Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαιρεσίες σε κοινόχρηστο χώρο


Recommended Posts

Έχω ένα κτίριο που έχει γίνει σύσταση ορ. ιδιοκτησίας, αλλά προς το παρόν ανήκει όλο σε ένα ιδιοκτήτη. Τις αυθαιρεσίες κάθε ιδιοκτησίας τις υποβάλλω ξεχωριστά. Αν ο ιδιοκτήτης θέλει να τακτοποιήσει και τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν στον κοινόχρηστο χώρο, πως τις τακτοποιώ; Σαν ξεχωριστή ιδιοκτησία; Αν θέλω κάποιες από αυτές να τις εντάξω σε συγκεκριμένη ιδιοκτησία μπορώ να τις δηλώσω με τις άλλες αυθαιρεσίες της ιδιοκτησίας;

Link to comment
Share on other sites

Η σύσταση ορ.ιδιοκτησίας σημαίνει ότι έχεις Χ ανεξάρτητες ιδιοκτησίες... Η τακτοποίηση σε Κ/Χ χώρους απαιτεί συναίνεση που εσύ έχεις αφού είναι μόνος του ως ιδιοκτήτης... Αρα δεν βλέπω πρόβλημα... Μια γενναία έκπτωση στις αμοιβές και προχωράς.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ακριβώς ίδια περίπτωση!!

 

Ένας πελάτης μου έχει 2 οροφοδιαμερίσματα, στα οποία έχει κάνει υπέρβαση 5-6 τμ στο καθένα! Επίσης έχει αυξήσει την απόληξη του κλιμακοστασίου κατα 10 τμ για να προσθέσει πλυσταριό! Πόσες δηλώσεις θα κάνει αυτός ο άνθρωπος?

 

Θεωρώ παράλογο να κάνει 3 αιτήσεις......

 

Επίσης, αν υποθέσουμε ότι κάνω ξεχωριστές αιτήσεις για το κλιμακοστάσιο τι βεβαίωση θα του δώσω???Ο νόμος λέει πως βεβαιώσεις δίνουμε ανα ιδιοκτησία!!! Εδώ δν έχει λογική να του δώσω...!!!???

Link to comment
Share on other sites

Ενα λεπτό για να το πάρουμε από την αρχή...

Εχετε ν ιδιοκτησίες και ένα κοινόχρηστο χώρο...

Κάθε ιδιοκτησία στον όροφο που βρίσκεται, παίρνει Χ τ.μ. του Κ/Χ και θέλει συναίνεση από τους άλλους ιδιοκτήτες που όμως είναι το ίδιο πάντα πρόσωπο.

Αρα ν αιτήσεις... μια για κάθε ιδιοκτησία... απλώς η αυθαιρεσία έχει γίνει προς τον Κ/Χ και όχι για παράδειγμα στο μπαλκόνι...

 

Οι Κ/Χ δεν τακτοποιούνται στη πράξη αλλά δεν προκύπτει και θέμα... Δεν έγινε στον Κ/Χ η αυθαιρεσία... σε ιδιοκτησία έγινε απλώς προς τον Κ/Χ.

Link to comment
Share on other sites

Να γίνω πιο αναλυτικός!

 

Η υπέρβαση σε κάθε διαμέρισμα είναι η/χ!

Η μόνη παραβίαση που έχει γίνει σε κ.χ είναι στην ταράτσα στην απόληξη του κλιμακοστασίου όπου τα μεγάλωσε κατά 10 τμ!

 

- Εγώ θα καταθέσω διαφορετικό φάκελο για την απόληξη του κλιμακοστασίου????

-Αν δν θέλει να τακτοποιήσει τους η/χ και θέλει να τακτοποιήσει μόνο το κλιμακοστάσιο θα έχω κάποιο πρόβλημα με την βεβαίωση??? Στην αντίθετη περίπτωση δν θα είχα!

Edited by Megapad
Link to comment
Share on other sites

Το δικό μου πρόβλημα είναι πως η παρανομία στον κοινόχρηστο χώρο πρέπει να παραμείνει κοινόχρηστη (μεγάλωσε το λεβητοστάσιο). Αν την τακτοποιήσω μέσω μιας ιδιοκτησίας, δεν περνάει αυτόματα στην κυριότητα του ιδιοκτήτη; (Τώρα ο ιδιοκτήτης είναι κοινός για όλες τις ιδιοκτησίες, αλλά του χρόνου μπορεί να μην είναι...)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.