Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρθρο 49 του Ν.4030, τοπογραφικό συμβολαίου


Recommended Posts

Αν και είμαστε εκτός θέματος, για την βεβαίωση λέει ο Ν4042/11 49§3

Επίσης, τοπογραφικό διάγραμμα δεν απαιτείται στην περίπτωση που η παραπάνω βεβαίωση αφορά σε αδόμητα αγροτεμάχια και κληροτεμάχια, τα οποία (τόσο αγροτεμάχια όσο και κληροτεμάχια) βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως ή ορίων οικισμού και τα οποία προέρχονται από αναδασμό ή περιλαμβάνονται στο κτηματολόγιο του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και σε αδόμητα κληροτεμάχια διανομής. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται κτηματογραφικό απόσπασμα του αναδασμού ή του Κτηματολογίου του ΟΣΔΕ ή της πράξης διανομής, θεωρημένο από την αρμόδια υπηρεσία τήρησης του αρχείου του αναδασμού ή τον ΟΣΔΕ ή την αρμόδια υπηρεσία τήρησης του αρχείου της πράξης διανομής.
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 442
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Π@π@..ριες !!! Συγχωρείστε με αλλά ΔΕ μπορώ να ακούω τέτοια !!!!!

Ας πάνε οι συντάκτες του εν λόγω άρθρου να βρουν στη θέση του και στο σχήμα του το όποιο κληροτεμάχιο ή αγροτεμάχιο αναδασμού από 50 χρόνια πίσω!!! .... και μετά να έρθουν να ξανασυντάξουν το άρθρο!! Ας κάνουν τη δοκιμή όχι σε ένα αλλά σε δέκα, είκοσι περιπτώσεις κι αν τους κάθονται καλά ας το αφήσουν ως έχει το άρθρο.

Καλά .... έχει δουλέψει κανείς απ' αυτούς ελεύθερο επάγγελμα??? λέω τώρα!!!

 

Επίσης, βάσει της απόφασης χρόνος κατάτμησης ορίζεται το 2002. Οπότε εγώ εάν δώσω για κάθε νέο διαιρετο τμήμα, μπορώ να πω ότι επισυσάπτω το χάρτη, που το δείχνει ολόκληρο?).

Κατά τη γνώμη μου το απόσπασμα ισχύει ΜΟΝΟ όταν αφορά σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το αγροτεμάχιο/κληροτεμάχιο. Από τη στιγμή που κάνεις (ή έχει γίνει) κατάτμηση, χρειάζεται (για να μη πω.. επιβάλλεται) ΝΕΟ τοπογραφικό εξαρτημένο!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά .... έχει δουλέψει κανείς απ' αυτούς ελεύθερο επάγγελμα???

 

Λές κι εσύ κάτι ανέκδοτα φίλε μου :P :P

Link to comment
Share on other sites

Grtopo όσο και να χτυπιόμαστε δυστυχώς αυτή την στιγμή ο νόμος είναι αυτός και από την στιγμή που σου λέει ο πελάτης θέλω μια βεβαίωση νομιμότητας αδόμητου για να μεταβιβάσω έναν κλήρο με γονική παροχή πχ και στην παρούσα φάση δεν θέλω οριοθέτηση και απόσπασμα θα πάρω από την υπηρεσία μόνος μου, για τέτοιες πράξεις καταπίνεται και στο χέρι μας είναι να μην δώσουμε ή να δώσουμε λαμβάνοντας και τα δέοντα αν με εννοείς..τώρα εμένα προσωπικά στις πράξεις που έχουν και χρήμα εκ μέρους των πελατών μου τηλεφωνούν συνήθως συμβολαιογράφοι και δικηγόροι και στο 95% μου ζητούν βεβαίωση και τοπογραφικό και μάλιστα σ`ένα μεγάλο ποσοστό αυτών μου ζητούν τοπογραφικό ‘’σ`αυτό το ΕΣΓΑ’’.. και φυσικά οι αγοραστές θέλουν και οριοθέτηση..γενικώς πάντως συμφωνούμε όλοι φαντάζομαι με την άποψη σου..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

