Μετάβαση στο περιεχόμενο

άδεια του 78 από την Πρόνοια και νομιμοποίηση


Recommended Posts

Έχω την εξής περίπτωση: το σπίτι στο χωριο έχει άδεια από το 1978, η οποία δόθηκε από την Πρόνοια.

Το υπόγειο ( το οποίο δεν υπήρχε στην άδεια) έγινε κατοικία. Μπορεί να νομιμοποιηθεί. Είναι 80 τμ και πρώτη κατοικία, άρα παράβολο 500. Το ερώτημα είναι, αφού δεν υπάρχουν σχέδια (και σύμφωνα με την πολεοδομία ήταν τυποιοημένη άδεια και δεν γινόταν έλεγχος) πώς θα ξερω αν το κτίσμα είναι στη σωστή θέση?Σχέδια θα κάνω και τοπογραφικό.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας εργαστεί αρκετά χρόνια στα προγράμματα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, γνωρίζω ότι αφενός τα σχέδια των κατοικιών που ανεγείρονταν με τα αντίστοιχα δάνεια είχαν εκπονηθεί από τις υπηρεσίες του τέως ΥΔΕ και παρέχονταν δωρεάν αφετέρου οι οικοδομικές άδειες δεν εκδίδινταν από τις κατά τόπους πολεοδομίες αλλά από τις υπηρεσίες σεισμοπλήκτων. Για να αναφέρεσαι σε άδεια του 1978, σημαίνει ότι το σεισμόπληκτο βρισκόταν σε περιοχή του ν. Αιτ/νίας, μάλλον.

 

Επειδή, ακριβώς, όλη η διαδικασία αδειοδότησης γινόταν από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, οι οποίες διαλύθηκαν και, πολύ αργότερα, αντικαταστάθηκαν από τα ΤΑΣ και άλλες σχετικές υπηρεσίες, είναι, μάλλον, αδύνατο να βρεις στοιχεία για την άδεια που εκδόθηκε τότε και, πολύ περισσότερο, για την ακρίβεια της τήρησης αφενός του τύπου κατοικίας αφετέρου της θέσης που ανεγέρθηκε η νέα οικοδομή. Άλλωστε, τα προγράμματα αυτά εκτελούνταν κατά παρέκκλιση των κειμένων πολεοδομικών διατάξεων και κανένας δεν έλεγχε, εκ των υστέρων, όλα αυτά τα στοιχεία.

 

Επομένως, κατά την άποψή μου, θα θεωρήσεις ότι όλα έγιναν σωστά, σε ό,τι αφορά στην ισόγεια κατοικία, αναφέροντας ότι πρόκειται για οικοδομή που ανεγέρθηκε με το αντίστοιχο πρόγραμμα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων και θα προχωρήσεις τη διαδικασία για το υπόγειο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.