Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταπάτηση κοινοτικού δρόμου με χρησικτησία


gsoup2008

Recommended Posts

Έχω ένα οικόπεδο το οποίο αγόρασα το 1999 άρτιο και οικοδομίσιμο σε βουνό και χωριό κάτω των 2000 κατοίκων.

Το 2001 εκδίδω οικοδομική άδεια με όλα τα νόμιμα έγγραφα. Το οικόπεδο περικλείεται από 3 κοινοτικές οδούς και στη μία συνορεύει με άλλο οικόπεδο. Στην μία πλευρά του οικοπέδου από βεβαίωση του τότε προέδρου της κοινότητας αναφέρεται ότι υπάρχει κοινοτικός δρόμος (ενώ στα συμβόλαια ορίζεται ως κοινόχρηστος). Η άδεια εκδόθηκε σύμφωνα με την ύπαρξη αυτού του δρόμου. Ολοκληρώθηκε η οικοδομή το 2007 και έγινε η παραλαβή από την Πολεοδομία με αυτοψία. Πριν από μερικές ημέρες βρήκαμε περίφραξη στο τμήμα που αναγράφεται στην άδειά μας ως κοινοτικός-δημοτικός δρόμος (όπως αποδεικνύεται και στις 4 παρελθούσες βεβαιώσεις από το 1988 μέχρι το 2001) . Όπως πληροφορηθήκαμε κάποιος διεκδικεί το χώρο με χρησικτησία , χωρίς να τον έχουμε δει ποτέ ενώ είμαστε στην περιοχή 12 χρόνια. Επίσης γείτονας από την κάθετη δημοτική οδό είχε το ίδιο πρόβλημα με κάποιον άλλο που έκτισε οικοδομή πριν από 3 χρόνια και με τελεσίδικη (Εφετείο) απόφαση απαγόρευσε οποιαδήποτε εργασία σε πλάτος 5 μέτρων από το όριο του οικοπέδου του. (Αφορά τον ίδιο δρόμο). Η απόφαση είναι του 2010. Τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις και ποιες νόμιμες ενέργειες πρέπει να κάνω ώστε να αποτρέψω την καταπάτηση.

Link to comment
Share on other sites

Βήμα 1ο: Απευθύνεστε το συντομότερο σε μηχανικό (κατά προτίμηση της περιοχής) που θα μελετήσει τα δεδομένα και θα συντάξει λεπτομερές τοπογραφικό διάγραμμα που να περιγράφει την καταπάτηση.

 

Βήμα 2ο: Με το διάγραμμα "υπό μάλης" επισκέπτεσαι δικηγόρο που θα ενεργήσει τα νόμιμα βάσει αυτού του τοπογραφικού (καταγγελία στο Πολεοδομικό γραφείο με κοινοποίηση στην Αστυνομία κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.