Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πότε τελικά θεωρείται ένα οικόπεδο εντός σχεδίου;


Recommended Posts

Έχω πελάτη που μου είπε ότι έχει αυθαίρετο σε οικόπεδο το οποίο εκρεμει δεν ξερω ακριβως τι, για να μπει στο σχέδιο πόλης.(Πραξη εφαρμογής νομίζω) Ειμαι λίγο ασαφής, αλλά νομίζω ότι ξέρετε σε τι αναφέρομαι.

Τι θεωρείται εντός ή εκτός.

Γενικά δεν είναι ξεκάθαρο πότε είναι ένα οικόπεδο εντός η εκτός και άνοιξα αυτό το topic μήπως ξεκαθαριστεί

Για παράδειγμα οι υπό ένταξη περιοχές.

Edited by steve100
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει αρκετό υλικό στο forum σχετικά με το πότε θεωρείται μια περιοχή ή ένα οικόπεδο ως εντός σχεδίου και με αναζήτηση μπορείς να το βρεις.

Γενικά, μια περιοχή θεωρείται ως εντός σχεδίου όταν έχει μελετηθεί πολεοδομικά και η μελέτη αυτή έχει εγκριθεί με σχετική διοικητική πράξη (πδ σήμερα, υπουργική απόφαση ή απόφαση Περιφερειάρχη ή απόφαση Νομάρχη παλαιότερα).

 

Η Πράξη Εφαρμογής, που αναφέρεις, είναι ένα στάδιο διαδικασιών (εφαρμογή σχεδίου στο έδαφος, υπολογισμός εισφορών σε γη και σε χρήμα, τακτοποίηση οικοπέδων κλπ) που ξεκινάει μετά την έγκριση της ΠΜ, σύμφωνα με το πλαίσιο της πολεοδομικής νομοθεσίας μετά το 1983 (ν. 1337/1983). Πριν από το 1983, οι διαδικασίες αυτές (εκτός των εισφορών) γίνονταν αποσπασματικά, αλλά και πάλι μετά την έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου, δηλαδή την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης.

 

Αντίθετα, οι υπό ένταξη στο σχέδιο περιοχές είναι αυτονόητο ότι δεν θεωρούνται ως εντός σχεδίου, μέχρις ότου εγκριθεί η οικεία ΠΜ.

 

Πιστεύω ότι, περιληπτικά, έχουν απαντηθεί οι απορίες σου.

 

Διευκρινίζεται ότι περιοχές που έχουν συγκεκριμένο καθεστώς δόμησης, όπως πχ οι οριοθετημένοι οικισμοί και άλλες περιπτώσεις, δεν θεωρούνται ως εντός σχεδίου, όπως εσφαλμένα επικρατεί πολλές φορές.

Edited by MAKAP
Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστώ πολύ μακαρ .

Δηλαδή με αυτά που μου λες οταν εκρεμεί πράξη εφαρμογής εχει μπει στο σχέδιο πόλης, άρα θεωρειται εντός.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά.

Η έκφραση "εκκρεμεί η ΠΕ" μπορεί να σημαίνει είτε ότι δεν έχει ανατεθεί η μελέτη ή εάν έχει ανατεθεί δεν έχει ξεκινήσει είτε ότι έχει συνταχθεί ή ολοκληρωθεί και εκκρεμεί η έγκρισή της.

Επομένως, πρέπει να διερευνήσεις το ακριβές στάδιο που βρίσκεται η ΠΕ, ώστε να γνωρίζεις αφενός πως θα χειριστείς το θέμα που σου έχει ανατεθεί αφετέρου εάν θα αντλήσεις στοιχεία της ΠΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.