Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το οικόπεδο είναι κοντα στη θάλασσα, και στο 1 μέτρο βάθος υπάρχει νερό. Ποια νομίζεται ότι είναι η καλύτερη λύση θεμελίωσης για μια μονοκατοικία 100 τμ υπερυψωμένη κατα 1μ από το έδαφος και βέβαια χωρίς υπόγειο.

  • 1 year later...
  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα συνάδελφοι!

επαναφέρω το θέμα απ τις τελευταίες σελίδες, για μια συμβουλή σας! Φτιάχνω μια οικοδομή σε περιοχή η οποία φημίζεται για την υγρασία της...

 

Η εκσκαφή έχει βάθος 1,50μ και επί αυτής θα πέσει ενιαία κοιτώστρωση 0,50μ. Φυσικά θα υπάρχει ημιυπόγειο.

 

Σκέφτομαι να δημιουργήσω κάποιες συνθήκες στράγγισης, τοποθετώντας μια στρώση θραυστού αμμοχάλικου, περίπου 0,20μ. πριν το μπετό καθαριότητας.

 

Θεωρείτε οτι αξίζει τον κόπο κι ότι το πάχος επαρκεί; Πρακτικά σκέφτομαι οτι η πτώση της στάθμης του νερού, όσο μικρή κι αν είναι, θα οφελήσει...

 

Σημειώνω οτι η κατασκευή δε βρίσκεται κοντά στη θάλασσα κι ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας.

 

Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

ΤΟ θραυστο αμμοχαλικο για να λειτουργήσει σαν ντραναζ δεν θα πρέπει να εχει καθολου ψιλοκοκκο υλικό.

Τωρα τα καθαρα χαλίκια θεωρούνται και αυτοσυμπυκνούμενα, αλλα στην πραξη θα δείς ότι δεν ειναι παντα σταθερή βάση και αν δοκιμάσεις να βαλεις συμπυκνωτη θα δεις ότι το υλικο εχει μια ταση να υποχωρεί δεξια -αριστερα σε καθε πέρασμα του συμπυκνωτη.

Γενικα εμενα με αγχωνουν οι συμπυκνωσεις των επιχώσεων όποτε αν εχεις σταθερο φυσικο έδαφος δεν ξερω αν αξιζει να μπεις στην διαδικασία.

Δεν σκεφτεσαι να βαλεις ενα φύλλο PVC μεταξυ καθαριότητας και ραντιε ή μεταξυ χωματος και καθαριοτητας γυρισμένο προς τα πανω στις ακρες και κανε εκει ενα περιμετρικό ντρεναζ με χαλικι (ακόμα και με διάτρητη σωλήνα) λίγο πιο ψήλα απο την εκσκαφή έδρασης στο υψόμετρο που φτανει το παχος του ραντιε.

Δημοσιεύτηκε

Σ ευχαριστώ για το άμεσο σχόλιό σου!

 

PVC θα βάλω ούτως ή άλλως ανάμεσα στο μπετό καθαριότητας και στο ραντιέ, καθώς και αμμοχάλικο περιμετρικά της κατασκευής.

Μάλιστα θα τοποθετήσω και δύο φρεάτια σε δύο απομακρυσμένες θέσεις μεταξύ τους και έξω από τα τοιχεία, στα οποία θα βάλω αντλίες. Νομίζω οτι και έτσι θα λύσω το πρόβλημα, όμως ίσως η ολική επίστρωση να βοηθούσε...

 

Απ την άλλη με ανησυχεί και αυτό που αναφέρεις. Συμπύκνωση; Είναι δύσκολο...πόσο μάλλον τη στιγμή που το έδαφος είναι απολύτως σταθερό..

Δημοσιεύτηκε

Εχω δει Πολ. Μηχανικους να τοποθετούν κροκαλα πριν το μπετόν καθαριότητας... Τωρα αν το εδαφος ειναι επικλινές τοτε σιγουρα μια απο τις πλευρες θα ειναι επιχωμενο. Σαν λυση πολλοι αφηνουν ενα κενό μεταξυ εκσκαφής και του κτίσματος. Ελπιζω να βοηθησα αν και οχι ειδικος πανω στο θέμα.

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε δεν κατάλαβα αν στην περιοχή έχεις υγρασίες γενικά, υγρασία στο έδαφος ή υδροφόρο ορίζοντα κοντά στην στάθμη θεμελίωσης? Επίσης, αν έχεις κάνει εκσκαφή και μπορείς να εκτιμήσεις ενημέρωσε μας σε τι ή από τι βάθος έχεις παρατηρήσει υγρασίες. Μην καταλήξεις στο αμμοχάλικο γιατί δεν είναι για κάθε υγρασία η ενδεδειγμένη λύση.

Δημοσιεύτηκε

1. Tην κοιτόστρωση γιατι την διάλεξες? Δεν είναι πάντα η καλύτερη ειδικά σε περιπτώσεις με ανεβασμένο υδροφόρο ορίζοντα.

2. Εξυγίανση 0.20 ισοδυναμεί με τίποτα. Ανάλογα με το μέγεθος του κτιρίου για να πιάσεις μια ικανοποιητική τάση συνήθως προτείνεται πάνω από 0.60.

3. Κάνε γεωτεχνική μελέτη. Αυτή θα σου πει αν πρέπει να κάνεις κοιτόστρωση ή εσχάρα πεδιλοδοκών με τι τάση και τι Κs.

4. Αν δεν κάνεις τα παραπάνω η λύση της εξυγίανσεις με 0.60 τουλάχιστον με κροκάλα και παράλληλα χρήση συστήματος απαγωγής των ομβρίων με μόνιμες αντλίες. (σε 2 σημεία) είναι το ελάχιστο.

Δημοσιεύτηκε

Πάντως μου φαίνεται αδύνατο να βγάλεις υπόγειο. Θα είναι μέσα στο νερό, με το 0,80μ που ισχύει πλέον.

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι καταρχήν ευχαριστώ για τη συμμετοχή στη συζήτηση!

 

Να εξηγήσω κάποια πράγματα!

Στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει ανεβασμένος υδροφόρος ορίζοντας. Απλά παρατηρείται αρκετή υγρασία. Κατά την εκσκαφή βρέθηκε λάσπη στο -1.00, όπου θα είναι και η στάθμη του ημιυπογείου. Δεδομένου οτι τις τελευταίες μέρες έχει βρέξει αρκετά, θεωρώ οτι δεν θα ανέβει σημαντικά...

 

Σημειώνω οτι πρόκειται για ημι-υπογειο και όχι αυτό που ίσως φαντάζεστε...

 

Η τάση εδάφους και το Ks έχουν καλές τιμές και δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα.

 

Οι σκέψεις μου έχουν να κάνουν κυρίως με το αν τα 20 εκ πάχους αμμοχάλικου ή καλύτερα κροκάλας μπορούν να βοηθήσουν! Το πάχος φυσικά είναι άμεσα συνιφασμένο με τα...οικονομικά του ιδιοκτήτη (συνολικά γι αυτό το πάχος το κόστος ανέρχεται στα 1500€ για αμμοχάλικο και περισσότερα για κροκάλα).

 

Τελικά προσανατολίζομαι στην λύση PVC + γεώπανο + 2 στραγγιστίρια με μόνιμες αντλίες, όπως περιέγραψα παραπάνω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.