σε αγροτεμάχιο διανομής που πρόκειται να μεταβιβαστεί η συμβολαιογράφος δεν ζήτησε νέο τοπογραφικό σε εγσα, αλλά μόνο απόσπασμα από τη διανομή. Βέβαια οι πραγματικές σημερινές διαστάσεις έχουν διαφορές (είναι μεγαλύτερες) από το απόσπασμα της διανομής και το σχήμα από τραπέζιο γίνεται περίπου ορθογώνιο, αλλά εν πάσει περιπτώσει θα μεταβιβαστούν τίτλοι με τα x τετραγωνικά. Μες το αγροτεμάχιο υπάρχουν κάποιοι σάποιοι ξύλινοι πάσσαλοι και περίφραξη κοτετσόσυρμα της πλάκας και χωρίζει το αγροτεμάχιο σε δυο κομμάτια, υποτίθεται από εδώ μέχρι εδώ δικό σου και από κει και πέρα δικό μου. Βέβαια είναι σε μέτρα εξ αδιαιρέτου. Για τα τετραγωνικά εξ αδιαρέτου που θα μεταβιβαστούν θα δώσω κανονικά βεβαίωση χωρίς να θεωρήσω την ψευτοπερίφραξη αυθαίρετη κατασκευή.

Link to comment
Share on other sites

σε αγροτεμάχιο διανομής που πρόκειται να μεταβιβαστεί η συμβολαιογράφος δεν ζήτησε νέο τοπογραφικό σε εγσα, αλλά μόνο απόσπασμα από τη διανομή. Βέβαια οι πραγματικές σημερινές διαστάσεις έχουν διαφορές (είναι μεγαλύτερες) από το απόσπασμα της διανομής και το σχήμα από τραπέζιο γίνεται περίπου ορθογώνιο, αλλά εν πάσει περιπτώσει θα μεταβιβαστούν τίτλοι με τα x τετραγωνικά.

 

Γνωστό και πολυσυζητημένο θέμα. Με αυτό το νόμο θα πορευτούμε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, οι ιδιοκτήτες κατέχουν τα Χ τετραγωνικά που ορίζει η σύσταση και όχι τα Υ που έχουν οριοθετήσει (αυτοί ή οι γείτονες). Η επίλυση του "προβλήματος" απλά αναβάλλεται...

 

Μες το αγροτεμάχιο υπάρχουν κάποιοι σάποιοι ξύλινοι πάσσαλοι και περίφραξη κοτετσόσυρμα της πλάκας.

 

Δεν χρειάζεται Ο.Α. για αυτά, συνεπώς δεν υπάρχει αυθαιρεσία (ή κάτι για να ενταχθεί στον Ν.4014).

 

...και χωρίζει το αγροτεμάχιο σε δυο κομμάτια, υποτίθεται από εδώ μέχρι εδώ δικό σου και από κει και πέρα δικό μου..

 

Έτσι και αλλιώς, το ενδιάμεσο σύρμα είναι παράνομο, είναι εξ' αδιαιρέτου. Μόνο αν γίνει σύσταση/κατάτμηση (αν επιτρέπεται...)

 

(και είναι το post No 666... μπρρρ)

Link to comment
Share on other sites

ιάμβλιχε καλησπερα,

νομίζω εννοείς οτι

σε ενα κληροτεμαχιο θα μεταβιβασθεί - έστω 50% - ποσοστό εξ αδιαιρέτου και οχι Χ τμ. εξ αδιαιρέτου.....

Μπορεί αυτο το ποσοστό "λογιστικά" να αντιστοιχεί σε - εστω- 5000 τμ. αλλά η πράξη ειναι "μεταβίβαση ποσοστων εξ αδιαιρέτου κληροτεμαχίου"

Αρα "πάς" με το απόσπασμα..

.αλλα νομίζω οτι πρέπει να τους προειδοποιήσεις για το περίεργο σχήμα, που αρα αλλάζει και πλευρικές διαστάσεις και εμβαδόν...

και οτι στο μελλον θα το βρούν μπροστα τους....Αρα να κάνουν απο τωρα τα σωστά...

Φυσικά, αν εκανες κατάτμηση, εφόσον επιτρέπονταν, πας με ΕΓΣΑ απαραίτητα

[ανω #392 by GRTOPO]

Περίφραξη υπαρχει γυρω-γυρω στο χωραφι "περιξ" που λέει και η λεξη.

Εσυ έχεις ενα φραχτη μεσα στο ίδιο το χωραφι, με σαπιους πασσαλους που μπήκε κάποτε για να περιορισθουν τα προβατα να μην τρωνε τα τριφύλλια....

