Occultist Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2010 Επειδή, από τα όσα αναφέρθηκαν, δε βγαίνει σαφής εικόνα, τελικά ΦΕΜ πληρώνουμε μόνο για ότι συνοδεύει άδεια; H' και για οποιαδήποτε άλλη εργασία που κάνουμε για ιδιώτη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
akouv Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2010 Δες και αυτό, νομίζω θα σε βοηθήσει: http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=157374#post157374 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodoris4 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2010 Παιδιά σχετικά με το ΦΕΜ. Γράφουμε πάνω στο χαρτί και τον αριθμό του ΑΠΥ και μάλιστα υπολογίζουμε και 15% επί φόρου για ΟΓΑ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
erling Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2010 Άλλες ΔΟΥ το θέλουν, άλλες πάλι όχι. Αυτό το 15% πρώτη φορά του ακούω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14 , 2010 και εγώ δεν εχω ξανακούσει για ΟΓΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodoris4 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15 , 2010 Στη Δράμα το έχω δει σε δήλωση ΦΕΜ...τώρα τι είναι αυτό ούτε κατάλαβα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
EfyD Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2010 Καλησπέρα, η ερώτηση μου δεν είναι πολύ σχετική αλλά μου φάνηκε άσκοπο να ανοίξω καινούργιο θέμα... μόλις πρόσφατα έκανα έναρξη ως ελεύθερος επαγγελματίας και έχω μία απορία σε σχέση με την παρακράτηση φόρου 10% που αναγράφεται στο ΦΕΜ και το πως κόβουμε εμείς το δελτίο. πχ. έχω αμοιβή μελέτης 6000Ε, και επομένως το φεμ αναγράφει προκαταβολή φόρου 10%*6000=600Ε. Στο ΔΠΥ θα κόψω αμοιβή 6000Ε + ΦΠΑ ή αμοιβή 6600+ΦΠΑ? Η προκαταβολή φόρου φαίνεται κάπου στο δελτίο? Αν κόψω 6000Ε + ΦΠΑ τα 600Ε δεν φαίνονται πουθενά? Αναφέρομαι στην περίπτωση που την προκαταβολή φόρου την πληρώνει ο πελάτης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
erling Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2010 Το έντυπο του ΦΕΜ αναφέρει αμοιβή 6000€ Αυτό το ποσό θα πρέπει να έχει και η απόδειξη στην οποία αντιστοιχεί το συγκεκριμένο ΦΕΜ. Άρα η απόδειξη θα έχει 6000€+ΦΠΑ Κάποιοι γράφουν επάνω στην απόδειξη "προκαταβλήθηκε φόρος χχ% χχχ,χχ€". Νομίζω πως δεν είναι κακό να το γράφεις. υ.γ. Το ΦΕΜ είναι φορολογική υποχρέωση του μηχανικού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EfyD Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2010 Οκ! Ευχαριστω πολύ για την απάντηση σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ρerustum Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2010 Κάποιοι γράφουν επάνω στην απόδειξη "προκαταβλήθηκε φόρος χχ% χχχ,χχ€". Νομίζω πως δεν είναι κακό να το γράφεις.Για φεμ δεν έχει νόημα. Για παρακράτηση εχει γιατι η παρακράτηση είναι μέσα στο ποσο της απυ ενώ το φεμ δεν είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα