Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το μέλλον της οικοδομής


sundance

Recommended Posts

γενικα κρινοντας απο τα δεδομενα των τρικαλων αλλα και κατ'επεκταση σημειωνω τα εξης:

 

1)τα τελευταια 3 χρονια εχουν σηκωθει απειρες πολυκατοικιες λογω της αλλαγης του καθεστωτος με το ΦΠΑ->αυτο σημαινει τεραστια διαθεσιμοτητα σε διαμερισματα που αναρωτιεμαι ποσα χρονια θα παρει να πληρωθουν

 

2)μονοκατοικιες ελαχιστα ατομα μπαινουν στον κοπο να χτισουν,ποσο μαλλον σε καμποσα χρονια που τα πραγματα απο οικονομικης αποψης σιγουρα θα σφιξουν(αυτο το βλεπω σε πολυ νεο κοσμο-τι σπιτι να σηκωσεις με εναν και 2 μισθους δημοσιου)

 

δεν ξερω αλλα διακρινω χαλεπους καιρους να πλησιαζουν το κατωφλι του χωρου μας.

 

τις αποψεις σας παρακαλω!

 

Υ.Γ δεν ειμαι μοιρολατρης ουτε μεμψιμοιρος απλα προσπαθω να δω τα πραγματα με ρεαλισμο και διορατικοτητα για να διαμορφωσω της πορεια μου μελλοντικα μιας και δεν εχω κατασταλλαξει ακομα. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Η αντιπαροχή πιστεύω ότι αντιμετωπίζει σήμερα πρόβλημα. Όχι όμως παντού. Στις πολύ καλές περιοχές όπου το κόστος πώλησης είναι πολύ υψηλό, η προσφορά πολύ μικρή και η ζήτηση πολύ μεγάλη δεν υπάρχει πρόβλημα. Πχ σήκωσε μια οικοδομή στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης και να δεις για πότε θα έχουν εξαφανιστεί όλα τα διαμερίσματα.

Αντιπαροχές αγροτεμαχίων στο Πανόραμα (50%) που χτίζουν τέσσερις πολυτελείς μονοκατοικίες των >200τμ δεν έχουν πρόβλημα. Μη ρωτήσετε πώς με επιτρεπόμενη δόμηση ~250τμ χτίζεις ~800τμ!!!

Στα σύγχρονα κτήρια γραφείων, αποθηκών κλπ επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ιδιώτες συνεχίζουν να κτίζουν σε δικά τους οικόπεδα και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν. Έστω και με την αύξηση των τραπεζικών επιτοκίων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι καλύτεροι πελάτες των τραπεζών γιατί οι επισφάλειες είναι οι μικρότερες δυνατές. Έστω και αν ο μισθός είναι μικρός είναι σίγουρος για τα επόμενα 20, 30, 40 χρόνια μέχρι να βγει ο άλλος στη σύνταξη.

Link to comment
Share on other sites

ποσο ποσοστο ζητανε οι ιδιοκτητες για κεντρικα οικοπεδα...?

 

ποσο κεφαλαιο χρειαζεσαι?

 

ποσο λαμογιο πρεπει να γινεις για να υπερδομησεις...?

 

με ποσους νεους εχεις συζητησει που εχουν βλεψεις να χτισουν σπιτι?οι περισσοτεροι για διαμερισμα το βλεπουν τα οποια ειναι απειρα στην αγορα τωρα και για αρκετα χρονια...

Link to comment
Share on other sites

Σε περιοχή απόκεντρο Αθήνα που είναι ήσυχα,ψιλοκαλα αλλά όχι και πολύ χλιδάτη περιοχή γύρω στο 40%.Το 50% πρέπει να αφορά πολύ καλή περιοχή.

 

Τώρα για κεφάλαιο ανάλογα το μέγεθος της οικοδομής .Πρέπει να έχεις 1 εκατομμύριο σίγουρα στην πάντα αν πας για οικοδομή γύρω στα 500 τ.μ. συνολική δόμηση.Καλά για αρχή είναι τεράστια βέβαια..Εξαρτάται και από το τι ποιότητα θα βάλεις δηλαδή με πόσο θα χτίσεις το τ.μ...1500,1600,1700,1800..?

 

Φυσικά συμφωνώ οτι η αντπαροχή αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα και τα πράγματα στενεύουν.

 

Για το πόσο λαμόγιο πρέπει να είσαι πιστεύω οτι χρειάζεται ένα μέτρο όπως και σε όλες τις επιχειρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω Nik για τις απαντησεις!

 

παρολαυτα οι ερωτησεις ηταν ρητορικες για να αναρωτηθει καποιος ποσο πολυ στενευουν τα πραγματα...

 

Υ.Γ επισης σημαντικο ειναι οι παλαιοι μηχανικοι να μπορουσατε να τα δειτε αυτα τα δεδομενα απο τα ματια των νεων μηχανικων...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.