Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαιρεσία <20τ.μ


Recommended Posts

Συνάδελφοι αυθαιρεσία συνολικής επιφάνειας < 20τ.μ που ανήκει σε οριζόντια ιδιοκτησία στην Αθήνα (εντός σχεδίου δλδ) με αρχική οικοδομική άδεια του 72 και εν συνεχεία άδεια προσθήκης το 77 για την οποία και αναφέρομαι περιλαμβάνει κλείσιμο τμήματος νόμιμου εξώστη περί τα 17τμ και κτίσιμο μικρού μπαλκονιού που βλέπει σε ακάλυπτο το οποίο έχει κλειστεί ομοίως μέρος του και όχι ολόκληρο. Συνολικά τα τετραγωνικά βγαίνουν κάτω από 20τ.μ. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία νομιμοποίησης αλλά να επιλέξω την ειδική διάταξη 6β του άρθρου 24 ώστε να ξεμπερδεύω και εγώ και ο πελάτης με ενα κατ'αποκοπή πρόστιμο.Βέβαια στις ερωτοαπαντήσεις Δ' μέρος ερώτημα 8 σου αφήνει τη δυνατότητα επιλογής να κάνεις ότι θέλεις. Απ'ότι συμπεραίνω από το νόμο και τα γραφθέντα στο φόρουμ οι εξώστες εμπίπτουν στη κατηγορία 13 και πάνε με αναλυτικό. Το θέμα είναι με ποιό ΑΤΟΕ , για ποιά ποιότητα σκυροδέματος, ποιό πεδίο μπορούμε να γλυτώσουμε στον αναλυτικό για να βγεί φθηνότερο το κόστος κτλ οπότε δεν ξέρω εάν τελικά συμφέρει. Προσανατολίζομαι πάντως στο κατ'αποκοπή πρόστιμο και γι'αυτό το αναφέρω στο φόρουμ να το συζητήσουμε με τους υπολοίπους συναδέλφους.

Edited by maximos75
Link to comment
Share on other sites

Οταν αναφερόμαστε σε εξώστες που έκλεισαν και έγιναν κύριοι χώροι μετράνε με υπέρβαση δόμησης-κάλυψης και όχι με αναλυτικό.Με την κατηγορία 13 υπολογίζουμε τους εξώστες που παραμένουν σε αυτήν τους τη χρήση.Οπότε οι επιλογές σου είναι : Το 2000λιαρο ή αν με τα τετραγωνάκια βγαίνει το πρόστιμο μικρότερο το επιλέγεις, πράγμα το οποίο δεν το υποστηρίζει ακόμα το σύστημα ταυ ΤΕΕ.Αναμένουμε και γιαυτό.

Link to comment
Share on other sites

Πλήρωσα παράβολο για πελάτη για αυθαιρεσία που είναι <20τμ και <2000 το πρόστιμο και τώρα δεν μπορώ να κάνω καμία αλλαγή!!!!!!Τώρα??

Τον έκαψα τον άνθρωπο??

Link to comment
Share on other sites

δεν κλειδωνει ετσι το συστημα οταν προχωρησεις και πληρωσεις και την δευτερη δοση και μετα καταθεσουμε και τα σχεδια θα βγει το ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ...αδιαβαστο σε πιανω... :grin: (πλακα κανω....μην μιλαμε και συνεχεια σοβαρα μπουχτισαμε πια.....)

Link to comment
Share on other sites

Μωρέ καλοδιαβασμένος είμαι..:smile:

Αν διάβαζα μαθήματα τόσες ώρες που έχω ξοδέψει για αυτά τα ζητήματα master θα είχα πάρει!!

Στην επιλογή του συστήματος όμως μετά την πληρωμή του παραβόλου δεν είχε δόσεις!Επέλεξα την εφάπαξ καταβολή και μετά κλείδωσε το σύστημα!

Link to comment
Share on other sites

τι εννοεις κλειδωσε το συστημα???δεν εχεις παρει την τελικη βεβαιωση???παντως ακομα και την τελικη να παρεις με αυτα που εγω εχω καταλαβει....οταν ανοιξει το συστημα και υποβαλουμε την ''μελετη'' εγω απο εδω και περα ετσι θα την ονομαζω γραφει οτι ξανα αναθεωρειται το τελικο προστιμο ωστε να υποβληθουν τα τελικα νουμερα απο την τελικη ''μελετη''.....αρα??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.