δεν εχεις προβλημα....

[δες και Λεμπέση, 2012 αριθ. 93]

 

ds, μαζι γραφαμε

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

τετραγωνικά εξ αδιαρέτου θα μεταβιβαστούν. Δεν υπάρχει κάπιος τίτλος που να αναφέρει ποσοστό. Μόνο τετραγωνικά. Ανοικτό είναι, Μόνο η μία πλευρά αν θυμάμαι καλά έχει περίφραξη. Οι άλλες τρεις, η μια με το χωματόδρομο και κει αλλάζει το σχήμα, η άλλη με ένα τσιμεντένιο αυλάκι διαχωρίζεται από το γειτονικό και η άλλη δεν θυμάμαι. Οι πάσσαλοι είχαν μπει για να διαχωρίσει ο ένας εξ αδιαρέτου ιδιοκτήτης τα τετραγωνικά του από τον άλλο. Απλά τότε που να ξέραν περί εξ αδιαιρέτου, τόσα εγώ τόσα εσύ. Δεν είναι κατετμημένο όμως.

Link to comment
Share on other sites

ιαμβλιχε,

 

εχεις ενα γηπεδο- έστω 10.000 τμ.- και ανηκει σε δύο, κατα ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου σε καθεναν.

Αποκλειεται να κάνεις συμβόλαιο για μεταβιβαση 5000 τμ. εξ αδιαιρέτου, διότι...απλα δεν γινεται...

Αυτό που θα γραψει η συμβ/φος ειναι "συμβόλαιο μεταβιβασης ποσοστων εξ αδιαιρέτου αγρου...αντικειμενικη αξια...ΕΥΡΩ"

Και ετσι θα μεταγραφεί στην μερίδα του αγοραστή...Σαν ποσοστό...

Τώρα, ειδικα όταν, παληά, αγόραζαν "παπούδες", μερικοί ήθελαν σώνει και καλά να "φαινονται" τα μετρα...ετσι συμπληρωνεται μεσα στο κειμενο του συμβολαίου

..."που αντιστοιχουν σε 5000 τμ εξ αδιαιρέτου"

Ετσι μενει ευχαριστημενος και δεν χαλαει η δουλειά..

Ειμαι τόσο βεβαιος οσο και αν με ρωτουσες πώς με λένε...

..Αν θες, γράψε τον τιτλο του συμβολαίου που έχεις......ακομα και αν γραφει "μεταβιβαση 5000 τμ. εξ αδιαιρέτου [επειδη ο αγοραστης ήταν πολύ... μα πολύ δύσκολος] και παλι αυτα αναγονται σε ποσοστα

εξ αδιαιρέτου...και παραμένουν οι συγκυριοι σαν εξ αδιαιρέτου....

Και μην ξεχνάς οτι πρόκειται για κλήρο που απαγορευεται η κατατμηση...

δλδ. "απαγορεύονταν" [πλην κάποιων εξαιρέσεων για τουριστικά ή με απόφαση νομαρχη... ή πλην περιπτωσεων επικυρωσης ανωμαλης δικαιοπραξιας]

διότι η δ η με τον ν. 4061 αρθρ. 37 έχει αρθεί η απαγόρευση της κατατμησης..

ωστε να γινεται μεν η κατατμηση, αλλα να εχεις να αντιμετωπίσεις ΖΟΕ, ΝΑΤΟΥΡΑ, ΓΥΠ και ν. 3212....

Προφανώς εσυ θα δοσεις βεβαιωση για ολοκληρο τον αγρό...αφου το εξ αδιαιρέτου σημαινει "παντου και πουθενα"... οκ?...

Τελευταία σκέψη

Εχεις ενα γηπεδο διανομής. Μπορει να μην χρειαζεται ΕΓΣΑ, αλλά ειναι της εποχής της εκ του...μακρόθεν αποτύπωσης

και ειναι βεβαιο οτι δεν εχει το σχήμα, τα όρια και το εμβαδο που γραφει.

Αρα, για να μην ξαναπληρωνουν τοπογραφικα στο μελλον...., ας κανουν απο τωρα ενα σωστο και πληρες...θα τους στοιχισει παραπανω, αλλα δ ε ν θα χρειαστει να ξανατρεχουν...

[λεω εγώ τωρα...]

 

καλημερα σε όλους.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.