Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

μαν21

 

Εργοταξιο ειναι και τα 50τμ κατοικιας.

 

 

Τέλος το να στέκεσαι πάνω από τα συνεργεία, θα προκαλέσεις την έχτρα εργοδηγού-επιστάτη και την άγρια κόντρα του προς εσένα. Και θα έχει απόλυτο δίκιο

 

Κακο δεν παθαινουν.

Ο ιδιος ο σιδερας μου ειπε οτι "αν δεν ησουνα απο πανω μας αυτα που θελεις δεν τα καναμε, το αφεντικο φωναζει να τελειωνουμε γτ εχουμε και αλλου δουλεια"

Δεν ειναι βεβαια ευθυνη του μηχανικου να ειναι 8ωρες στο εργο.

Edited by terry
Δημοσιεύτηκε

για μενα ο εργοταξιακος ειναι και για δημοσια και ιδιωτικα......δεν κανω την διακριση αυτη.....

στην τελικη στο ιδιωτικο εισαι μια ορχηστρα μονο σου.....

μετρας-κανεις πινακες -παραγγελνεις υλικα

κανονιζεις ολα τα συνεργεια μονο σου και βλεπεις τι θα σου κοστισει παραπανω ο δικος σου η αλλος?

συντονιζεσαι με τις διαθεσεις του ιδιωτη

περνεις προσφορες κανεις αντιπροσφορες και διακανονισμο πληρωμων και ποτε θα πληρωθουν, δινεις εντολες πληρωμης

βλεπεις αν μπορεις να βρεις τροπο να γλυτωσει η επιχειρηση λεφτα (μια φορα χωρεσα jcb εκει που ηταν να σκαψουμε με bobcat και ας γκρεμισαμε και ξαναχτισαμε τον τοιχο.....το μπονους ηρθε καλο)

 

και στην τελικη για να κανω το κουμαντο πουκανα απο τα 27 μου στο ιδιωτικο, σε δημοσιο εργο θαπρεπε ναχω φτασει 40+

Δημοσιεύτηκε

Δεν υπονόησα ότι περιμένω ο μηχανικός να πάει με το κουστούμι στο γιαπί. Ευχαριστώ για τη ανάλυση του επαγγέλματος.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Βασικά ποστάρω γιατί βαριέμαι αφόρητα κ θέλω να σπάσω πλάκα.

 

Για το πώς πρέπει να είναι ο μηχανικός στο εργοτάξιο:

 

Δεν υπάρχουν πρότυπα. Άλλος σκάει με το κουστούμι, άλλος φοράει σκισμένα ρούχα και γεμίζει χαρακιές το δέρμα του. Το θέμα είναι να γίνεται η δουλειά. Εγώ προσωπικά λόγω άγχους κάθομαι από πάνω από τους εργάτες όταν θέλω να καταλάβω την εργασία σε θέμα κόστους, τεχνικής δυσκολίας και χρόνου, συνήθως σε εργασίες που δεν τις έχω ξανακάνει, ενώ σε εργασίες που τις έχω κάνει πολλές φορές απλά πάω το πρωί να δώσω οδηγίες κ εξαφανίζομαι.

 

Και πολλές φορές έχω πιάσει και μηχανήματα να τα δουλέψω με τα ίδια μου τα χέρια, και γυρίζω σπίτι και βουλώνει ο νιπτήρας. Ειδικά μάλιστα σε έργο χωματερής, αφού εμβολιαστήκαμε για να αναλάβουμε καθήκοντα, τα ρούχα όταν γύριζα σπίτι μετά το πλύσιμο πέρναγαν απολύμανση.

 

Τώρα για το τί πρέπει να κάνει ο κάθε μηχανικός στο εργοτάξιο, αυτό εξαρτάται από το αν αμοίβεται αναλόγως, και από το τί απαιτεί από αυτόν ο εργοδότης του. Θεωρητικά πέρα από το πρακτιικό του θέματος (χαρτούρα, παραγγελίες, προ/επιμετρήσεις,ημερολόγιο κ διάφορες άλλες παπαριές), νομίζω ότι ο μηχανικός πρέπει διαρκώς να σκέφτεται τρόπο τυποποίησης/απλοποίησης της γραμμής παραγωγής ώστε να ελαχιστοποιήσει κόστος και να μεγιστοποιήσει κέρδος. Αλλά πριν παρουσιάσει τις προτάσεις του, να εξασφαλίσει ότι θα πληρωθεί αυτή την πνευματική εργασία.

 

Διότι μπορεί μεν να πάρει ένα ταπ-ταπ-ταπ στην πλατούλα του από το αφεντικό που θα τρίβει τα χέρια του από τη χαρά του, αλλά κατά βάση εκείνη την ώρα αν δεν πάρει το μπόνους παίρνει τα εξής 2 πράγματα αποκλειστικά και περιοριστικά:

 

1. την ικανοποίηση που δίνει το επάγγελμα όταν νιώθεις γαμάτος που σκέφτηκες κάτι που δεν σκέφτηκε άλλος και

2. τα @@ του στο στόμα

 

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω κάτι άσχετο, μιας κ έχω περάσει από κοστολογήσεις κ διάφορα άλλα πόστα: ΟΣΟ γαμάτος κ να είναι ένας μηχανικός, στον προϋπολογισμό του έργου είναι ένα απλό νούμερο, επομένως ο καθένας από εμάς έχει ήδη το νούμερο που του αντιστοιχεί στην αγορά. Θέλω να πώ, ότι ο μηχανικός που σκέφτεται διαρκώς ελαχιστοποίηση κόστους και μεγιστοποίηση κέρδους, ανεβάζει σταδιακά το νούμερό του, ειδάλλως είναι απλά ηλίθιος κομπάρσος εθελοντής με καλή καρδιά. Τέλος, επειδή ψιλοδιάβασα ότι κάποιοι διαχωρίζουν τα μικρά από τα μεγάλα έργα, να αναφέρω την άποψη ενός μέντορα μηχανικού που ξεκίνησε από το απόλυτο μηδέν κ κατάφερε να πουλήσει την εταιρεία του μετά από πολλά χρόνια σε ποσό με αρκετά μηδενικά, ''το μεγάλο έργο διαφέρει από το μικρό μόνο κάποια μηδενικά στον προϋπολογισμό. Κατά τα άλλα, το μικρό έργο είναι πιό επικίνδυνο να ξεφύγει στο μπάτζετ σε σχέση με το μεγάλο''. Και αυτό ακριβώς έπαθα κ εγώ, όταν σε έργα με πολλά μηδενικά πετύχαινα ακρίβεια πρόβλεψης cash flow στο 5 τοις χιλίοις, ενώ στα μικρά έργα είμαι απολύτως ακατάλληλος να τα διαχειριστώ.

 

Αυτά

Edited by [email protected]

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.