Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα

Θα ήθελα την γνώμη σας στο θέμα της όδευσης παροχικών καλωδίων.

Σε όσα φ/β έργα έχω εγκαταστήσει τα καλώδια τα οδεύω μέσα σε σπιράλ. Σε ένα έργο άκουσα ότι οδεύουν τα καλώδια (παροχικά) μέσα σε χαντάκι 80cm βάθους χωρίς να τα τρέχουν μέσα σε σπιράλ και το μόνο που ρίχνουν είναι μια στρώση άμμο 20cm πάνω και κάτω απο το καλώδιο και χώμα για να κλείσουν το χαντάκι.Μου ανέφεραν οτι περνάει απο ΕΛΟΤ αυτή η μέθοδος!

Δημοσιεύτηκε

καλημερα!! σε δυο παρκα που εχω ισχυος 80KW το καθενα η εταιρια που τα εφτιαξε εβαζε τα καλωδια μεσα σε σπιραλ κοκκινα αρκετα καλης ποιοτητας απο οτι φαινοταν και βαθος περιπου 70-80 ποντους.αυτο που δεν μου αρεσε ηταν οτι πηγαν να ριξουν τα μπαζια που εβγαλαν απο πανω πραγμα που δεν εγινε γιατι απαιτησα να βαλουν αμμο απο πανω και κατω και μετα να ριξουν τα μπαζια.τα μπαζια ηταν σχετικα καθαρα χωρις πετρες και αν υπηρχε καμια την εβγαζα..το θεωρω αυτονοητο να μπαινουν τα καλωδια μεσα σε σπιραλ καλης ποιοτητας και να πεφτει αμμο απο πανω...πιστευω καθε εταιρια σοβαρη πρεπει να το κανει αυτο.

Δημοσιεύτηκε

Γκρι PVC αποχέτευσης και δε φοβάσαι τίποτα !

Πλάκα κάνω,αλλά αυτά χρησιμοποιούνται κατα κόρον στο χωμα,πάντως είναι πολυ ανθεκτικά, ανθεκτικότερα (και αν δεν κάνω λάθος λιγο οικονομικότερα) από τα διπλου τοιχώματος σπιράλ,αρκεί να μπαζωθουν με λιγη προσοχή για να μην "πατάνε" στον αέρα.

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Βαρεου τυπου σπιραλ (σαν το sι-bι) οπως εχει ο κουβ##ης και ειναι οκ. μετα αμμο, χωμα και στρωσιμο με μια μικρη τσαπα και τελειωσες...

Δημοσιεύτηκε

Οι σωλήνες που μπαίνουν κατα κόρον είναι οι cavidotto είναι απο πολυαιθυλένιο διπλού τοιχώματος .Εξωτερικά είναι σπιράλ, χρώματος κόκκινου και εσωτερικά είναι λείες, μαύρου χρώματος .Αυτές οι σωλήνες συμφέρουν γιατί ειναι φθηνότερες -είναι σπιράλ οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με τη μορφολογία του εδάφους -δεν απαιτούνται γωνίες και έχουν και οδηγό για το πέρασμα των καλωδίων .

Δημοσιεύτηκε

Γκρι PVC αποχέτευσης και δε φοβάσαι τίποτα !

Πλάκα κάνω,αλλά αυτά χρησιμοποιούνται κατα κόρον στο χωμα,πάντως είναι πολυ ανθεκτικά, ανθεκτικότερα (και αν δεν κάνω λάθος λιγο οικονομικότερα) από τα διπλου τοιχώματος σπιράλ,αρκεί να μπαζωθουν με λιγη προσοχή για να μην "πατάνε" στον αέρα.

+1...το έχω δει και εγώ να γίνεται και νομίζω πως είναι αρκετά φθηνότερο απο το σπιράλ...παρόλα αυτά εγώ σπιράλ βάζω!όπως και οι περισσότεροι..είναι πολύ λίγα τα χρήματα που γλιτώνεις αναλογικά με το έργο και όπως και να έχει,είναι καλύτερη εικόνα για τον πελάτη!ασχέτως αν και με PVC σωλήνα αποχέτευσης κάνουμε το ίδιο καλά τη δουλειά μας!

Δημοσιεύτηκε

Νομίζω ότι το σπιράλ είναι καλύτερο γιατι είναι εύκαμπτο άρα μπορεί να δεχτεί μηχανικές καταπονήσεις και διότι οι pvc είναι τρίμετρες και χρειάζονται κόλληση, εκτός αν είναι με λάστιχο, και μπορεί να υπάρξει προβλημα υγρασίας. Τώρα, αν οικονομικά προκύπτει μεγάλη διαφορά τότε με λίγη προσοχή πιστεύω και το pvc είναι ανεκτό.

Δημοσιεύτηκε

Σαφώς και το σπιράλ είναι καλύτερο και με καλύτερες μηχανικές αντοχές .Οσο για το κόστος η τιμή είναι ίδια αλλά κερδίζεις χρόνο στο πέρασμα καλωδίων και δεν χρειάζεσαι στεγανοποίηση .Επίσης αν το έργο είναι μεγάλο είναι μακράν η καλύτερη λύση .

Δημοσιεύτηκε

Σε ερώτηση που έκανα στον μηχανικό του έργου για ποιόν λόγο δεν βάζει σπιραλ η απάντηση που μου έδωσε ήταν α) διότι αν μπουν νερά μέσα στο σπιραλ δεν θα βγουν και θα έχει σαν αποτέλεσμα να χαλάει η μόνωση του καλωδίου (5χ16 ΝΥΥ) στο πέρασμα του χρόνου β) δεν αναπνέει η μόνωση του καλωδίου και καταστρέφεται γ) ότι αν μπει ποντικός μέσα στο σπιραλ και δεν μπορεί να βγει τότε θα φάει το καλώδιο δ)Το να μην βάζεις σπιραλ περνάει απο τον ΕΛΟΤ και γερμανικές εταιρίες το δέχονται κ το εφαρμόζουν αλλά και ελληνικές. Σε απάντηση του α,β,γ του είπα μπορείς να βάλεις αφρό πολιουρεθάνεις η κάποιο άλλο υλικό εκεί που είναι εκτεθειμένα τα σπιραλ σου!

Δημοσιεύτηκε

Αν δεν βάλεις σωλήνα είναι α) μη ελεγχόμενο το καλώδιο β) πρέπει να είναι ειδικό καλώδιο απευθείας ενταφιασμού και όχι απλό ΝΥΥ .Τό κόστος για το β είναι υψηλό και δεν νομίζω να συμφέρει .Οσο για τα ποντίκια ισχύει οτι αν βρεί κατι στο δρόμο του και δεν μπορεί να περάσει θα το φάει -είναι θέμα τρόπου εγκατάστασης και πάχους σωλήνας .Ο τρόπος πάντως με απευθείας ενταφιασμό καλωδίου γίνεται συνήθως στα αιολικά πάρκα που είναι πάνω στα βουνά .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.