Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tοιχοποιΐες από Alfa Block / Ytong


belbos

Recommended Posts

Αλλη μια ερωτηση πανω στο θεμα..

 

Τι παχος alphablock ειναι καταλληλο για επαρκη ηχομονωση μεταξυ τουαλλέτας και π.χ γραφείου;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 140
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν θα σου συνιστούσα να βάλεις ytong/alphablock για χώρισμα εσωτερικό, αλλά γυψοσανίδα με πετροβάμβακα... Ιδιαίτερα για μπάνιο!!

Link to comment
Share on other sites

siradrab αυτές οι γνωστές ρηγματώσεις σε δοκούς και υποστυλώματα οσο και να ψάξεις δεν θα βρείς!! Πολυ απλά το προβλημα δεν φαινεται να έχει λυση. Πραγματικά δοκίμασα οσες διαφορετικές λύσεις μπόρεσα να φανταστώ (Ενδεικτικά: Σταδιακό χτίσιμο, διαφορετικές κόλλες μεχρι και τσιμέντο, βλητρα σε δοκο /1m .....). Δοκός η και πλακα Ο/Σ και Υτονγκ δεν πανε πακέτο. Οι ρηγματώσεις θα κανουν την εμφάνισή τους μετά απο 2 χρόνια. Προσωπικά πλεον μετα απο πολλές κλήσεις και :evil: ιδιοκτητών αποφεύγω τη χρηση τους.

Link to comment
Share on other sites

ο gk1359 είπε:

Δοκός η και πλακα Ο/Σ και Υτονγκ δεν πανε πακέτο. Οι ρηγματώσεις θα κανουν την εμφάνισή τους μετά απο 2 χρόνια.

 

Το φαινόμενο ρηγματώσεων παρουσιάζεται ούτως ή άλλως και με τα κοινά τούβλα (κόκκινα) τις περισσότερες φορές. Κι εγώ δοκίμασα διάφορα γιατροσόφια χωρίς καλά αποτελέσματα και με τα 2 υλικά (ytong-τούβλα).

Εχει να κάνει νομίζω με τις διαφορετικές συστολοδιαστολές μπετόν και ytong-τούβλου και στούς χρόνους σοβαδίσματος όταν έχουμε τοίχο από κοινά τούβλα. Δεν προλαβαίνει η λάσπη κτισίματος να χάσει το νερό που έχει κι εμείς τραβάμε οδηγούς για το σοβά...

Link to comment
Share on other sites

Στις ενώσεις των διαφορετικών υλικών, σκυροδέματος και οπτόπλινθου ή πορομπετόν, βάζετε τίποτα, πχ ταινία υαλοπλέγματος;

Link to comment
Share on other sites

Ναι Χάρη, έχω δοκιμάσει και με τις ταινίες όλων των χρωμάτων.

Η μόνη περίπτωση που είδα χωρίς ρηγμάτωση σε νέα οικοδομή, ήταν με την δημιουργία ενός ελαστικού διαφράγματος μεταξύ τοιχοποιίας και συμβατικού σοβά με ένα υλικό σαν το γαλάκτωμα στεγάνωσης που εφάρμοσε ένας αυστριακός πάνω στην τοιχοποιία πρίν τον σοβά και φυσικά επέτρεπε την πρόσφυση του σοβά.Το υλικό το είχε φέρει από την πατρίδα του.

Link to comment
Share on other sites

Η Ytong λέει πως μεταξύ των της τοιχοποιίας και του στύλου/δοκού πρέπει να υπάρχει ένα κενό 1,5~3cm που να γεμίζει με αφρό πολυουρεθάνης.

Εφαρμόζεται εσείς αυτές τις κατασκευαστικές οδηγίες;

 

SIRADRAB

Δεν έμαθες τι υλικό ήταν αυτό;

Εφαρμόζονταν μόνο στις συναρμογές των διαφορετικών υλικών ή σ' όλη την επιφάνεια;

Μήπως δεν άφηνε την τοιχοποιία να αναπνέει;

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα σου συνιστούσα να βάλεις ytong/alphablock για χώρισμα εσωτερικό, αλλά γυψοσανίδα με πετροβάμβακα... Ιδιαίτερα για μπάνιο!!

 

+1 Και προσοχή στην πόρτα! Αν θες ουσιαστική ηχομόνωση ενός χώρου - και το μπάνιο είναι επικίνδυνο μέρος για την υστεροφημία :wink: (ευτυχώς δεν ήμουν ποτέ...παθώς).

 

...έχω δοκιμάσει και με τις ταινίες όλων των χρωμάτων.

 

Ίνες υάλου? Κοτετσόσυρμα? Αν η κατασκευή γίνει σωστά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Χαρη ο αφρός εννοείται πάντα. Αν δεν τον βάλεις οι ρηγματώσεις είναι μεγαλύτερες ακόμα. Με τα τούβλα οι ρηγματώσεις είναι νομίζω σπάνιες οταν αφήνεις 24-48 ώρες πριν να κλείσεις τον τοίχο με διαγώνιο τούβλο. Ακόμη και αν υπάρξουν τότε οι λόγοι είναι άλλοι. (μεγάλα ανοίγματα, λάθος περιεκτικότητα σε τσιμέντο και το πιο κλασσικό τουβλέτα αντι για το παραδοσιακό 8αρι). Το υλικό που αναφέρει ο SIRADRAB νομίζω είναι για την πρόσφυση του σοβά και το έχει και η CERESIT. Είναι προσμικτο για τον σοβά και πράγματι είναι σαν γάλα.

Οσο για ίνες υάλου και κοτετσόσυρμα σε κάθε συναρμογή νομίζω ειναι υπερβολική και ακριβή λύση.

Link to comment
Share on other sites

Χάρη το υλικό εφαρμόσθηκε σε όλη την επιφάνεια. Ο άνθρωπος ήταν Αυστριακός κι εγώ δεν γνωρίζω γερμανικά. Η επικοινωνία ήταν δύσκολη για πολλές κουβέντες.

Το πρόβλημα των ρωγμών είναι υπαρκτό, γνωστό και απρόβλεπτο με τον τρόπο που κάνουμε τον σοβά. Πρέπει να είναι πολλοί οι λόγοι εμφάνισής των. Πιστεύω ότι έχει να κάνει κυρίως με την ανομοιογένεια των υλικών τοιχοποιίας και μπετού, διαφορετικές συστολοδιαστολές, έχει να κάνει με την ποιότητα της λάσπης κτισίματος και σοβά που πολλές φορές δεν μπορείς να ελέγξεις στην κατασκευή, ο χρόνος εφαρμογής του σοβά, άν έχει προλάβει να εξατμισθεί το νερό της λάσπης κλπ. Διακρίνεις τις ρωγμές μετά από καιρό οπότε την ώρα που είσαι στο εργοτάξιο ή παραδίδεις την οικοδομή δεν φαίνεται τίποτα. Αρχίζει μετά το μαρτύριο της σταγόνας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.