Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραβίαση Δ και ιδεατού στερεού


Recommended Posts

Συνάδελφοι όταν έχουμε αυθαίρετο όροφο για να ελέγξουμε την παραβίαση των πλάγιων αποστάσεων Δ το κάνουμε με το Δ που προκύπτει από τους νόμιμους ορόφους ή θα πρέπει να βάλουμε και τον αυθαίρετο??? Ξαναδιάβασα όλη την νομοθεσία και δν παρατήρησα κάτι, αν έχετε άποψη επί του θέματος ή το έχετε προσέξει σε καμια εγκύκλιο βοηθήστε με!

 

Επίσης τους ελέγχους για τα Δ - ύψη- ιδεατο στερεο γίνονται με αυτά που ίσχυαν στην περιοχή εκείνη την εποχή που χτίστηκε το αυθαίρετο ή με αυτά που ισχύουν σήμερα???? Έχω περίπτωση αυθαιρέτου που χτίστηκε το 80 και δν υπήρχε τότε το ιδεατό στερεό. Θα το βάλω στον υπολογισμό του προστίμου τώρα???

Link to comment
Share on other sites

Με όσα ώς σήμερα μας έχουν ζαλίσει από το υπουργείο προσωπικά καταλαβαίνω ότι το Δmax θα προκύπτει από το Hmax (επιτρεπόμενο) το σημερινό ή αυτό που ίσχυε τότε. Αν το μέγιστο ύψος που ίσχυε το 80 που χτίστηκε η οικοδομή ειναι μεγαλύτερο αυτό δίνει και μεγαλύτερη επιτρεπόμενη Δ.(ευμενέστερη περίπτωση).Σχετική απάντηση Γ2 ΥΠΕΚΑ όπου αναγράφεται ότι "τα επιτρεπόμενα μεγέθη του φύλλου καταγραφής ....αναφέρονται στα μέγιστα επιτρεπόμενα μεγέθη που ισχύουν στη περιοχή του ακινήτου ή σε αυτά που ίσχυαν κατά το χρόνο ανέγερσης της αυθαίρετης κατασκευής αν είναι ευμενέστερα" Όσο αφορά στο ιδεατό στερεό πιστεύω ότι θα πρέπει να εξεταστεί με το τελικό ύψος του κτιρίου (συμπεριλαμβανομένου του αυθαίρετου ορόφου) και εφαρμογή του αρθρου 9 παρ. 6 του ΓΟΚ. Από ότι διαφαίνεται παντως το ιδεατό στερεό εξετάζεται ως δευτερος έλεγχος εφόσον διαπιστωθεί ότι η αυθαίρετη κατασκευή δεν δίνει υπέρβαση ύψους (ως προς το μέγιστο υψος που ισχύει στη περιοχή). Ολά αυτά προσωπική άποψη πάντοτε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.