tweety Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2011 Καλησπέρα συνάδελφοι, Είναι η 1η φορά που γράφω στο forum. Ήθελα να ρωτήσω για την περίπτωση που το αυθαίρετο κτίσμα είναι <20τ.μ. (σε αγροτ. μη άρτιο & μη οικοδομήσιμο), ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει εφάπαξ ή υπάρχει η δυνατότητα και για πληρωμή σε δόσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2011 Η εφάπαξ υποχρεωτική πληρωμή είναι αν το πρόστιμο είναι μικρότερο ή ίσο με 900€.Το 2000λιαρο ήταν αρχικά σαν ταρίφα για τα <20μ2 αλλά όχι υποχρεωτικά εφάπαξ.Τώρα το 2000λιαρο έγινε προαιρετικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssouanis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2011 Η πληρωμή του κατ΄αποκοπή προστίμου όπως αυτό ορίζεται στην παράγραφο 6β του άρθρου 24, πρέπει να γίνει εφάπαξ, χωρίς έκπτωση έως τις 31.12.2011 (για την ημερομηνία κρατάμε μία πισινή γιατί η παράταση θα δοθεί στα σίγουρα.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2011 Σωστός (και λάθος μου) , άρθρο 24, παρ 8.δ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tweety Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2011 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 13 , 2011 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonstam Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2011 Πρόσεξε όμως δεν αρκεί να είναι απλά <20 τ.μ. αλλά και να είναι μία η αυθαιρεσία. Αν π.χ. έχεις υπέρβαση δόμησης 18 τμ και απο αυτή την επέκταση έχεις και υπέρβαση κάλυψης υπολογίζεται το πρόστιμο κανονικά από τον τύπο και όχι κατ' αποκοπή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gap180 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Η εφάπαξ υποχρεωτική πληρωμή είναι αν το πρόστιμο είναι μικρότερο ή ίσο με 900€.Το 2000λιαρο ήταν αρχικά σαν ταρίφα για τα <20μ2 αλλά όχι υποχρεωτικά εφάπαξ.Τώρα το 2000λιαρο έγινε προαιρετικό. ρε παιδιά λέτε πως είναι προεραιτικό εγώ σε παράβαση 7,5 τμ. (υπέρβαση δόμησης ) το πρόστιμο βγαίνει 1090 ευρώ πλήρωσα το παράβολο 500 ευρώ και το σύστημα του ΤΕΕ μου δίνει μόνο εφ' άπαξ πληρωμή έως τις 30/12 1500 ευρώ υπόλοιπο άρα το 2000αρο. Το πληρώνω ή υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί αυτό?Αν μπορεί κάποιος ρε παιδιά ας μου απαντήσει γιατί έχω πολλές τέτοιες περιπτώσεις που μέχρι τώρα τους έλεγα ότι είναι 2000 ευρώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssouanis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Έγινε προαιρετικό βάσει απάντησης του ΥΠΕΚΑ. Κάποια στιγμή θα αλλάξει το σύστημα. Θα δοθούν παρατάσεις. Το άφησε να εννοηθεί ο υπουργός. Βάλε στον πάγο λίγο τους υπόλοιπους. Για αυτό που τρέχει ήδη δε ξέρω τι θα γίνει. Άμα κάτι σε βιάζει, μπορείς να βάλεις μία παρανομία ακόμα (π.χ. ένα 13άρι) και να δεις πόσο σου βγαίνει το τελικό πρόστιμο. Μπακαλίστικο και δε σου το προτείνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanRek Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 12 μ2 ΜΟΝΟ Υ.Δ. υπολογιζόμενο προστιμο 576 € , πρέπει να ''εφεύρω'' κάτι που δεν υπάρχει (π.χ. ενα τσιμεντόλιθο σε ρόλο BBQ) + 500 € = 1076 € με δοσεις, για να γλυτωσει το 2χιλιαρο εφαπαξ ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssouanis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2011 Είναι η μόνη λύση έως την αναβάθμιση του συστήματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα