Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρόπος σχεδιασμού μόνωσης


Paul_Mix

Recommended Posts

Έχω ξεκινήσει την πρώτη μου άδεια και έχω κάποιες ερωτήσεις πάνω στην αρχιτεκτονική μελέτη. Ισως είναι περισσότερο κατασκευαστικό το θέμα, αλλά προς το παρόν με απασχολεί το πως θα το παρουσιάσω στην αρχιτεκτονική μελέτη για να καταθέσω τον φάκελο για πληρότητα.

 

Εχω δει σε μελέτη, (με ΚΕΝΑΚ), να δείχνει στην κάτοψη των αρχιτεκτονικών σχεδίων 25 εκ. τοίχο από οπτοπλινθοδομή με τη μόνωση στο κέντρο και οι 25ρες κολώνες να μην έχουν καθόλου μόνωση.

Εξωτερικοί τοίχοι και κολώνες και επομένως και δοκάρια είναι περασιά.

Προφανώς όμως θα βάλει μόνωση στις κολώνες. Στην ενεργειακή μελέτη, η μόνωση φαίνεται να τοποθετείται εξωτερικά και έτσι η κολώνα μεγαλωνει κατά 5 εκ. προς τα έξω.

Αυτό δεν επηρρεάζει την κάλυψη; στο διάγραμμα κάλυψης δεν έχουν ληφθεί υπόψην τα 5 εκ της εξωτερικής μόνωσης της κολώνας.

 

Φυσικά θα υπάρχει το προβλημα να δημιουργηθούν θερμογέφυρες.

 

Ρώτησα έμπειρο συνάδελφο και μου είπε ότι δεν έχει κάνει καποια μελέτη κατοικίας από σκυρόδεμα-οπτοπλινθοδομή από την έναρξη εφαρμογής ΚΕΝΑΚ.

Μου πρότεινε να μετακινήσω όλες τις κολώνες εσωτερικά κατά 5 εκ. ωστε με την εξωτερική μόνωση να είναι περασιά με τον εξωτερικό τοίχο.

 

 

Και για να μην ρώταω γενικά, τώρα με το ΚΕΝΑΚ όταν σχεδιάζουμε κτίριο από σκυρόδεμα και οπτοπλινθοδομή, πώς τα παρουσιάζουμε στην αρχιτεκτονική μελέτη;

25 εκ. εξ. τοιχο με τη μόνωση στη μέση και τις κολώνες 25 εκ. περασιά με τους τοίχους χωρίς μόνωση;

ή να φέρω τις κολώνες 5 εκ. εσωτερικά αλλά τότε δεν θα είναι περασιά τα υποστηλωματα/δοκάρια με τους εξωτερικούς τοίχους

 

Ρωτάω επειδή θέλω να κάνω την αρχιτεκτονική μελέτη για πληρότητα φακέλου. Μην αναγκαστώ αργότερα να τοποθετήσω τις κολώνες σε διαφορετική θέση από ότι τις παρουσιάσα στην αρχιτεκτονική μελέτη.

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Λόγω ΚΕΝΑΚ τώρα , πρώτα σκεφτόμαστε το κατασκευαστικό θέμα των εξωτερικών τοίχων και μετά κάνουμε τις κατόψεις.Πρέπει δηλαδή να σχεδιάσεις αυτό που θα κατασκευάσεις.Σκέψου δηλ ποια λύση επιθυμείς-είτε (με τον ιδιοκτήτη ίσως) αν αυτή θα μπορεί να βγεί ενεργειακά (δοκιμάζοντας σε κάποιο εξελάκι) και μετά το σχέδιο.Όσον αφορά τα υποστυλώματα οι λύσεις είναι 2.Από έξω η μόνωση ή από μέσα.Σκέψου λίγο τις απώλειες, τα μειονεκτήματα δηλ και πλεονεκτήματα κάθε περίπτωσης, τον τρόπο που μπορεί να συνεχίσει ο τοίχος , τις διαστάσεις του τούβλου που θα χρησιμοποιήσεις και μετά σχεδιάζεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.