jokos_31 Δημοσιεύτηκε August 23, 2008 at 01:25 μμ Δημοσιεύτηκε August 23, 2008 at 01:25 μμ Γεια σας ειμαι φοιτητης και εχω ως θεμα πτυχιακης μελετη κλιματισμου αερισμου σε super market.Θα την κανω στο προγραμμα της 4Μ μπορειτε να μου πειτε ποια σειρα πρεπει να ακολουθησω?
myri Δημοσιεύτηκε August 23, 2008 at 01:56 μμ Δημοσιεύτηκε August 23, 2008 at 01:56 μμ Φίλε καλωσήρθες, Βάλε σε παρακαλώ τόνους στον τίτλο της δημοσίευσής σου πατώντας στο κουμπί επεξεργασία. Λυπάμαι, εγώ δε μπορώ να σε βοηθήσω. Σίγουρα όμως οι συνάδελφοι μηχανολόγοι είναι expert επί του θέματος.
qwert Δημοσιεύτηκε August 24, 2008 at 09:03 πμ Δημοσιεύτηκε August 24, 2008 at 09:03 πμ χοντρικά 1.υπολογισμός φορτίων 2.υπολογισμός αερισμου 3.επιλογή συστήματος κλιματισμού 4.υπολογισμός-διαστασιολογηση του συστήματος
jokos_31 Δημοσιεύτηκε August 25, 2008 at 12:36 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε August 25, 2008 at 12:36 μμ Πες μου στην 4Μ την σεορα που πρεπει να ακολουθησω τα φορτια τα βρηκα μετα πρεπει να παω σε fancoils σε αεραγωγους η στην ψυχρομετρια? Mπορω καπου να βρω ενα υποδειγμα μελετης?
qwert Δημοσιεύτηκε August 25, 2008 at 06:45 μμ Δημοσιεύτηκε August 25, 2008 at 06:45 μμ Η σειρά εξαρτάται σημαντικά από το 3 δλδ από το σύστημα που θα επιλέξεις. Εκεί είναι και όλο το ζουμι του κλιματισμού και αν θές και η δυσκολία. Αν πάς σε αεραγωγούς θες κκμ άρα ψυχρομετρία και αεραγωγούς. Αν πάς σε fancoil μπορεί να μην χρειαστεί να χρισημοποιήσεις το πρόγραμμα των αεραγωγών. Μπορεί να χρειαστεί κιόλας. Μετά υπάρχουν και τα vrv.Άλλη φιλοσοφία εντελώς. Γενικά είναι λίγο μπέρδεγουέη ο κλιματισμός. Θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς σε κάποιον που να γνωρίζει να σου πεί πένετε πράγμματα. Καλό βιβλίο το οποίο όμως εκ πρώτης όψεως θα σε μπερδέψει είναι ο σελλούντος.
deathlok Δημοσιεύτηκε August 25, 2008 at 09:43 μμ Δημοσιεύτηκε August 25, 2008 at 09:43 μμ Καλό βιβλίο το οποίο όμως εκ πρώτης όψεως θα σε μπερδέψει είναι ο σελλούντος. και τεράστιο να προσθέσω εγώ. (πάντως ενώ το συγκεκριμένο βιβλίο θεωρείτε κατά γενική ομολογία καλό στην θέρμανση κάποιες βασικές μου απορίες δεν μου της έλυσε) Sorry για το off topic
jokos_31 Δημοσιεύτηκε August 25, 2008 at 10:38 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε August 25, 2008 at 10:38 μμ αυτο του Σελουντου το εχω αλλα πιο πολυ με εχει μπερδεψει ασε που νομιζω οτι ειναι πιο πολυ για θερμανση παρα για κλιματισμο.
n_mallis Δημοσιεύτηκε October 19, 2008 at 04:38 μμ Δημοσιεύτηκε October 19, 2008 at 04:38 μμ ΆποΨή μου είναι να πάρεις το βιβλίο του Βραχόπουλου. Το κάνουμε εδώ στο ΤΕΙ και πιστέυω οτι βοηθάει παρα πολύ. Ειναι απο τις εκδόσεις Σταμούλη και λέγεται Αναλυτική Προσ'εγγιση Κεντρικών Θερμάνσεων.
GeorgeS Δημοσιεύτηκε October 19, 2008 at 06:48 μμ Δημοσιεύτηκε October 19, 2008 at 06:48 μμ Επίσης πολύ καλό, απλό και κατανοητό το βιβλίο του Ασημακόπουλου (το γνωστό μπλέ βιβλίο) "Κλιματισμός". Διδάσκεται και στα ΤΕΙ και ξεκινάει από υχρομετρία, ψυκτικά φορτία, αεραγωγούς, στόμια κλπ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα