Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή αυτόνομου συστήματος θέρμανσης διαμερίσματος


informatics

Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα τη βοήθεια σας

Ενδιαφέρομαι να περάσω αυτόνομη θέρμανση σε πολυκατοικία που λόγω οικονομικών προβλημάτων κάποιων ενοίκων αποφασίστηκε να μην χρησιμοποιηθεί η κεντρική θέρμανση τουλάχιστο για φέτος.

Στην αρχή ενδιαφερόμουν για Λέβητα Ιόντων όμως ύστερα από ότι διάβασα εδώ άρχισα να σκέφτομαι ότι δεν θα είναι και η καλύτερη επιλογή οπότε σαν εναλλακτικές υπάρχει το κλασικό πετρέλαιο ή σόμπα pellet που συνδέεται με τα ήδη υπάρχοντα σώματα του διαμερίσματος.

Το διαμέρισμα είναι στα 90m2 πια είναι η πρόταση σας;

Link to comment
Share on other sites

Οι νόμιμες λύσεις είναι σχετικά περιορισμένες.

 

Αν η ετήσια δαπάνη θέρμανσης δεν είναι μεγάλη,

αν ενδιαφέρεσαι για έναν μόνο χρόνο,

και εφόσον είσαι διατεθειμένος να κάνεις μερικές παραχωρήσεις στο θέμα της άνεσης,

θα έλεγα να ζεσταθείς με ρεύμα, τουτέστιν μερικά καλοριφέρ λαδιού.

 

Το ρεύμα θα σου βγει ακριβότερο από το πετρέλαιο, αλλά συνεκτιμώντας και το κόστος της εγκατάστασης θα βγεις σαφώς κερδισμένος.

 

Αν μιλάμε για περισσότερα από ένα χρόνια, κάνε μία συζήτηση στην οικοδομή για θερμιδομετρητές και επικαιροποίηση του τρόπου κατανομής δαπανών θέρμανσης (ή και για αλλαγή καυσίμου)...

Πάλι φθηνότερο θα σου (σας) βγει.

Link to comment
Share on other sites

Συζήτηση με τους ενοίκους της οικοδομής έχει γίνει και δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να μην ανάψει καθόλου η κεντρική θέρμανση και όσα διαμερίσματα επιθυμούν να καταφύγουν σε όποιο τρόπο θέρμανση επιθυμούν για όσο καιρό θέλουν.

Σαν επιλογή προτιμώ να αυτονομηθώ από τους υπόλοιπους σε θέμα θέρμανσης και είναι επιθυμία και άλλων ενοίκων-ιδιοκτητών αυτό.

Όποτε θα είναι μια επένδυση για το σπίτι που σκοπεύω να είναι σε μόνιμο επίπεδο.

Από εκεί και πέρα μιλάω για περιοχή της Βορείου Ελλάδος όπου σαφώς και η δαπάνη θέρμανσης είναι μεγαλύτερη από άλλες περιοχές της Ελλάδος σε διάρκεια αλλά και σε ένταση.Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω καλή απόδοση θέρμανσης για το σπίτι σε όλα τα δωμάτια και ας είναι το αρχικό κόστος εγκατάστασης πιο ακριβό.

Μια σύντομη ερευνά που έκανα σχετικά με σόμπα pellet που συνδέεται με τα ήδη υπάρχοντα σώματα ανακάλυψα ότι είναι πιο ακριβή σαν εγκατάσταση από το λέβητα πετρελαίου αλλά μακροχρόνια κάνεις απόσβεση λόγω φτηνότερου κόστους καύσιμης ύλης.

Αυτό που άκουσα όμως είναι ότι η σόμπα pellet παράγει πολύ θερμότητα στο χώρο που βρίσκετε αλλά στα σώματα που βρίσκονται στα άλλα δωμάτια δεν έχει καλή απόδοση και δεν τα θερμαίνει επαρκώς.

Επειδή με θέματα θέρμανσης είμαι άσχετος και σέβομαι απόψεις ατόμων που έχουν γνώση πάνω στο θέμα ρωτάω διότι ίσως να έχει γίνει κάποιο λάθος στην εγκατάσταση των συγκεκριμένων σομπών ή να έχουν προμηθευτεί σόμπες που δεν καλύπτουν σε m2 το χώρο και για αυτό δεν επιτυγχάνεται η επιθυμητή θέρμανση του χώρου.

