Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επισκευή ζημιάς υδραυλικού σε υποστύλωμα


 

Recommended Posts

Το κτίριο είναι διόροφο με υπόγειο και θεμελίωση με γενική κοιτόστρωση.

Στο κάτω σημείο από τελειώνει το υποστύλωμα και εφάπτεται με την γεν κοιτόστρωση, ο υδραυλικός έχει κάνει μια σειρά από τρύπες σε οριζόντια διάταξη γαι να περάσει από εκεί σωλήνες θέρμανσης.

Το υποστύλωμα είναι γωνιακό, σχήματος Γ και η εργασία αυτή έχει γίνει στο ένα από τα δύο σκέλη του υποστυλώματος. Εχει αφαιρεθει το σκυρόδεμα κατα μήκος του σκέλους σε ποσοστο περίπου 70% του μήκος και έχουν αποκαλυφθεί τα σίδερα και ο χαμηλόετρος συνδετήρας. Δεν φαίνεται να έχει κοπεί κάποιο σίδερο αλλά δεν υπάρχει μπετό ενδιάμεσα των κατακόρυφων οπλισμών σε μία οριζόντιο φέτα πάχους περίπου 3 εκ.

Σημειώνω ότι τα δύο σκέλη του υποστυλώματος συνεχίζονται με το τοιχείο υπογείου.

προσωπικά θεωρώ ότι δεν μπορώ να αψηφίσω το τί έχει γίνει και πρέπει να επαναφέρω την συνεργασία σκυροδέματος-οπλισμου στο σημείο αυτό.

Ποιά είναι η γνώμης σας επ'αυτού. Μήπως είμαι υπερβολικός και να το αφήσω ώς έχει?

Εάν όχι γνωρίζετε κάποια καλή αξιόπιστη ρυτίνη για αυτή την δουλειά?

Link to comment
Share on other sites

Από ότι καταλαβαίνω έχει αφαιρεθεί η επικάλυψη. Δεν καταλαβαίνω αυτό που λες για την οριζόντια φέτα των 3εκ ενδιάμεσα των κατακόρυφων οπλισμών.

Αν ναι τότε θα έλεγα ότι δεν υπάρχει γενικώς στατικό πρόβλημα, δεδομένου ότι έχεις τοιχεία και η κολώνα ουσιαστικά είναι μέρος αυτών.

Φυσικά εκεί μειώνεται η συνάφεια εφόσον τα σίδερα δεν περιβάλλονται από μπετόν, αλλά δεν νομίζω να την χρειάζεσαι και πολύ.

Το πιο σοβαρό είναι το θέμα της οξείδωσης για το οποίο εγώ θα απαιτούσα αποκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που υπάρχουν τα περιμετρικά τοιχία του υπογείου (και αν κατάλαβα καλά βέβαια την όλη κατάσταση) τότε και εγώ εκτιμώ ότι στατικό πρόβλημα δεν θα έχεις και θα συμφωνήσω επίσης με τον Άρη, ότι περισσότερο θα πρέπει να στραφείς στην προστασία των οπλισμών έναντι οξείδωσης.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κατάλαβα ότι έχει κάνει σουρωτύρι το υποστύλωμα, ανοίγοντας τρύπες κάθετα στην μικρή πλευρά των 30 για να περάσει απέναντι τις σωλήνες.

Αν είναι έτσι μάλλον πρέπει να κάνεις επισκευή και να πάει από αλλού τις σωληνώσεις του ο "κύριος" υδραυλικός!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εάν η ζημιά έχει όπως λένε ο Αρης και ο Ηλίας, μπορείς να βάλεις αρχικά υλικά με αντιοξειδωτική προστασία τα οποία λειτουργούν και σαν βάσεις πρόσφυσης και κατόπιν να αποκαταστήσεις τη διατομή με επισκευαστικό κονίαμα. Τέτοια υλικά έχουν πολλές εταιρείες (Sika, Isomat, κ.λπ.) και μπορείς να τα βρεις και στις ιστοσελίδες τους. Ακόμα καλύτερα, πάρε τηλέφωνο στην υποστήριξη πελατείας των εταιρειών αυτών, περιγραψέ τους το πρόβλημα και θα σου πουν αυτοί υλικά, τρόπο εφαρμογής και γενικά ό,τι απορία έχεις θα σου τη λύσουν. Σε αντίστοιχη περίπτωση εμένα μου έλυσαν όλα μου τα προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που θα βγω λίγο εκτός θέματος αλλά μια φωτογραφία εκτος απο τις περιγραφες πυ κάνετε δεν μπορείτε να "ανεβάσετε". Δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο ποστ αλλά γενικότερα. η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που ακόμη και το ποιο απλό κινητό έχει καμερα ( για τους μη έχοντες φωτογραφικη μηχανη).

Μια εικόνα ισούται με χιλιες λέξεις λέει ένα γνωμικο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πράγματι έχει κάνει σουρωτήρι το ένα σκελος του υποστυλώματος. Δεν έχει αφαιρεθεί μόνο η επικάλυψη αλλά οι τρύπες έχουν γίνει εγκάρσια στο υποστύλωμα.

Φωτογραφία είναι λίγο δύσκολο να έχω μιας και το έργο είναι 300 χλμ και έχω μαλώσει με τον ιδιοκτήτη ο οποιος τυχάνει να είναι ο πατέρας μου (ξέρετε τώρα εσείς που έχετε κάνει δουλειές για συγγενείς τί γίνεται. Πόσο μάλλον γονείς)

 

Παρατήρηση: Να είστε πιο κόσμιοι και προσεκτικοί στην επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιείτε. Τα γραπτά μένουν! Διορθώστε το κείμενό σας χρησιμοποιώντας την "επεξεργασία".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum και ειδικότερα τον κανόνα υπ' αριθμό 4.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.