Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενδοδαπέδια με ηλιακά χωρίς λέβητα.


spandeli

Recommended Posts

Χαίρετε, θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι δυνατή η λειτουργία ενδοδαπέδιας θέρμανσης που θα υποστηρίζετε μόνο απο ηλίακά πλαίσια και δοχείο διαστολής 1000 λίτρα. Το πάτωμα του σπιτιού μου είναι απο μάρμαρο και έχουν τηρηθεί όλοι οι αρμοί διαστολής. Όσον αφορά την θέρμανση στις βροχερές ημέρες, ο σπίτι θα θερμαίνετε και απο τζάκι, το οποίο δεν είναι ενωμένο με το σύστημα ενδοδαπέδιας. Το ερώτημα μου είναι αν δεν ενώσω στο σύστημα λέβητα,και καυστήρα, λόγω οικονομικού, και αν το λειτουργώ αποκλειστικά και μόνο με την ηλιακή ενέργεια, θα έχω πρόβλημα στο πάτωμα με τις συνεχώμενες συστολές και διαστολές του πατώματος λόγω αυξομειώσεως τις θερμοκρασίας στο πάτωμα λόγω της απουσίας λέβητα? Δηλαδή στις μέρες με ηλιοφάνεια θα διοχετέυετε ζεστ'ο νερό στο σύστημα απο τα πλάισια, ενώ στις ημέρες με σύννεφα, όχι.

Ευχαριστώ.

Edited by spandeli
Link to comment
Share on other sites

Όχι. Για θέρμανση αποκλειστικά με ηλιακά απαιτείται πολύ μεγάλη επιφάνεια συλλεκτών υψηλής απόδοσης και πολύ μεγάλη θερμική αδράνεια, πρακτικά μη εφικτά και τα δύο.

 

Φυσικά υπάρχει κι ένας υποκειμενικός παράγοντας... Άλλο να είσαι στην Σητεία και άλλο στο Νευροκόπι...

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.