ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Συγκυριότητα δύο ιδιοκτητών σε κατοικία κατά 50%. Δεν έχει σχέση με ψιλή κυριότητα, επικαρπία κ.τ.λ. Για τον ένα είναι πρώτη και μοναδική και για τον άλλον είναι άλλη κατοικία. Τι κάνω ? Βάζω και τους δύο ιδιοκτήτες, το στέλνω σαν πρώτη κατοικία και φτιάχνω υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση στο όνομα αυτού που με συμφέρει μόνο ? Σου παραθέτω απόσπασμα από το νόμο... "...Στην περίπτωση συγκυριότητας του ακινήτου στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί η αυθαίρετη χρήση οι συντελεστές του παραρτήματος λαμβάνονται υπόψη για όποιον από τους συγκυρίους πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις...." Δηλαδή, βάλε και τους δύο στη δήλωση και βάλτο σαν κύρια κατοικία....
valia* Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Στην περίπτωση που έχω κάνει τη δήλωση αυθαιρέτου με αυτόν που έχει την ψιλή κυριότητα ενώ η δήλωση έπρεπε να έχει γίνει από αυτόν που έχει την επικαρπία ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω? Μπορώ με κάποια υπεύθυνη δήλωση για συναίνεση από τον επικαρπωτή να το αφήσω ως έχει? Το λέω διότι ο ψιλός κύριος μου ζήτησε να επιβαρυνθεί ο ίδιος με τα πρόστιμα.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Ο επικαρπωτής δεν είναι ιδιοκτήτης του ακινήτου. Ο επικαρπωτής δεν έχει καμία δουλειά με τις δηλώσεις του 4014 (άστον να πίνει τον ...καφέ του). Σωστά έκανες και έβαλες τον ψιλό κύριο.
valia* Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Ευχαριστώ πολύ Ιάσονα! Εγώ να τον αφήσω να πίνει καφέ, αλλά μέχρι τώρα από τις ερωτοαπαντήσεις ήξερα ότι η δήλωση γίνεται από τον επικαρπωτή.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Κάποιες ερωταπαντήσεις λένε "μπούρδες". Να προσέχεις, δεν αποτελούν νόμους και δεν στηρίζονται πουθενά. Βάζε πάντα τη λογική σου, τις γνώσεις και την εμπειρία σου ως "κρισάρα" ....
leo_zen Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Ιασωνα αναφορικα με το συντελεστη κυριας και μοναδικης κατοικιας ελεγχεις την περιουσιακη κατασταση του αιτουντα (δηλαδη του ψιλου κυριου) ή του επικαρπωτη, οπως λεει η ερωτοαπαντηση Θi???
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Και εγώ τις αιτήσεις τις κάνω στον ψιλό κύριο.
Nikoser Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 δεν ξέρω αν είναι σωστό,επειδή ασχολείται ο πατέρας (επικαρπωτής), τον έβαλα και έφερε εξουσιοδότηση της κόρης (ψιλός κύριος) για να κάνει όλες τις ενέργειες
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Ιασωνα αναφορικα με το συντελεστη κυριας και μοναδικης κατοικιας ελεγχεις την περιουσιακη κατασταση του αιτουντα (δηλαδη του ψιλου κυριου) ή του επικαρπωτη, οπως λεει η ερωτοαπαντηση Θi??? Τον ρωτάω, ζητάω το συμβόλαιο του ακινήτου και το Ε9 του ιδιοκτήτη και αντιστοίχως πράττω! Τίποτα περισσότερο!
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2012 δεν ξέρω αν είναι σωστό,επειδή ασχολείται ο πατέρας (επικαρπωτής), τον έβαλα και έφερε εξουσιοδότηση της κόρης (ψιλός κύριος) για να κάνει όλες τις ενέργειες Η δήλωση, έγγραφα κ.λπ. γίνονται στο όνομα της κόρης (εκτός ίσως ειδικές περιπτώσεις π.χ. ανήλικη χωρίς ταυτότητα κ.λπ.).
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα