terry Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δεν εχεις αδικο... Αλλα ειναι σημαντικο (για τον ιδιοκτητη) οτι η καθε υπερβαση συγκρινεται με τα επιτρεπομενα και οχι το συνολο των υπερβασεων με τα επιτρεπομενα...
giannisp Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 και εγω συμφωνω παιδια μαλλον εκανα λαθος πριν ακ παραδρομης......συγκρινουμε την υπερβαση μας με το ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ....αυτο που θελω να διευκρινισουμε ειναι οτι αυτην την υπερβαση την συγκρινουμε καθε φορα μεμονομενα...ετσι δεν ειναι???δηλαδη... εχω οικοπεδο 100τμ με ΣΔ=1 δηλαδη μεγιστα επιτρεπομενα 100τμ και εχω 1) ισογειο: υπερβαση 20τμ συγκρινομενο με το μεγιστο του οικοπεδου δηλαδη 100τμ δηλαδη >50% δομησης ΣΩΣΤΑ??? 2) α οροφος : υπερβαση 60τμ συγκρινομενο με το μεγιστο του οικοπεδου δηλαδη 100τμ δηλαδη απο 50% εως 100% δομησης ΣΩΣΤΑ??? 2) σοφιτα : υπερβαση 40τμ συγκρινομενο με το μεγιστο του οικοπεδου δηλαδη 100τμ >50% δομησης ΣΩΣΤΑ???
terry Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Και αν εχω στο ισογειο: 20τμ κλεισμενοι εξωστες 5τμ μεγαλυτερη κουζινα 40τμ γκαραζ αυθαιρετο Τοτε τι γινεται?? Εινα ολα παραβασεις με τους ιδιους συντελεστες..
Thodoris4 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Σε μία ιδιοκτησία όταν έχουμε σε διάφορες αυθαιρετες κατασκευες την ιδια υπερβαση, τότε τις αθροίζουμε και βρίσκουμε στο σύνολό τους το ποσοστό σε σχέση με (δε ξέρω εγώ) ποια επιτρεπόμενα! Έτσι αναφέρει το τελευταίο μέρος των απαντήσεων.Ωστόσο στην εγκύκλιο και στα παραδείγματα και στο παράρτημα της εγκυκλίου 13 αναφέρει ''κάθε αυθαίρετης κατασκευής''.
Ιάμβλιχος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Εύλογο είναι, αφού ίδιο είδος παράβασης σε μία αυτοτελή ιδιοκτησία.
architect_duth Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Σε ερώτησή μου στα τηλέφωνα του ΤΕΕ χθες μου είπαν ότι προσθέτεις όλα τα αυθαίρετα τ.μ. και τότε βλέπεις τι συντελεστή θα εφαρμόσεις παντού. Δηλαδή ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ!!!! Καλά κρασιά!
bnn7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 @terry Σε συνέχεια της χθεσινής μας κουβέντας περί εξαρτημένου τοπογραφικού,ήρθε σήμερα η απάντηση! ΣΤ μέρος από ΥΠΕΚΑ 6η ερωτο-απάντηση!
terry Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 "καθώς και σε κάθε περίπτωση κτίσματος ή κατασκευής στις εκτός σχεδίου περιοχές και σε οικισμούς χωρίς σχέδιο." Απο αυτο καταλαβαινω οτι ΜΟΝΟ στα εντος σχεδιου (ή οικισμους με σχεδιο) με ΟΑ δεν θελει τοπογραφικο...
bnn7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Ακριβώς!Τουλάχιστον γλιτώσαμε τον σκόπελο των εξαρτημένων στα εντός σχεδίου!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα