Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικαρπία ή ψιλή κυριότητα?


Recommended Posts

Αυτό που γράφουν στην Θ3 είναι μαλακ...α!!!!

Ο νόμος λέει ότι, τη δήλωση μπορεί να την κάνει "ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης........" δηλαδή, όποιος θέλει και έχει εμπράγματο δικαίωμα στο ακίνητο (πλήρη κυριότητα ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία ή ποσοστά αυτών).

 

Ας υποθέσουμε ότι, έχω την ψιλή κυριότητα ενός ακινήτου στο οποίο και διαμένω και βεβαίως δηλώνω ως μόνιμη κατοικία μου. Την επικαρπία έχει ο πατέρας μου, ο οποίος διαμένει και δηλώνει ως μόνιμη κατοικία του το ίδιο ακίνητο. Δεν έχω απολύτως κανένα άλλο ακίνητο ούτε εγώ, ούτε ο πατέρας μου. Είναι το συγκεκριμένο ακίνητο ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΟΥ; ΝΑΙ!!!!

 

Άσε τους άσχετους του ΥΠΕΚΑ (και του ΤΕΕ) να "κουρεύονται" και να καταφέρουν ν' αποδείξουν αν χρειαστεί δικαστικώς ΌΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο φίλε μου, αλλά φίλτρο μαλακίας δεν έχει εξευρεθεί ακόμα. Όποιος το βρει θα γίνει πλούσιος, ειδικά στην Ελλάδα....

Για αυτό εγώ χαίρομαι που μας διαβάζουν αυτοί που απαντάνε στις ερωτήσεις, όπως έγραψες σε άλλο θέμα (εκτός αν κάνω λάθος, οπότε συγγνώμη), και θέλω να μην γελάνε αλλά να κλαίνε, γιατί μπορεί κάποια φορά να μας βρουν από κοντά....Είναι πολύ μικρός ο κόσμος.....

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκαιο φίλε μου.

Αλλά θέλω να πιστεύω ότι, οι περισσότεροι από εμάς το μόνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ. Να καταφέρουμε να βγάλουμε λίγα ευρώ για να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Έχω μια σύζυγο και δύο μικρά παιδιά και δεν μπορώ με τις "μαλακί...ς" και τις προχειροδουλιές που κάνουν (ΥΠΕΚΑ - ΤΕΕ) και δεν ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα, να τα δω παραπάνω από δύο ώρες την ημέρα. Και ξέρω ότι, με χρειάζονται παραπάνω από οποιοδήποτε άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε όλα με τους προλαλήσαντες...και στο ότι μπορούν να υποβάλλουν όλοι την αίτηση και στο ότι είναι χαζό μόνο ο επικαρπωτής να θεωρείται πως έχει κύρια και μοναδική κατοικία!!!

 

Ένα πραγματικό παράδειγμα...κόρη ΑΜΕΑ 67%, εισοδημα <8000 €, κατέχουσα μονο την ψιλή κυριότητα σε κύρια και μοναδική κατοικία 70 τ.μ. στο οποίο ο πατέρας της έχει την επικαρπία( ο πατέρας έχει και άλλη κατοικία)...σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ και το ΤΕΕ δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον κοινωνικό συντελεστή, που μειώνει σημαντικά το πρόστιμο, γιατί η μεν κόρη είναι ψιλή κύριος, οπότε δεν δικαιούται κύρια και μοναδική κατοικία, ο δε πατέρας που μπορεί να το χρησιμοποιήσει έχει και δεύτερη κατοικία....

 

Την πάτησαν οι άνθρωποι....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Έχω πάρει 5 διαφορετικές απαντήσεις από εφορία, δικηγόρο και συμβολαιογράφο σχετικά με αυτό το θέμα. Σύμφωνα με την πλειοψηφία των απαντήσεων ιδιοκτήτης θεωρείται αυτός που έχει τη ψιλή κυριότητα. Κάτι άλλο το οποίο έχει ξανατεθεί αλλά δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι. Σε περίπτωση 3 συνιδιοκτητών εκ των οποίων οι 2 δεν έχουν τίποτα άλλο στο όνομά τους ενώ η κόρη έχει μία ακόμα κατοικία, μπορεί να πάει σαν κύρια και μοναδική το αυθαίρετο κτίσμα που θέλουν να τακτοποιησουν ή πρέπει να πάει ως άλλη κατοικία επειδή η κόρη έχει ακόμα ένα σπίτι?

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση με γιό ΑΜΕΑ>80% οι γονείς ανεξάρτητα κριτιρίων δεν δικαιούνται την έκπτωση δλδ??

Είναι δυνατόν??Τους έχω πεί να περιμένουν γιατί μόλις ενημερωθεί το σύστημα θα τους το εντάξω με την έκπτωση!!

Και ας έρθουν να με κρεμάσουν μετά οι του ΥΠΕΚΑ και όποιος άλλος!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Επειδή έχω μπερδευτεί. Σε αυθαίρετο όπου υπάρχει ένας με ψιλή κυριότητα και ένας με επικαρπία έκανα τη δήλωση στο όνομα του ψιλού κύριου.

 

α) Πρέπει να βάλω στους ιδιοκτήτες και τον επικαρπωτή ή τον αγνοώ ?

 

β) Εάν δεν τον βάλω χρειάζεται τουλάχιστον συναίνεση του επικαρπωτή για την τακτοποίηση ?

Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτήτης είναι ο ψιλός κύριος.Ο επικαρπωτής απλώς εισπράττει τα ενοίκια,Αρα δεν του λέμε τίποτα,Θα τα βρει όλα έτοιμα και πληρωμένα.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.