Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λαθος στην Εγκυκλιο;Τι πιστευετε;


Recommended Posts

Στο δευτερο μερος ερωτοαπαντησεων ΥΠΕΚΑ στην απαντηση 27 λεει "Εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής 0,5 όταν το αυθαίρετο είναι υπόγειο, ανεξάρτητα από τη χρήση που έχει ". Παρολα αυτα στην εγκυκλιο 13-10-2011 στο παραδειγμα 2 εντος σχεδιου δε βαζει 0,5. Τι λετε;

Link to comment
Share on other sites

H αυθαιρεσία είναι το ξεμπάζωμα (και η χρήση ως κύριο χώρο πλέον αφού είναι ισόγειος χώρος) και όχι το αν θα έχει το 0,5 ή όχι.

Το 0,5 μπαίνει σε χώρους που βρίσκονται ΤΩΡΑ σε υπόγειες στάθμες.

Link to comment
Share on other sites

Εχεις δικιο θοδωρη απλα σε συνδυασμο με την απαντηση 25 που λεει "η ανωτέρω παράβαση προέκυψε από τη μη ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου" κατι δε μου καθεται καλα.

Link to comment
Share on other sites

Να το θεσω διαφορετικα.Εστω ενας που εχει τακτοποιησει υπαρχον υπογειο με 3843 και καποιος αλλος που εχει κανει το ιδιο+ξεμπαζωμα ο δευτερος πληρωνει μονο το ξεμπαζωμα.οκ

Ενω εστω ενας που εχει φτιαξει αυθαιρετο υπογειο και καποιος αλλος που εχει φτιαξει το ιδιο+ξεμπαζωμα ο δευτερος πληρωνει το ξεμπαζωμα αλλα και τα διπλα για το υπογειο. Δυσαναλογο δεν ειναι;

Edited by psilos2010
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής θέμα: έχω άδεια του 81. Τότε το ύψος της οικοδομής το υπολόγιζαν από τον δρόμο και έτσι τα υπόγεια είχαν την δυνατότητα να είναι ξεμπαζωμένα, χωρίς να επηρεάζουν το ύψος της οικοδομής! Τώρα έχω αλλαγή χρήσης στο υπόγειο (βοηθητικός-> κύριος) και θέλω να το δηλώσω στον 4014 χρησιμοποιώντας τον μειωτικό συντελεστή 0,5 μιας και τότε, με αυτά που ίσχυαν θεωρούνταν υπόγειο. Ποια είναι η γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Για το υπογειο εγω θα πηγαινα με 3843. Για το ξεμπαζωμα αν φαινεται στην αδεια εισαι οκ, αν οχι πας με αναλυτικο του 4014.

Αν ομως το πας ολο με 4014 θα σου προτεινα να χρησιμοποιησεις το 0.5 για καλο και για κακο (ενημερωνοντας τον πελατη), γιατι αν το πληρωσει ολο και στο μεταξυ βγει διορθωτικη εγκυκλιος δε νομιζω να του γυρισουν ρεστα!

Συναδερφοι, το παρον θεμα το θεωρω παγιδα και πρεπει να διορθωθει για το λογο οτι οπως προανεφερα ειναι δυσαναλογο, μιας και αναφερεται στο νομο οτι τα προστιμα αντιπροσωπευουν αναλογα τη ζημια στο περιβαλλον! :smile:

Edited by psilos2010
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.