Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλαίσια Algatec και βάσεις mechatron atlas 180


xristina athina

Recommended Posts

Σχετικά με την τιμή δεν έχεις αδικό... και εγώ απο κατάλογο είδα τις τιμές, δεν έχω ενδιαφερθεί για την συγκεκριμένη μάρκα ποτέ.

Απλά ποτέ δεν ξέρεις τι περιθώρια έκπτωσης έχουν όλοι αυτοί οι εμποροι.

Πριν δύο μήνες είχαμε ενδιαφερθεί για 100Κw και η ###### μας είχε προτείνει ###### ή ######. Η ###### παρ' όλο που είναι απο τους μεγαλύτερους εισαγωγείς είχαμε βρεί σε άλλον προμηθευτή φθηνότερα διαφορά 0,10euros/watt!!!!!

 

Ταπεινή μου άποψη μακρυά απο Mechatron & DTS!!!

Ειδικά το θέμα τρακερ το έχω εξαντλήσει απίστευτα & οι περισσότερες κατασκευές είναι πολύ χειρότερες των περιστάσεων.

H Mechatron να καταλάβεις για χαμηλό κόστος δεν βάζει καν επώνυμο αυτοματιστικο υλικό (π.χ. PLC Siemens, Mitsubishi κ.α) παρά πλακέτες ιδιοκατασκευής. Χε αυτό σημαίνει πως έτσι και οι τύποι δεν υπάρχουν για τα επόμενα 20-25 χρονάκια ή το εργοστάσιο που τους τυπώνει τις πλακέτες, οι βάσεις θα έχουν μετατραπεί σε σταθερές.

Απλά και οι δύο εταιρίες αν έχουν κάνει πώλησεις οφείλεται στο οτι ήταν πρώτες στον χώρο και κερδίζουν με πολυ διαφήμιση.

 

Αν δεν συμβιβάζεσαι με άλλη μάρκα εκτός Mechatron προτείνω σταθερά 100%.

 

Μην γίνεστε τόσο συγκεκριμένοι όταν αναφέρεστε σε ονόματα εταιρειών σε συνδιασμό με εμπορική πολιτική. Διέγραψα το ονόμα της εταιρείας και τα μοντέλα των πλαισίων. Το νόημα παραμένει ίδιο και εξαφανίστηκε το όποιο θέμα δυσφήμισης.

miltos

Link to comment
Share on other sites

τι εταιρια θα μου προτεινες για trackers 2 αξόνων ? όσον αφορα τωρα τους εμπορους πιστευω οτι εχουνε μεγαλα περιθώρια κέρδους γι αυτό και μια τετοια διαφορά στην τιμή ..

Link to comment
Share on other sites

Παντως εγω για μεγαλης κλιμακας παρκο το 1,28 μου φαινεται πολυ ακριβο τη στιγμη που με 20 λεπτα φθηνοτερα βρισκεις εξισου καλα ή και καλυτερα πανελς.

υπαρχουν δλδ αξιοπιστα και καλα πανελ με κοστος στο ευρω?

Link to comment
Share on other sites

τι εταιρια θα μου προτεινες για trackers 2 αξόνων ? όσον αφορα τωρα τους εμπορους πιστευω οτι εχουνε μεγαλα περιθώρια κέρδους γι αυτό και μια τετοια διαφορά στην τιμή ..

 

 

 

Ε κοίτα όπως σου είχα ξαναπεί στο σχόλιο 3 τα κορυφαία εισαγωγής για μένα είναι τα Suncarrier, δυστυχώς όμως είναι μονοαξονικά και θα τα πληρώσεις πολύ ακριβότερα και απο δυαξονικό.

Το τελευταίο έργο που εγκαταστήσαμε τράκερ ήταν με Τεχνομεταλλικής σε σημείο με αρκετούς ανέμους, δεν έχει σημειωθεί κανένα πρόβλημα, οι τιμές τους ήταν καλές και το καλύτερο επειδή το 90% της κατασκευής γίνεται στο εργοστάσιο τους (εννοώ δεν έχουν αυξημένο κόστος με το να μοιράζουν δουλειές έξω) βάζουν περισσότερο χάλυβα και πολυ καλύτερης ποιότητας ηλεκτρομηχανολογικά.

Εναλλακτικά μπορείς να πάς και στην SABO έχουν και αυτοί δική τους παραγωγή. Σαν βάσεις λόγω ύψους και στήριξη σε ένα μόνο μέρος φοβάμαι πως μπορεί να έχουν ένα θεματάκι με την συχνή οριζοντίωση στους ανέμους, αλλά είναι στιβαρή κατασκευή και μου εμπνέι μια εμπιστοσύνη σαν εταιρία.

 

Μπορεί να υπάρχουν και άλλες καλές κατασκευές, απλά απόφυγε όπωσδήποτε εταιρίες που διαφημίζονται ως ECP (εκτός απο γραφεία δεν έχει κανείς τους στοιχειώδεις παραγωγικές μονάδες).

