sagiasd Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2013 Πως το στηρίζουμε αυτό? Τον εξώστη; Σίδερα πάνω με ιδιαίτερη προσοχή στο ελεύθερο άκρο με κάμψη του οπλισμού σε σχήμα Π... πλάκα κάνω Δεν αποτελεί κοινόχρηστο χώρο, κοινόχρηστη επιφάνεια για την ακρίβεια. Να υπάρχει απαίτηση λόγω του κοινόχρηστου αέρα που καταλαμβάνει νοιώθω ότι φτάνει σε σημεία υπερβολής αντίστοιχα με την κοινοχρηστότητα των όψεων που αλλάζουν.
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2013 (edited) αν καταλαβα καλά ο πρωην υπογειος εγινε ισογειος μετα καταληψεως του κοινοχρηστου... και ανωθεν αυτου βρισκεται ο εξωστης... πας χωρις συναινεση..... οπως το ειπε και ο sagiasd με διαφορετικη, πλην ισχυρη, αιτιολογηση... Edited Μάρτιος 6 , 2013 by dimitris GM
deskar Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2013 Ευχαριστώ παιδιά!!Έτσι ακριβώς είναι...Τι εννοείς διαφορετική πλην ισχυρή αιτιολόγηση?
kostasss Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2013 Συνάδελφοι καλημέρα, έχω μια ιδιόμορφη περίπτωση και ζητάω τη γνώμη σας. Πρόκειται για μια πολυκατοικία κατασκευασμένη σε επαφή με τα πλαϊνά όρια, αφήνοντας ακάλυπτο χώρο στο πίσω μέρος του οικοπέδου. Το ισόγειο αποτελείται από πιλοτή που σύμφωνα με την άδεια συνορεύει με το ακάλυπτο πίσω χώρο του οικοπέδου. Στην πραγματικότητα όμως η πιλοτή είναι κλειστή με τοιχία σε όλο το πίσω μέρος της και ο ακάλυπτος βρίσκεται ένα επίπεδο ψηλότερα. Αυτό έγινε κατά την κατασκευή, διότι το οικόπεδο έχει μεγάλη κλίση (πράγμα που δεν φαίνεται στα σχέδια της άδειας). Στον ακάλυπτο ωστόσο έχουν πρόσβαση μόνο τα διαμερίσματα του 1ου ορόφου (στην άδεια είχαν εξώστες). Η πολυκατοικία είναι οικογενειακή και υπάρχει η πρόθεση να το τακτοποιήσουν σε συνδυασμό με μια παράβαση στο δώμα.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2013 (edited) τους κοινόχρηστους χώρους καλείσαι να τα τακτοποιήσεις ή ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες; Μια πρώτη σκέψη θα ήταν ότι η παράβαση προέρχεται από διαφορετική διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου-μη εκχωμάτωση- σε σχέση με την άδεια, όποτε το τοιχείο αντιστήριξε το έδαφος και ταυτόχρονα εμπόδισε την πρόσβαση από την πυλωτή στον ακάλυπτο. Οι εξώστες του ορόφου αν κατάλαβα σωστά δεν κατασκευάστηκαν και σήμερα οι μπαλκονόπορτες τους βλέπουν σε μπαζωμένες βεράντες στον ακάλυπτο. Οπότε έχουμε και εδώ παράβαση χωρίς υπερβάσεις δόμησης και μπορούν να υπολογιστούν με αναλυτικό. Edited Μάρτιος 20 , 2013 by Pavlos33
kostasss Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2013 Καλημέρα και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Ναι μόνο τους κοινόχρηστους χώρους καλούμαι να τακτοποιήσω καθώς οι ιδιοκτησίες δεν έχουν παραβάσεις. Ακριβώς το τοιχείο εμπόδισε την πρόσβαση από την πυλωτή στον ακάλυπτο, στον οποίο πλέον έχει κανείς πρόσβαση μόνο μέσω των διαμερισμάτων του 1ου ορόφου. Αρκεί άραγε να υπολογιστεί όλο αυτό σαν μία παράβαση με αναλυτικό αν μας παίρνει ο προϋπολογισμός των εργασιών;
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2013 Το ότι αναιρείται η κοινόχρηστη διέλευση μέσω της πυλωτής προς τον ακάλυπτο χώρο, το γνωρίζουν όλοι οι συνιδιοκτήτες αφού έχουν λάβει γνώση στην αγορά των διαμερισμάτων τους.Υποθέτω ότι η πυλωτή συνεχίζει να έχει κοινόχρηστο χαρακτήρα και δεν έγιναν αυθαίρετοι κλειστοί χώροι με άλλη χρήση. Συνεπώς, προσωπική γνώμη εκφράζοντας, θεωρώ ότι οι παραβάσεις αφορούν μόνο στην εκχωμάτωση που δεν έγινε από την πλευρά του ακαλύπτου, στην κατασκευή του τοιχείου, και στις μπαζωμένες βεράντες (αν υπάρχουν) στο επίπεδο του πρώτου ορόφου.
kostasss Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2013 Ναι έτσι είναι, ευχαριστώ πολύ
kkarounos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2013 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2013 Μια ερώτηση σχετική: Σε δυόροφη καταοικία με δύο ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, υπάρχει αυθαίρετο κλειστό πάρκινκ του ενός ιδιοκτήτη, το οποίο βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο και κλείνει ένα παράθυρο του άλλου ιδιοκτήτη. Ο θιγόμενος μπορεί να καταγγείλει το αυθαίρετο στην οικεία πολεοδομία και να ζητήσει την άμεση κατεδάφισή του; Αφού αυτό βρίσκεται εντός του κοινοχρήστου, πως θα αποδειχθεί ότι ανεγέρθη και χρησιμοποιήθηκε μόνο από τον πρώτο; Δλδ τα πρόστιμα ανέγεσρσης και διατήρησης είναι ξεκάθαρο ότι θα βαρύνουν αυτόν που το έκτισε; Ευχαριστω.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα