iguana Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Τι γίνεται στην περίπτωση πού έχει χτιστεί αυθάιρετος όροφος που δύναται να νομιμοποιηθέι αφού υπάρχει υπόλοιπο δόμησης αλλά έχει ξεπεράσει το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής? Μπορεί να δηλωθεί μόνο για υπερβαση ύψους και ο όροφος να πληρωσει μόνο παράβολο και να πάει για άδεια νομιμοποίησης?
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2011 Εφόσον δεν πληρεί τις πολεοδομικές διατάξεις, τακτοποιείται μόνο.
iguana Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2011 Εφόσον δεν πληρεί τις πολεοδομικές διατάξεις, τακτοποιείται μόνο. Πώς λέμε τότε πως άν έχει υπόλοιπο δόμησης τα μέτρα αυτά πάνε για νομιμοποίηση και τα υπόλοιπα πέραν του επιτρεπόμενου πάνε για τακτοποίηση?Αν αντί για έξτρα μέτρα έχει υπέρβαση ύψους δεν μπόρει να πάει μόνο την υπέρβαση ύψους με τακτοποίηση?
PASLAM7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2011 Συναδελφοι καλημερα. Θελωντας να κανω το δικηγόρο του διαβόλου, και έχοντας εως τώρα καταλήξει στο ότι δηλώνουμε τα τ.μ που δεν νομιμοποιούνται με το νόμο 4014, και στα υπόλοιπα βγάζουμε άδεια, δε θα μπορούσε ο συνάδελφος να ρυθμίσει το ακίνητο για ξεμπάζωμα του περιβάλλοντος χώρου (με αναλυτικό) και στη συνέχεια να εκδώσει άδεια? Να ξεκαθαρίσω πριν με κράξετε ότι και εγώ θεωρώ ότι λογικό είναι όταν δεν μπορεις να εκδώσεις έξολοκλήρου άδεια να υπάγεται το ακίνητο στο νόμο. Ο διαχωρισμός των εμβαδών πχ το μισο σαλόνι είναι εντός του Δ και το ρυθμίζω και το υπόλοιπο το νομιμοποιώ δε μου φαίνονται λογικος αν και όλους μας συμφέρει να ισχύει κατι τετοιο. Δλδ σε 30 χρονια θα σου πουν πλήρωσε τα υπόλοιπα και αν δεν πληρώσεις θα σου κατεδαφίσουμε το μισό σαλόνι, και θα μείνεις με τηλεόραση αλλά χωρίς καναπέδες ?
jimis9497 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2013 Σε κτίριο εκτός σχεδίου με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 7,5μ κατασκευάστηκε 2ώροφο κτίριο με υπόγειο, το οποίο λογω κλίσης εδάφους είναι ξεμπαζωμένο από τις 2 πλευρές και το ύψος είναι από αυτές τις πλευρές 9,00μ. Υπάχθει στο Ν.4014/2011 ως προς την αλλαγή χρήσης του υπογείου και ως προς τη διαφορετική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.Επειδή έχω αρκετά μέτρα υπολοιπόμενη δόμηση έκοψα το παράβολο και δήλωσα τα επιπλέον μέτρα του υπογείου προς νομιμοποίηση και ρύθμισα για 30 έτη τη διαμόρφωση του εδάφους. Η πολεοδομία δεν δέχεται τη νομιμοποίηση καθώς από τις 2 πλευρές αναφέρει πως έχω υπέρβαση ύψους και δεν είμαι τελείως σύννομος. Έχει αντιμετωπίσει κανένας συνάδελφος κάτι παρόμοιο ή υπάρχει κάποια διευκρίνιση για το αν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε πλήρως την αλλαγή χρήσης εφόσον έχουμε υπολοιπόμενα μέτρα δόμησης και την διαφορετική διαμόρφωση την έχουμε ήδη ρυθμίσει?
jja Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3 , 2013 (edited) Ενδιαφέρον, αλλά νομίζω πως δεν γίνεται εάν δεν μπαζωθεί ξανά και δεν επανέλθει στην κατάσταση βάσει της Ο.Α. το υπόγειο όσον αφορά την διαμόρφωση. Πρέπει να είναι τελείως σύννομμο το κομμάτι που θα νομιμοποιηθεί. Edited Ιούλιος 3 , 2013 by jja
HQ7 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2013 (edited) Εχω παρόμοια περίπτωση. ΔΩΜΑ Κατοχυρωμένο ύψος (ΟΙΚ ΑΔΕΙΑ)με απόληξη κλιμακοστασίου και 12 Μ2 βοηθητικού χώρου, όπου έγινε υπέρβαση δόμησης κατά 30Μ2 και παράλληλα ενοποιήση-αλλαγή χρήσης με τον βοηθητικό χώρο και τμήματος του κλιμακοστασίου σε ενιαία κατοικία. Το δήλωσα με 4014 και προς έκδοση ΟΑ. ΥΠΟΓΕΙΟ Αποθήκη με ΟΑ όπου τμήμα του έγινε κατοικία και ξεμπαζώθηκε στο πίσω μέρος.Εδώ πιστεύετε ότι θα μου κλωτσήσει στην αφετηρία μέτρησης υψών γιά το δώμα;; Το δήλωσα με 4014 ως προς την αλλαγή χρήσης χωρις όμως το ξεμπάζωμα. Γίνεται σε ενιαία οικοδομή ένα τμήμα να το πας για έκδοση ΟΑ (δώμα) και ένα άλλο (υπόγειο) να το τακτοποιήσεις;; Edited Ιούλιος 5 , 2013 by HQ7
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 5 , 2013 Για να μπορεί να νομιμοποιηθεί κάτι θα πρέπει να τηρεί (το κάτι) όλες τις πολεοδομικές διατάξεις.Τις τηρεί?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα