landrew Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2011 Υπάρχει η δυνατότητα να προσομοιωσουμε τριπλό προσανατολισμό panels στο PVSYST;
Βιτρούβιος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 , 2011 Όχι από ότι ξέρω. Δοκίμασα να το κάνω με το ecxel της KOSTAL αφού το PIKO βγάζει 3 MPPT, αλλά ενώ έχει την επιλογή να διαλέξεις τα πανέλα, τον αριθμό τους και την ισχύ τους, δεν σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις άλλο αζιμούθιο σε κάθε είσοδο. Επείσης και το Sanny Design της SMA. Αυτά τα προγράμματα τα δοκίμασα για να ξέρω τίς κιλοβατώρες/έτος του συστήματος. Αν κάποιος ξέρει κάποιο πρόγραμμα που το κάνει ας το αναφέρει.
Icecut Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2011 Στο pvsyst καλά καλά δε μπορείς να προσομοιώσεις 2 προσανατολισμούς αν έχουν μεγάλη διαφορά στην κλίση.Συνολικά δε μπορείς να υπερβείς τις 25 μοίρες.Τώρα για την περίπτωση που θέλουμε να προσομειώσουμε 3πλο προσανατολισμό ή 2πλό με μεγάλες κλίσεις δουλεύουμε ξεχωριστά την κάθε πλευρά και φτιάχνουμε ένα συγκεντρωικό πίνακα στο τέλος..εύκολο και σχετικά γρήγορο!
vicky12 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2012 ναι,αλλά εάν έχουμε διαφορετικά kw σε κάθε προσανατολισμό πως θα συνδιάσουμε το κατάλληλο inverter ,δηλαδή στη μία περίπτωση έχουμε 7KW και στην άλλη 2.5KW τι inverter θα χρησιμοποιήσω στο πρόγραμμα? αφου θα δουλέψω σα 2 ξεχωριστά στοιχεία? δε θα μπορώ να βάλω 10άρι στο προσανατολισμό των 2.5...
kusta80 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2012 Vicky μονο με 10αρι μπορεις να δουλεψεις σε αυτη την περιπτωση και 2 διαφορετικα Mppt και για να εχεις 3φ εξοδο αλλα και χωρις διαφορα φασης μεγαλη.
vicky12 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2012 kusta80 σε ευχαριστω πολυ ! στε ιδια περίπτωση που σε ενα σύστημα έχω 3 διαφορετικους προσανατολισμούς θα βάλω τον ίδιο inverter με 3 Mppt?Το προγραμμα φαντάζομα θα το δεχτει χωρις να μου παρουσιασει προβλημα..
kusta80 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2012 Ακριβως.3 προσανατολισμοι -> 3 Mppt.
astrah Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14 , 2012 vicky12 Χρήση τριών μονοφασικών ίσως???
kusta80 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2012 Σε 3 προσανατολισμους δεν βαζουμε 3 μονοφασικα για να μην εχουμε διαφορα φασης ανω του 20% αναμεσα στις 3 φασεις σε καμια χρονικη στιγμη.
billlllll Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2012 (edited) Πώς γίνεται να έχουμε διαφορά φάσης; (Θα έχουμε προφανώς αλλά εννοώ διαφορετική από 120o από φάση σε φάση) Δεν θα βλέπει ο κάθε μονοφασικός την κάθε φάση και θα "προσαρμόζει" την παραγωγή του με βάση αυτή που βλέπει από το δίκτυο της ΔΕΗ; μήπως εννοείς ασυμμετρία ισχύος στις φάσεις; Edited Φεβρουάριος 15 , 2012 by billlllll
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα