Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση αυθαιρέτου κτίσματος με υπόλοιπο συντελεστή δόμησης αλλά υπέρβασή του εν τέλει.


CAPRICE_

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας ως νέος Μηχανικός. Έχω την εξής περίπτωση.

 

Ο πελάτης έχει άδεια κανονική για το σπίτι του η οποία εκδόθηκε πριν το 1980 και που τότε εκεί που το έκτισε δεν υπήρχαν καθορισμένοι όρoι δόμησης.

Η άδεια του ήταν για 100m2 και τόσα έκτισε. Νόμιμος είναι μέχρι στιγμής.

Μετά το 1985 που καθορίστηκαν συγκεκριμένοι όροι δόμησης για την περιοχή, μπορούσε αν ήθελε να κάνει προσθήκη καθ' ύψος για άλλα 120m2 νόμιμα βγάζοντας άδεια.

Επειδή όμως είχε ένα μπέρδεμα με το συμβόλαιο του τότε, δεν το κυνήγησε να βγάλει άδεια και έχτισε αυθαίρετα τα 120 μέτρα που μπορούσε να κτίσει.

Μάλιστα, δεν έκτισε μόνο 120μέτρα αυθαίρετα στον όροφο αλλά έχτισε και άλλα 20m2 στο ισόγειο. Οπότε μιλάμε για 140m2 αυθαιρεσίας.

Επίσης στην ταράτσα του σπιτιού του έχει τοποθετήσει στέγη με panels, και έχει κανονική πρόσβαση στην ταράτσα του (σαν αυλή), με κάγκελα γύρω γύρω.

Πως θα υπολογίσω το πρόστιμό του και για πόσα μέτρα? Μπορεί μήπως να βγάλει άδεια για τα 120 που μπορεί? και να μετρήσει ως αυθαιρεσία τα άλλα 20 και η στέγη?

Η στέγη του θεωρείται παράνομη ως βοηθητικός χώρος? Ή ως κανονικός χώρος επειδή έχει κάτω απο τη στέγη καθαρό ύψος 2:00 μέτρα?

 

Σας παρακαλώ βοηθήστε με.. S.O.S.

Edited by CAPRICE_
Link to comment
Share on other sites

Και γω νεος μηχανικος ειμαι, και εχω μια παρεμφερη υποθεση. Την εχω αναρτησει και περιμενω απαντηση. Μολις μαθω θα σε ενημερωσω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.