iovo Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2007 Ανεξάρτητα από την προσομοίωση που "αυτόματα" μάλλον κάνει το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί ο καθένας μας, ποιός νομίζεται ότι είναι ο καλυτερος τρόπος προσομοίωσης με γραμμικά στοιχεία καμπτόμενων τοιχωμάτων σε μικτά συστήματα αλλά και τοιχωμάτων υπογείων? Κατά την άποψή μου: α)στα φέροντα τοιχώματα η προσομοίωση των άκαμπτων μελών σύνδεσης με τις συντρέχουσες δοκους θα πρέπει να είναι με μεγάλες ροπες αδρανείας αλλά πραγματικές τιμές για την δυστρεψία και την ατένεια. β)στα τοιχώματα υπογείων θα πρέπει να προσομοιώνεται με υψίκορμη δοκό με διατμητικές παραμορφώσεις. Εσείς τι λέτε?
chronism Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2007 Όπως τα λες..... Για να διερευνήσεις καλλίτερα το θέμα σε παραπέμπω σε μια εργασία των: ΞΕΝΙΔΗ, ΑΒΡΑΜΙΔΗ και ΜΟΡΦΙΔΗ "Διερεύνηση Προσομοιώσεων για Δικυψελικούς Πυρήνες Κτιρίων Ο/Σ" http://www.srcosmos.gr/srcosmos/showpub.aspx?aa=6894
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 28 , 2007 Άρα, κακώς τα statics (Multisoft) και Strad (4M-VK) προσομοιώνουν τους πυρήνες με τη μέθοδο 4 που αναφέρεται στο σύγγραμμα. Βέβαια, απ' όσο γνωρίζω, υπάρχει η δυνατότητα να προσομοιωθούν και με τη μέθοδο 2 ενώ παράλληλα το Strad έχει και την επιλογή των επιφανειακών στοιχείων. Το καλύτερο όμως όλων είναι να χρησιμοποιείς εργαλεία όπως το Etabs.
earlscourt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1 , 2008 νομίζω ο ευκολότερος και πλέον ελεγχόμενος τρόπος είναι με τη χρήση επιφανειακών στοιχείων στο etabs και αξιοποίηση της αυτόματης ολοκλήρωσης
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2 , 2008 Εύκολοι είναι όλοι οι τρόποι προσομοίωσης. Ελεγχόμενοι νομίζω ότι κανένας δεν είναι και όταν μπαίνουν πιο σύνθετοι τρόποι προσομοίωσης, όπως τα επιφανειακά στοιχεία, τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Αξιόπιστος τρόπος προσομοίωσης είναι αυτός του Etabs σύμφωνα με το σύγγραμμα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα