saradis1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 Καλησπερα σε όλους. Θέλω να τελειώσω μια τεχνική έκθεση και μου λείπει πόσο θα πρέπει να είναι η μέγιστη αντίσταση σε ηλεκτρόδιο γείωσης. Η περίπτωση είναι μια προσθήκη ενός ορόφου που αναγκαστηκά θα έχει σύστημα άμεσης γείωσης (ηλεκτρόδιο γείωσης) και όχι θεμελιακής. Κατα τη μέτρηση της αντίστασης γείωσης, ποιά είναι η τιμή που δεν πρέπει να ξεπεράσει? (και αν είναι ευκολο, σύμφωνα με ποιο πρότυπο? το ΚΕΗΕ εδώ? Στον νέο ELOT θέτει ως υποχρεωτική την θεμελιακή). Το σύστημα γείωσης της περιοχής είναι ουδετερογείωση. Ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 1 ΩΜ Αλλά στα συστήματα ουδέτερογειώσεις (ΤΝ) η τιμή που παίρνει είναι πολύ χαμηλή αφού όλα τα ηλεκτρόδια που ανήκουν σε ένα υποσταθμό, (μετασχηματιστή και καταναλωτών), είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους . Μόνο στα ΤΤ ψάχνουμε τον 1σο για να είμαστε σίγουροι ότι τάση επαφής δεν θα είναι μεγαλύτερη από 50v και θα υπάρξει διακοπή σε λιγότερο από 5sec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradis1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 ε να έχουμε και εμείς ένα καλό φίλε μου στην επαρχία. Ευχαριστώ για την πληροφορία. Μήπως θα μπορούσες να μου πεις και που το γράφει αυτό?(έτσι για να το συμπεριλάβω στην τεχν. έκθεση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nvel Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 (edited) έχεις μπερδέψει (ή ταυτίσει) τον τρόπο κατασκευής γείωσης (θεμελιακή-ηλεκτρόδια) με το σύστημα γείωσης (ΤΝ-ΤΤ). Μια θεμελιακή γείωση μπορεί να συνδεθεί ως ΤΤ ή ΤΝ ομοίως και τα ηλεκτρόδια. Στην περιοχή σου αφού έχεις ΤΝ απαγορεύεται να συνδέσεις το νέο ηλεκτρόδιο σε ΤΤ. Το ΕΛΟΤ HD384 δεν επιβάλει την θεμελιακή γείωση, απλά την προτείνει ως καλύτερη. Edited Νοέμβριος 10 , 2011 by nvel Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 (edited) HD384 παραγραφο 413.1.4 για ΤΤ Πάντως, εσύ θα κάνεις τη μέτρηση χωρίς η γειώσει να είναι συνδεμένη στο δίκτυο @nvel Μα το αναφέρει ότι έχει ΤΝ η περιοχή του και αναγκαστικά θα κάνει ουδετερογειώση με ηλεκτρόδιο(α), έκτος και αν δεν ξέρει τη δουλεία του . πιστεύω ότι μπερδεύτηκε Edited Νοέμβριος 10 , 2011 by ΝΙΚΟΣΤΡΙ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nvel Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 Η περίπτωση είναι μια προσθήκη ενός ορόφου που αναγκαστηκά θα έχει σύστημα άμεσης γείωσης (ηλεκτρόδιο γείωσης) και όχι θεμελιακής.ω έτσι που είναι γραμμένο εγώ καταλαβαίνω ότι θεωρεί τις θεμελιακές μόνο να ουδετερογειώνονται και τα ηλεκτρόδια μόνο να συνδέονται άμεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradis1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 (edited) οχι nvel. παρερμήνευσες. ενοούσα οτι στην περιοχή μου εφαρμόζεται ουδετερογείωση. Όχι οτι οι θεμελιακές οθδετερογειώνονται και τα ηλεκτρόδια οτι συνδέονται άμεσα. Κατάλαβα πάντως αυτό που ήθελες να μου πεις. ευχαριστώ πάντως. ναι φυσικά νικο, η μέτρηση θα γίνει εκτός δικτύου. Σε ευχαριστώ και εσένα για τη βοήθεια. εν πάση περιπτώση, η μέγιστη τιμής αντίστασης <=1Ω αν κατάλαβα. Σχετικά με την υποχρέωση ή όχι της θεμελιακής στα νέα κτίρια. Η νέα ΥΔΕ τι λέει γι'αυτό? Edited Νοέμβριος 10 , 2011 by saradis1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 (edited) Να τα διατυπώνεται λίγο καλύτερα για να μην μπερδευόμαστε Σχετικά με την υποχρέωση ή όχι της θεμελιακής στα νέα κτίρια. Η νέα ΥΔΕ τι λέει γι'αυτό? Τιποτα, δεν την ορίζει σαν υποχρεωτική Edited Νοέμβριος 10 , 2011 by ΝΙΚΟΣΤΡΙ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos01 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 (edited) Ειναι νομος η θεμελιακή γείωση, όποιο νέο σπίτι δεν, έχει είναι παράνομο kya 08 20061 θΕΜΕΛΙΑΚΗ ΓΕΙΩΣΗ-ΡΕΛΕ ΔΙΑΦΗΓΗΣ.pdf Edited Νοέμβριος 11 , 2011 by miltos Διαγραφή άσκοπης παράθεσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2011 (edited) @tasos01 για να μην τρελαθούμε, η νέα ΥΔΕ ορίζει πουθενά τη θεμελιακή σαν υποχρεωτική θέλω μια λέξη: ΝΑΙ ή ΟΧΙ Edited Νοέμβριος 10 , 2011 by ΝΙΚΟΣΤΡΙ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα