Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταφορά ζεστού αέρα από δωμάτιο σε δωμάτιο (τζάκι)


xristos1975

Recommended Posts

το προβλημα μου ειναι οτι θελω να μεταφερω τη θερμοτητα του σαλονιου προς τα δωματια μεσω ενος ανεμιστηρα ο οποιος πρεπει να μπει πανω απο την πορτα του χωλ.εχω ενα τζακι ενεργειακο στο σαλονι και θελω να μπορω να σπρωξω την θερμοτητα στα δωματια.ενας πολυ καλος και ευκολος τροπος ειναι να τοποθετησω ενα ανεμιστηρα (μικρο και αθορυβο)πανω απο την πορτα του χωλ

ουτοσωστε οταν δουλευει το τζακι να το βαζω σε λειτουργια και να μεταφερει τη θεροτητα προς τα δωματια. θα φτιαξω μια τρυπα κατω απο το δοκαρι και πανω απο την πορτα,γιατι εχει υψος 30 ποντους τουβλο.το βαθος ειναι 15 ποντοι.θα καλυψω τις τρυπες με περσιδες μπρος πισω.μπορει να μου πει καποιος που μπορω να βρω τοσο μικρους ανεμιστηρες και αθορυβους.αν καποιος εχει καποια καλυτερη ιδεα παρακαλω μου πει.

Link to comment
Share on other sites

Ετσι οπως το λες και μαλιστα στα 15 cm, αξονικος μονο, κυλινδρικης διατομης. Αλλιως βαζεις κατι αλλο και το κλεινεις με γυψοσανιδα, οπου περνας και λιγο καναλακι ωστε να πας τον αερα οπου εσυ θελεις.

Edited by kosmas85
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά, θες να μεταφέρεις προς τα δωμάτια τον ζεστό αέρα από το χώρο του σαλονιού. Είναι λίγο ανορθόδοξο καθώς η διαφορά θερμοκρασίας με τον αέρα των δωματίων θα είναι μικρή (2-3C) και δεν θα πετύχεις κάτι, εκτός ίσως από ενοχλητικά ρεύματα και θόρυβο.

Link to comment
Share on other sites

Οπως ειπε κ ο Μιλτος δεν αξιζει τ κοπο, ανοιξε σε οσα δωματια εχουν κοινο τοιχο με τ χωρο τ τζακιου απλες τρυπες μια οσο γινεται κατω και μια ψηλα, 20χ20 θα φτανει φανταζομαι κ οτι πετυχεις ετσι. Αν επιμενεις παντως για ανεμιστηρα μην παρεις αυτα τ μπανιων θα εχεις συντομα αρκετο θορυβο, εχει κυλινδρικα με τ κινητηρα διπλα στ ανεμη αθορυβα κ οσο μικρα θελεις κατηγορια φτερου τα λενε, σε μαγαζι με εξαερισμους θα πας να στο βαλουν ετοιμο σε κουτι. Αλλα καλυτερα μην ασχολεισαι καθολου.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την ειδική τεχνική βιβλιογραφία οι εξαεριστήρες χαμηλής ταχύτητας χρησιμοποιούνται σε χώρους που απαιτείται ιδιαίτερη ησυχία (π.χ. κρεββατοκάμαρες, αναγνωστήρια κλπ.) και οι τελευταίου τύπου εξαεριστήρες που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι σχεδόν αθόρυβοι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.