Αν όμως δεν υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα τότε θα προτιμήσω λέβητα πετρελαίου ή αν έχει να προτείνει κάποιος κάτι άλλο.

Να ζητήσω επίσης συγνώμη από το συντονιστές του forum εάν έχω βγει off topic και σε περίπτωση που το έκανα ας μεταφέρουν το θέμα μου σε όποιο thread θεωρούν καταλληλότερο για μια τέτοια ερώτηση.

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από τα τεχνικά και τα νομικά για τα οποία θα ενημερώσουν αν μπορούν οι αρμόδιοι μηχανολόγοι, υπάρχει ένα πρακτικό ζήτημα: Δεν θα βρεις κανένα καύσιμο που να έχει κατ' όγκο ενεργειακή πυκνότητα συγκρίσιμη με αυτή του πετρελαίου. Αν χρειάζεσαι 1000lt πετρέλαιο τον χρόνο, ετοιμάσου για πολλά κυβικά εφόσον πας σε εναλλακτικό καύσιμο...

Link to comment
Share on other sites

Κλιματιστικά inverter σκέφτηκες; AlexisPap ο λογαριασμός που θα έρθει με τα σώματα λαδιού θα ισοδυναμεί με μίνι εγκεφαλικό!

Για σόμπες και λέβητες βιομάζας τις προτείνω αλλά οι νόμιμες επιλογές είναι περιορισμένες έως ανύπαρκτες, για πολυκατοικία!!! Τα καυσαέρια της σόμπας από πού θα βγαίνουν;

Link to comment
Share on other sites

Τις σόμπες αλογόνου τις έχεις σκεφτεί? Καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τα καλοριφέρ λαδιού, έχουν χρόνο προθέρμανσης μερικά δευτερόλεπτα και για δωμάτια είναι μια χαρά...Το κόστος αγοράς είναι αρκετά χαμηλό

Link to comment
Share on other sites

Τελικά κατέληξα στο κλασικό καυστήρα πετρελαίου.Για τη καπνοδόχο υπάρχουν 2 σενάρια είτε από τον φωταγωγό με τρύπα στο τοίχο και μετά μέχρι επάνω είτε από το μπαλκόνι (εκεί που θα είναι ο καυστήρας) στο τοίχο μεταξύ της πολυκατοικίας μου και της διπλανής πολυκατοικίας που είναι κολλητά.

Link to comment
Share on other sites

Να κάνω και ακόμη μια ερώτηση για όποιον δει το post και ξέρει.

Υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης του ηλιακού θερμοσίφωνα με κάποιο τρόπο έτσι ώστε να ζεσταίνει το νερό και να υπάρχει κάποιο ποσοστό λιγότερης κατανάλωσης πετρελαίου;

Αν ναι συμφέρει ή δεν αξίζει σαν απόδοση χρημάτων με το αποτέλεσμα;

Link to comment
Share on other sites

Να ζεσταινετε το νερο υδρευσης μεσω πετρελαιου(καυστηρα) το εχω ακουσει (κοινο boyler), το αντιθετο δεν το γνωριζω.

 

Εμενα μου βγαινει ακριβο πλεον το πετρελαιο και σκεφτομαι να βαλω εναν καυστηρα πυρηνα-ξυλου, και θελω να ρωτησω γινεται να ειναι συνδεμενοι και οι δυο καυστηρες πετρελαιου και ξυλου και να επιλεγω εγω ποιον θα χρησιμοποιησω καθε φορα ή οταν "τελειωνει" το ξυλο να ξεκιναει ο καυστηρας πετρελαιου?

Αν γινεται αξιζει το κοπο??

Link to comment
Share on other sites

Τελικά κατέληξα στο κλασικό καυστήρα πετρελαίου.Για τη καπνοδόχο υπάρχουν 2 σενάρια είτε από τον φωταγωγό με τρύπα στο τοίχο και μετά μέχρι επάνω είτε από το μπαλκόνι (εκεί που θα είναι ο καυστήρας) στο τοίχο μεταξύ της πολυκατοικίας μου και της διπλανής πολυκατοικίας που είναι κολλητά.

 

Η δεξαμενή που θα είναι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.