paktomenos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2008 Γιατί paktomene το 300άρι για 12μ. μου φαίνεται πολύ; έχεις μεγάλη απόσταση πλαισίων; 1.5 χιόνι ; για στρεπτοκαμπτικό δεν υπολογίζεις αντιρίδες ή κάτι άλλο; -μην παρεξηγήσεις την ερώτησή μου Απόσταση πλαισίων 6.30 μ., ύψος στον κορφιά 8.80 μ., full υπολογισμοί φορτίων με EC1, χωρίς ευνοική επιρροή αντιρίδων, με υπολογισμένη εξ αρχής την ενίσχυση στα άκρα της δοκού(γόνατο).Χωρίς καμία παρεξήγηση . Και εγώ από IPE240 το ξεκίνησα, και μετά άρχισα να ανεβαίνω... Μια μικρή επισήμανση σχετικά με την ενίσχυση στα άκρα: στα τμήματα εκείνα η διατομή παύει να είναι ελατή και γίνεται συγκολλητή, οπότε εαν μπεί στο μοντέλο εξ' αρχής θα πρέπει κανονικά να την υπολογίζουμε σαν τέτοια.Δύσκολο βέβαια αυτό...
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2008 την διαστασιολογείς χωριστά και ελέγχεις από εκέι και πέρα την δοκό? Βασικά ναι, την ενίσχυση την ελέγχω ξεχωριστά σε 2 τομές -άκρη , μέσο , με πιο συντηριτική εκτίμηση όμως (δηλαδή να μην είμαι στο ..0.95 κ.τ.λ) Απόσταση πλαισίων 6.30 μ., .... χωρίς ευνοική επιρροή αντιρίδων, ..κ.τ.λ.. OK!
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 ........Απόσταση πλαισίων 6.30 μ., ύψος στον κορφιά 8.80 μ., full υπολογισμοί φορτίων με EC1, χωρίς ευνοική επιρροή αντιρίδων, με υπολογισμένη εξ αρχής την ενίσχυση στα άκρα της δοκού(γόνατο).Χωρίς καμία παρεξήγηση . Και εγώ από IPE240 το ξεκίνησα, και μετά άρχισα να ανεβαίνω... ]... Αν λαμβάνεις εσωτερική πίεση με αρνητική τιμή συγχρόνως με θετικές τιμές ή 0 της εξωτερικής είναι πολύ λογικές οι διατομές σου και καλά κάνεις και τις βάζεις. Μια μικρή επισήμανση σχετικά με την ενίσχυση στα άκρα: στα τμήματα εκείνα η διατομή παύει να είναι ελατή και γίνεται συγκολλητή, οπότε εαν μπεί στο μοντέλο εξ' αρχής θα πρέπει κανονικά να την υπολογίζουμε σαν τέτοια.Δύσκολο βέβαια αυτό... Βασικά ναι, την ενίσχυση την ελέγχω ξεχωριστά σε 2 τομές -άκρη , μέσο , με πιο συντηριτική εκτίμηση όμως (δηλαδή να μην είμαι στο ..0.95 κ.τ.λ)/ Το θέμα είναι...υπολογίζουμε το μέλος από την ενίσχυση και μετά χωριστά? Αυτό κάνεις ΣτέφανοςΒ?
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Το θέμα είναι...υπολογίζουμε το μέλος από την ενίσχυση και μετά χωριστά? Αυτό κάνεις ΣτέφανοςΒ? Ναι το ελέγχουμε χωριστά, (δεν ξέρω όμως αν κατάλαβα σωστά την ερώτησή σου, αν θέλεις ανέπτυξέ την λίγο)
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Aν για παράδειγμα έχεις ένα πλαίσιο 20μ που έχει στα 2 άκρα του ενισχύσεις 2 μ έκαστη και άλλα 2 στον κορφιά, στον έλεγχο μελών ελέγχεις τελικά 1)δοκό 20-2-2=16μ και 2) τα νεύρα χωριστά ή 1)δοκό 20μ και 2) νεύρα χωριστά
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 δοκό 20μ. και τα νεύρα χωριστά, δηλαδή για μήκος λυγισμού 20/2μ. και εγκάρσιο όσο οι αντιρίδες που έχω βάλει. π.χ αν ελέγχω το νευρο ly=10m kai lz=π.χ 1.5μ (αντιρίδα στο τέλος του νευρου.) αν ελέγχω μετά το νευρο ly=10m kai lz=απόσταση 2 διαδοχικών αντιρίδων. εσύ Άρη πως το κάνεις;
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Εγώ ελέγχο μέλος μήκους 10μ με μήκος λυγισμού κατά τον ισχυρό άξονα δηλαδή ίσο με 10μ (με μικρή προσάυξηση) και με μήκος λυγισμού κατά τον ασθενή ίσο με αυτό που μου καθορίζουν οι αποστάσεις των ορθοστατών του αντιανεμίου π.χ 3.3μ(=10/3) Όσον αφορά τα νεύρα το ελέχουμε το ίδιο αν και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται γιατί ελέγχεται σε θλίψη από την σύνδεση. Ρωτάω γιατί έχω δει να γίνεται το εξής που μου φαίνεται σωστό: Να ελέγχεται η διατομή, ο λύγισμός και ο στρπτ/κος δοκού 16μ (για το παράδειγμα μας) και χώρια οι ενισχύσεις. Δηλαδή να μην λαμβάνονται για την διαστασιολόγιση της δοκού οι ροπές στην ένωση με την κολώνα αλλά αυτές από την ενίσχυση και μετά. Τι λες για αυτό?
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 σε οποιοδήποτε σημείο της δοκού ελέγχω με τη ροπή που έχει εκεί (όχι στη στήριξη ή μετά τη στήριξη κ.τ.λ) , απλώς για μήκη λυγισμού παίρνω της ολικής δοκού ly kai lz όσο οι αντιρίδες για αρνητικές ροπές και όσο οι τεγίδες για θετικές ροπές. Αρης ''Δηλαδή να μην λαμβάνονται για την διαστασιολόγιση της δοκού οι ροπές στην ένωση με την κολώνα αλλά αυτές από την ενίσχυση και μετά.'' για τη διαστασιολόγηση της ελατής δοκού σαφώς θα ελεγχθούν ροπές σε σημεία όπου ισχύει αυτή η διατομή, π.χ μετά το νεύρο - παραείναι συντηρητικό να ελέγξεις την ελατή με ροπή που βγάζει η στήριξη ( αν και πολλοί το κάνουν έτσι) Να σε ρωτήσω για lz λυγισμό, αν η δέσμευση είναι ο ορθοστάτης του αντιανέμιου που είπες-εννοείς μάλλον extra διατομή και όχι τεγίδα- τι γίνεται σε ανοίγματα που δεν έχεις αντιανέμιους (δεν μπορεί ο ορθοστάτης να τρέχει όλο το κτίριο)
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Αν έχεις τεγίδες θερμής εξάλαση τότε παίρνεις την απόσταση των τεγίδων. Αν έχεις λεπτότοιχες και όχι αντιανέμιο τότε όλο το μήκος (!!!)
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2008 Αν έχεις λεπτότοιχες και όχι αντιανέμιο τότε όλο το μήκος (!!!) εννοείς τοπικό αντιανέμιο στο συγκεκριμένο φάτνωμα ;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα