imhotep Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2015 να είσαι ποιο κόσμιος εάν πειράχτηκες ποιο? ποιος?
georgecv Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2015 Έχει και άλλες εξυπνάδες το ρεπερτοριό σου?
Didonis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2015 (edited) Συνάδερφε παρακαλώ χαλάρωσε. Δεν υπήρξε τίποτα το προσωπικό για να απαντάς επί προσωπικού. Δεν θα ήθελα να κάνω καθάρισμα σε ένα καθαρά επαγγελματικό θέμα που έχουμε. Υ.Γ. Ρώτησες, έλαβες απάντηση. Σεβαστό ότι δεν είναι αρεστή αλλα αυτό ξέρουμε. Αν ξέρεις κάτι άλλο ενημέρωσε μας. Edited Οκτώβριος 1 , 2015 by Didonis
georgecv Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2015 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2015 (edited) το "δώσε πόνο" τι είναι? Edited Οκτώβριος 1 , 2015 by georgecv
ioannis1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2016 (edited) μεγαλη ταπα αυτο συναδελφοι .....πολιτικοι μηχανικοι το διαβασε εχτες και εσπευσα να το διαπιστωσω .... στους παραδοσιακους οικισμους χρειαζονται στατικα ξερετε ??? γιατι απο τι ξερω ειναι πετροχτιστα ....σε νησια και ετσι Μπορει να κανει την επιβλεψη πμ ...ή αποκλειστα αμ ? Edited Φεβρουάριος 6 , 2016 by ioannis1
stavrosa Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2016 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2016 αν δεν κανω λαθος, μονο τα αρχιτεκτονικα αφορα. για τα υπόλοιπα όπως ήταν
adadim Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2016 Τελικά γνωρίζουμε αν μπορεί να υπάρχει συνυπογραφή σε παραδοσιακό οικισμό αρχιτέκτονα και πολιτικού μηχανικού για την αρχιτεκτονική μελέτη?
Didonis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2016 .....αν μπορεί να υπάρχει συνυπογραφή σε παραδοσιακό οικισμό αρχιτέκτονα και πολιτικού μηχανικού για την αρχιτεκτονική μελέτη? Δεν νομίζω να γράφει ότι απαγορεύεται σε αρχιτεκτονικές μελέτες να υπάρχουν και άλλες δέκα υπογραφές με όποιες ειδικότητες θες, αρκεί η ίδια η αρχιτεκτονική μελέτη να έχει ως βασική της υπογραφή από αρχιτέκτονα. Με την ίδια λογική φυσικά νομίζω πως και φιλόλογος αν θέλει ας υπογράψει, δεν το απαγορεύει. Απλά δεν χρειάζεται.
adadim Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2016 Και στις αμοιβές όταν θα περάσουμε από έλεγχο από την πολεοδομία μπορείς να μοιράσεις και εκεί ύστερα από συμφωνία με τον αρχιτέκτονα για τα ποσοστά την αμοιβή?
Didonis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2016 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29 , 2016 (edited) Συνάδερφε ένα τσεκ στη ΥΔΟΜ που ανήκει το ακίνητο θα σου δώσει βεβαιότητες. Διότι τώρα εμπλέκεις υπογραφικά δικαιώματα με φορολογικό έλεγχο. Δηλαδή νομίζω πως αρχιτεκτονικά αμοιβές βάζεις 100% στον αρχιτέκτονα Οι υπόλοιποι αμοιβές κάτι άλλο. Όχι αρχιτεκτονικά (ΝΟΜΙΖΩ) αφού δεν έχεις το δικαίωμα να τα κάνεις. Κανείς όμως δεν σου απαγορεύει να εισπράξεις χρήματα (ας πούμε και ως εξτρεμ παράδειγμα σαν συμπαράσταση ή ότι θες). Διότι για όλα αυτά αφού έχουν καταργηθεί οι ελάχιστες αμοιβές και πας με το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον πελάτη. Ας είναι 100% ο αρχιτέκτονας κι ας βάλεις 1€ στο συμφωνητικό, και βάλε στην συμπαράσταση (λέμε τώρα) και 1000€… τυπικά νομίζω πως μπορείς. Τώρα όταν κι αν μετά 5 ή 10 χρόνια σου κάνει έλεγχό η εφορία αν θα το κρίνει οκ ή προσπάθεια φορολογικής απάτης ή όχι δεν το ξέρω και δεν είναι δεδομένο. Μην υποτιμάμε την εφορία στον μελλοντικό έλεγχο ή στο κλείσιμο βιβλίων διότι άντε να τους τεκμηριώσεις πως αφού δεν έχεις δικαίωμα να μελετήσεις κάτι αλλα το έχει κάποιος άλλος εσύ λαμβάνεις τόσα ενώ ο άλλος λιγότερα ή τι… Τεσπα αν μάθεις μας ενημερώνεις κι εμάς. Edited Σεπτέμβριος 29 , 2016 by Didonis
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα