Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χωματόδρομος μέσα σε γήπεδο


Recommended Posts

Mέσα από γήπεδο περνάει χωματόδρομος, που χρησιμοποιείται για να έχουν οδική πρόσβαση οι ιδιοκτήτες στα αγροτεμάχια τους.

Όταν είχε αγοραστεί το γήπεδο πριν πολλά χρόνια, πιθανότατα ο χωματόδρομος να ήταν απλώς ένα μονοπάτι, τώρα όμως διέρχονται αυτοκίνητα.

 

Αυτό πώς επηρρεάζει το γήπεδο; Το κομμάτι του χωματόδρομου που διέρχεται μέσα από το γήπεδο θεωρείται ως Κ/Χ και θα αφαιρεθεί απο το συνολικό εμβαδόν; ή θεωρείται ως μέρος της ιδιοκτησίας;

Εαν τον δείξω ως ΚΧ τότε γίνεται κατάτμηση του γηπέδου σε 2 τμήματα με όρια ιδιοκτησίας, τα όρια του χωματόδρομου;

Τα όρια του χωματόδρομου είναι και όρια του γηπέδου; Το συνολικό εμβαδόν του γηπέδου θα είναι το άθροισμα των εμβαδών των επιμέρους τμημάτων;

 

 

Το γήπεδο έχει κλίση, το ένα τμήμα είναι κατάντι του δρόμου και μπορεί να καλλιεργηθεί και το άλλο ανάντι του δρόμου και είναι άγριο, ίσως δεν έχει κάποια σημασία αυτό, απλώς το αναφέρω. Πάντως είχε γίνει η αγορά σαν ενιαίο τμήμα. Και το όμορο γήπεδο είναι ακριβώς στην ίδια περίπτωση (διέρχεται ο χωματόδρομος)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, τα θέματα που αναφέρεις έχουν συζητηθεί στο παρελθόν. Με αναζήτηση μπορείς να βρεις αρκετές χρήσιμες απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.