mixalis_xr Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Θα ήθελα να μάθω κάτι πολύ βασικό. Τι σημαίνει ότι σε ένα σπίτι μπορούν να τοποθετηθούν Φ/Β 10kW; Ότι ένα σπίτι π.χ. μπορεί να παράγει (να προσφέρει δηλαδή στην ΔΕΗ) 10kW κατα την διάρκεια μιας ημέρας;σε μια ώρα; Ευχαριστώ πολύ.
deathlok Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 (edited) όχι είναι θεωρητική ισχύς των πανελ υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Edited Νοέμβριος 15 , 2011 by deathlok 1
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 (edited) Και σε μια στιγμή μερικών δευτερολέπτων μπόρες να τα δεις τα 10kw . Πρόσφατα είδα να καταγράφει ένας inverter 10200w για μερικά δέυτερα σ’ ένα pv system 9990w Η ισχύς των πάνελ υπολογίζεται σε Wp βάσει διεθνών προδιαγραφών έτσι, ένα πάνελ που είναι 235Wp θα δώσει 235wat στους 25κ με ηλιοφάνεια 1000wat/m2 , πάνω από τους 25κ έχουμε μειώσει της ισχύς ενω, κάτω απο 25κ έχουμε αύξηση ισχυς, (εννοείτε με ηλιοφάνεια 1000w/m2) Edited Νοέμβριος 15 , 2011 by ΝΙΚΟΣΤΡΙ 1
gianniskriti Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 καλα τα εγραψαν οι προλαλησαντες εγω θα συμπληρωσω οτι θεωρητικα με ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ συνθηκες (ολοκαθαρος ουρανος,κρυο,τα πλασια σε ακριβη κλιση στον ηλιο) μπορεις να δεις παραγωγη 10KW την ΩΡΑ η και λιγο παραπανω καμια φορα αν εχουν ελαχιστοποιηθει οι απωλειες κατασκευαστικα και τα πλαισια σου εχουν θετικη ανοχη ισχυος..αρα το 10 KW σημαινει παραγωγη την ωρα..
pman Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 βασικά δεν είναι παραγωγή την ώρα. Είναι στιγμιαία παραγωγή, διότι μιλάμε για ισχύ. Αν παράγει 10kW επί μία ώρα το σύστημα, τότε σε μία ώρα θα χει παραχθεί ηλ. ενέργεια 10kWh. Αυτό είναι πρακτικά αδύνατο όμως λόγω τυχαιότητας της ηλιοφάνειας
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 of topic @gianniskriti σου έχω στείλει με π.μ το τηλέφωνο μου ή δες στο profile μου το e-mail μου
aiche Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 (edited) Μερικές φορές ορισμένοι συνάδελφοι όταν περιγράφουν Μονάδες Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας αντί να δώσουν την ισχύ της σου λένε η μονάδα είναι ισχύος 50 GWh και δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για την ισχύ της αν δεν γνωρίζεις τις ώρες λειτουργίας της. Το Φ/Β ισχύος P(t) = 10 kWp σημαίνει ότι παράγεις σε 1 ώρα στις ονομαστικές συνθήκες10 kWh. Επειδή η ισχύς P(t) δεν είναι σταθερή η συνολική ηλεκτρική ενέργεια του Φ/Β ισούται με το ολοκλήρωμα P(t)dt στο χρονικό διάστημα tfin - tin. Αν πολλαπλασιάσεις τις kWh που παρήγαγες με την τιμή πώλησης της kWh βρίσκεις πόσα ευρώ κερδίζεις αν τις δώσεις στην ΔΕΗ. Συνήθως όμως όσοι τα κατασκεύασαν δεν σου λένε πόσο πληρώνονται, δηλαδή πόσα κέρδισαν, αλλά πόσα κ.μ. CO2 γλύτωσε η ατμόσφαιρα ή πόσα δένδρα θα χρειαζόντουσαν για να απορροφήσουν τόσα κ.μ. CO2. Edited Νοέμβριος 15 , 2011 by aiche 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα