Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε ενοικίαση


trianthis

Recommended Posts

Για να μην έχει η αποθήκη ενός καταστήματος <<κύρια χρήση>> πρέπει να διαχωρίζεται από το κατάστημα σαφώς. Με τοιχοποιία και πόρτα. Ετσι νομίζω αν και το ξέρουν άλλες ειδικότητες καλύτερα.

 

Σε ΠΕΑ και όταν το άνοιγμα μεταξύ των χώρων είναι τέτοιο που δικαιολογεί θερμικές ροές από τον έναν χώρο στον άλλο (εδώ έχω υπ' όψιν μου μια διάσταση απόψεων μεταξύ ειδημόνων, άλλοι λένε ΄΄μεγάλο΄΄ άλλοι λένε ΄΄μικρό΄΄, άλλοι ΄΄καθόλου΄΄) τότε ο χώρος του υπογείου εντάσσεται υποχρεωτικά στη θερμική ζώνη. Και αφού το υπολογίζεις στη θερμική ζώνη χρειάζεται ΠΕΑ γιατί σου βγαίνει η <<ωφέλιμη>> = θερμαινόμενη ζώνη >50 τμ.

Το τι λέει η οικ. άδεια για τη δόμηση (αν και πολλά σε διάφορες εγκυκλίους θα έπρεπε να επαναεξεταστούν σύμφωνα με τα οριζόμενα του Ν4122) ισχύουν εφόσον όλα είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με αυτή.

Edited by hkamp
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπερα, 

διαμερισμα σε πολυκατοικια χρησιμοποιειται ως δικηγορικο γραφειο.

Στην εκδοση ΠΕΑ στη χρηση κτηριου το βαζω ως διαμερισμα ή ως γραφειο?

 

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Οτι πραγματικά είναι (ή εν δυνάμει θα γίνει π.χ. το μισθωτήριο είναι για γραφείο και περιμένει το ΠΕΑ για να μπει).

Γραφείο; γραφείο τότε.

Πολεοδομικά δεν μας ενδιαφέρει.

 

Οπως γράφει και στις ερωταπαντήσεις:

<<Κατά την ενεργειακή επιθεώρηση του κτηρίου καταγράφονται όλοι οι λειτουργικοί χώροι του κτηρίου ως κατασκευασθέντος ανεξαρτήτως των όσων αναφέρονται στην οικοδομική άδεια και οι ενεργειακοί επιθεωρητές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν παραβάσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας. Δεν αναφέρεται πουθενά στην κείμενη νομοθεσία ότι οι ενεργειακοί επιθεωρητές εντέλλονται να ελέγξουν πολεοδομικές παραβάσεις.>>

 

Δεν αναφέρεται βέβαια στην παραπάνω περίπτωση αλλά νομίζω ότι το νόημα είναι το ίδιο.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε όροφο οικοδομής υπάρχει χώρος 150τμ εκ των οποίων τα 50τμ είναι επαγγελματικό εργαστήριο και τα υπόλοιπα 100 η έκθεση και το πωλητήριο (ραφείο έτοιμων ενδυμάτων είναι).  Οι χώροι είναι ενιάιοι, θα πρέπει να αγνοήσω τα 50τμ του εργαστηρίου και ας μην υπάρχει κανένα χώρισμα και να κάνω ΠΕΑ για τα 100τμ του καταστήματος;

Link to comment
Share on other sites

Όχι

Θα κάνεις ΠΕΑ για 150τμ γιατί είναι εννιαίος χώρος (χωρις πόρτα) και γιατί τα όποια συστήματα υπάρχουν ή δεν υπάρχουν (Θ-Ψ) θα καλύπτουν επίσης τον εννιαίο χώρο.

 

Το καλό για σένα είναι οτι θα ζητήσεις 375 (2,5 * 150) + ΦΠΑ και το άσχημο οτι δεν ξέρω αν θα συμφωνήσει στη τιμή μαζί σου ο ιδιοκτήτης....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.