 

Το καλύτερο για μένα είναι αρχικά να επικοινωνήσεις με αυτές τις εταιρίες και να τους κάνεις μια επίσκεψη, όπως είχα κάνει και εγώ. Εκεί θα κρίνεις...

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα!! πιστευω οτι ειναι εντελως αοριστο να λες οτι σε 20 με 25 χρονια θα γινει ενα tracker, σταθερο ,επειδη δεν θα υπαρχει PLC γιατι μπορει να κλεισει η εταιρια που φτιαχνει το tracker και το PLC..και για μια εταιρια που πουλαει ΠΟΛΥ,απο τις δυο πρωτες στην Ελλαδα σε πωλησεις !! που αναπτυσετε συνεχως και πουλαει και εκτος Ελλαδος.. το να αναπτυξει μια εταιρια το δικο της PLC νομιζω οτι θελει πολυ μαγκια και πολυ χρημα στην ερευνα..μπειτε στο sunny portal της SMA...πατηστε Ελλαδα και 77-85KW..θα βρειτε πολλα παρκα 80 KW με ATLAS T 150. δειτε αποδοσεις μερας ,μηνας ,χρονου και συγκρινετε..επισης εχω διαβασει σε πολλα αρθρα οτι υπαρχει εντονο Γερμανικο ενδιαφερον για τους trackers της mechatron..αυτο δεν ειναι τυχαιο.. μεταφερω δυο σχετικα αρθρα απο τα πολλα που υπαρχουν..

http://www.energypre...d5-ba749ef71769

 

http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/5af0ceab-3dff-497d-a647-82c75ab5dd4b

Edited by gianniskriti
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα...δυστυχώς αλλά μιλάς με απογοητευμένο εγκαταστατη του Τ150. Στην δικιά σου περίπτωση μπορεί να μην υπάρξουν ποτέ προβλήματα και μακάρι....αλλά και για την δική σου εγκατάσταση είναι πολύ νωρίς να μιλάμε καθώς δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη....

Βέβαια αφου το πάρκο σου είναι Κρήτη έχεις τουλ. το καλό του after sale.

Όλες οι εταιρίες με tracker μετά απο 5-7 χρόνια δεν νομίζω να υπάρχει αγορά για αυτές, οπότε ας είμαστε κάπως επιφυλακτικοί δεδομένου της σοβαρότητας της επένδυσης.

Όσο μάγκας και να είσαι δεν πρόκειται να φτάσεις ποτε την τεχνολογία εταιριών όπως Siemens. Μαγκιά σε θέμα κόστους συμφωνώ.

Α και φυσικά μην ξεχνάμε και το υδραυλικό σύστημα.

 

Για μένα το ξαναλέω η κοπέλα πρέπει να επισκεφτεί απο κοντά αρκετές κατασκεύες για να κρίνει...

Διαφορετικά σταθερές αλουμινίου να έχουν όλοι το κεφαλάκι τους ησυχο. :smile:

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης
Link to comment
Share on other sites

καλησπερα!! οταν λες απογοητευμενο τι εννοεις??? αν θες πες λεπτομερειες?? δεν δουλευε ο tracker? η mechatron λιγο δυσκολο να κλεισει γιατι ασχολειτε με πολλα προιοντα αυτοματισμου που δεν εχουν σχεση με φωτοβολταικα..

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα!! οταν λες απογοητευμενο τι εννοεις??? αν θες πες λεπτομερειες?? δεν δουλευε ο tracker? η mechatron λιγο δυσκολο να κλεισει γιατι ασχολειτε με πολλα προιοντα αυτοματισμου που δεν εχουν σχεση με φωτοβολταικα..

 

Αρχικά σαν εγκατάσταση τα παιδιά είχαν ταλαιπωρηθεί πολυ στην συναρμολογηση...απο κάποια εξαρτήματα οι οπές είχαν αποκλιση 15-20mm!!

Αυτό όπως αποδείχτηκε τελικά είχε να κάνει με το οτι εδιναν κατασκευή κομμάτια σε εξωτερικά εργοστασια.

Πάρα πολύ τσιμέντο, χρειάστηκε θυμάμαι τηλεσκοπικός γερανός σχεδόν για όλες τις εργασίες.

Μετά ο πελάτης μας ειδοποιούσε συνέχεια για αποπροσανατολισμό. Υπήρχε θέμα με τις σχετικές πλακέτες.

Αργησαν υπερβολικά να κάνουν επισκευή, αλλα τους αναγνωρίζω οτι στον πελάτη πληρωσαν το χάσιμο ενέργειας κατα το διαστημα της ζημιάς.

Το υδραυλικό συστημα είχαμε ενα θεματακι με τις βαλβίδες, αλλά εντάξει οχι κάτι το φοβερό. Τα υδραυλικά γενικά παντα εχουν θεματα συντηρησης, για αυτό πλεον εχω καταλήξει σε μηχανικούς τρόπους.

Η εγκατασταση ηταν Στερεα Ελλάδα και σε σημείο ευνοϊκό απο ανέμους.

 

Αυτό που εχω ακούσει απο συναδελφους Κρήτη, για το υδραυλικό είναι, πως σε ισχυρους ανέμους επειδή η οριζοντιωση γίνεται πολύ αργά, σε περίπτωση δυνατής ρηπής λόγω της μεγάλης διαδρομής έχουν στραβώσει έμβολα....

Εισαι σε περιοχή με ανέμους? Αν ναι καλό ειναι να ρυθμίσεις το ανεμόμετρο σε λίγο χαμηλότερη ταχύτητα για καθε ενδεχομενο.

 

Σε καμία περίπτωση δεν θελω να σε απογοητεύσω η να σε τρομαξω, κανονικά δεν πρέπει να εχεις θεμα...και αφου τους εχεις και διπλα σου...

Αν επιτρεπεται πια εταιρια σου εκανε το εργο?

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα και παλι!! πριν βαλω tracker το μελετησα πολυ..μελετησα ολα τα tracker που ηξερα..και επειδει το tracker εχει κινητα μερη ειναι

πιθανον να παρουσιασει βλαβες..πολυ γνωστα γερμανικα tracker για μενα κορυφαια tracker και αυτα, σε παρκο διπλα στο δικο μου,ενα μηνα δεν δουλευαν γιατι χαλασαν τα μοτερ,εχουν μηχανικο συστημα οχι υδραυλικο...τωρα οτι θελει πολυ μπετον το Τ 150 ναι θελει γιατι στηριζεται σε αντιβαρο,αυτο ειναι καλο δεν ειναι κακο...γερανο χρειαζονται σχεδον ολα τα tracker διπλου αξονα αλλα αυτο ειναι το προβλημα?? γερανο μικρο απλου φορτηγου 813

θελει για ολες τις δουλειες και για το σηκωμα την τελευταια μερα θελει τηλεσκοπικο..τελος αυτο που λες με τις πλακετες, ηλεκτρονικα ειναι

μπορει να υπαρχει καποιο προβλημα, εχουν βαλει τοσους tracker σε ολη την Ελλαδα..,φτιαχτηκε και

αποζημιωθηκε και ο ανθρωπος οπως λες ..αυτο δεν σου δειχνει σοβαροτητα εταιριας? τωρα το tracker δουλευει μια χαρα ετσι δεν ειναι? απο

παραγωγη τι λεει? αυτο που λες με τον ανεμο φανεται οτι το βελτιωσαν και εξαλειψαν το προβλημα που δημιουργηθηκε σε ενα παρκο νοτια της Κρητης σε συνθηκες τυφωνα με ανεμους πανω απο 150 χιλιομετρων(εκανε καναλι εκει) ..μιλαμε για φοβερο ανεμο,που θα επηρεαζε ακομα και σταθερο συστημα (θα σπουσε σιγουρα πανελ)..οντως απο το σημειο μεγιστης ανυψωσης θελει λιγη ωρα να οριζοντιωθει και εκει μαλλον εγινε η ζημια...το προβλημα

εξαληφθηκε καθως απο οτι βλεπω, τα δικα μου T 150, δουλευουν με σκαλες .αν ειναι δηλαδη στην μεγιστη ανυψωση 60 μοιρων και φυσηξει αερας 50 χιλιομερων πεφτει στις 45 μοιρες..μετα εχει αλλη μια σκαλα με λιγοτερες μοιρες και μετα οριζοντιωση στα 64

χιλιομετρα ..ελπιζω να με καταλαβαινεις.παντως 4 μηνες που λειτουργουν δεν εχω χασει σχεδον τιποτα απο παραγωγη ετσι οπως δουλευουν..

 

το suncarrier που προτεινεις ως κορυφαιο τι θα γινει αν φυσυξει αερας πανω απο 120 χιλιομετρα??? ειναι και τεραστιο, νομιζω δεχεται πανω απο 250 τετραγωνικα πανελ..παει εφυγε ολο μαζι..αν και στην αρχη ο αερας θα σπασει τα πανελ..μονου αξονα τοσο μεγαλο νομιζω δεν κανει για Eλλαδα (ειδικα για Κρητη) με τους ανεμους που εχουμε..τοσο μεγαλα tracker πρεπει να εχουν συστημα οριζοντιωσης..τα παρκα τα εφτιαξε μια εταιρια απο Στερεα Ελλαδα,δεν ξερω αν πρεπει να πω ονομα,ας πουν οι διαχειριστες αν επιτρεπεται και το λεω δεν εχω προβλημα.

Edited by gianniskriti
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.