτός οικισμού, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος προσαυξάνεται κατα +1.20 μ.
γ.ταφ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2012 Στην περίπτωση ισογείου χωρίς στέγη συγκρίνουμε με τα 7,5 μ. ή με τα 4,00 μ. το ύψος του;
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2012 γ.ταφ στην περίπτωση που το ισόγειο κτίριο είναι πλήρως αυθαίρετο ελέγχεις με το μέγιστο των 4. μ ωστε να διαπιστώσεις αν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος.(ΦΕΚ 270 Δ/31-4-85 άρθρο 6 παρ. δ για κατοικίες). Το ίδο ισχύει και για ισόγειο τμήμα κτίρίου. Αν πρόκειται για περίπτωση ισογείου, το οποίο ανεγέρθηκε με οικοδομική άδεια και έχει υπέρβαση ύψους σε σχέση με τα εγκεκριμένα, διαιρούμε την υπέρβαση ύψους με παρανομαστή τα 4 μ. ώστε να υπολογιστεί το ποσοστό προσαύξησης της υπέρβασης ύψους.
avgoust Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2012 Να διευκρινήσουμε ότι το +4 ισχύει ως ύψος ελέγχου μόνο για μονόροφη κατοικία. Αλλιώς πάμε με το +7,50.
pk10gr Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2012 (edited) Απλά κάνεις τεράστιο λάθος. Ελέγχεις αν υπερβαίνεις τα 7,5 μ . Μόνο. (ή τα 4 αν είναι ισόγειος κατοικία) Αν έχεις υποβάλει δηλώσεις με τέτοιους συντελεστές , τρέχα να τις διορθώσεις. Οχι Avgoust, δεν εχω κανει τετοιες δηλωσεις.. Αλλα τελικα την υπερβαση υψους πως την προσδιοριζουμε??? Γιατι αλλα λεμε εδω κ αλλα λεμε εδω http://www.michaniko...__fromsearch__1 Ολη η κουβεντα λοιπον ειναι ενας κυκλος.. Και ως γνωστον ο κυκλος ακρη δεν εχει............................................................................................................. Δηλαδη αν καταλαβαινω καλα απο τα προηγουμενα ποστ, σε περιπτωση αδειας ελεγχος των υπερβασεων υψους της αδειας σε σχεση με τα επιτρεπομενα . σε περιπτωση μη αδειας ελεγχος του κατασκευασμενου υψους με τα επιτρεπομενα υψη μονο αν αυτο ειναι μεγαλυτερο του επιτρεπομενου.. Και αυτο παλι απο που προκυπτει???? ΥΓ Ποσο που....δες και λαμογια ειναι στο ΤΕΕ που ακομα και τα παραδειγματα τους ειναι στον αερα και δεν ακουμπανε πολυ συνηθισμενες αλλα περιεργες περιπτωσεις...... Edited Αύγουστος 2 , 2012 by pk10gr
γ.ταφ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2012 Ευχαριστώ pavlos33 και avgoust. Συμφωνώ με αυτά που λέτε. Για ισόγεια κατοικία χωρίς Ο.Α. συγκρίνουμε το ύψος της με τα 4,00 μ. Αν μπροστά της υπάρχει βεράντα με στέγαστρο, στυλ Η/Χ, που θα πάει με αναλυτικό ως λοιπή παράβαση, αλλά το ύψος της είναι ας πούμε 4,30 μ., τι κάνουμε; Χρειάζεται κ το ύψος των λοιπών παραβάσεων να συγκρίνεται με τα 4,00 μ.;(Το ύψος της κατοικίας είναι στα 3,50 μ.).
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2 , 2012 και να το συγκρίνεις πως θα το περάσεις στο σύστημα? Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι στην τεχνική έκθεση να το περιγράψεις τους λόγους που δεν γινεται, η συγκεκριμένη παράβαση να υπολογιστεί συνδυαστικά με την κατηγορία λοιπών παραβάσεων, δίοτι το σύστημα δεν το υποστηρίζει.
mkara Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8 , 2013 η βαση λυομενου και το λυομενο (κοντεινερ) θεωρουνται παραβαση και μπορουν με καποιο τροπο να τακτοποιηθουν και να παρουν ρευμα;
Sk Evi Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9 , 2013 το λυομενο- κοντεινερ εγω σε ενα πελατη το υπολογισα ως ΥΔ κανονικα με το εμβαδο του. Δεν ξερω αν ειναι τελειως σωστο, αλλα ειναι κλειστος χωρος οποτε υπολογιζεται βασει της επιφανειας του.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα