Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρθρο 49 του Ν.4030, τοπογραφικό συμβολαίου


Recommended Posts

stvxri

 

Αν είσαι μέσα στα όρια της αποδεκτής απόκλισης, κάνεις τοπογραφικό κανονικά.

Αν είσαι εκτός ορίων, κάνεις διόρθωση (αλλιώς δεν γίνεται συμβόλαιο) και κατοχυρώνεται ο πελάτης σου.

Το να εμφανίσεις το ακίνητο όπως είναι στο κτημ/γιο, είναι σαν να κάνεις αποτύπωση κτιρίου και να το εμφανίζεις σύμφωνα με την άδεια.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 442
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

2.β. αν είσαι εκτός ζοε, τότε

2.β.1. αν ο πελάτης σου προτίθεται και έχει λεφτά για να διορθώσει τον τίτλο, τότε αφενός του δίνεις τις αποτυπώσεις σου ΜΑΖΙ με του κτηματολογίου και πάει να διορθώσει το ΚΑΕΚ και τον τίτλο.

2.β.2. αν ο πελάτης σου δεν προτίθεται ή δεν έχει λεφτά, τότε του δίνεις το τοπογραφικό σου βάσει του ΚΑΕΚ κ αν θες να είσαι και εντελώς εντάξει (λέμε τώρα), δείχνεις στην αποτύπωσή σου τις λάθος μάντρες/συρματοπλέγματα και ως όρια δείχνεις μόνο αυτά του καεκ.

σε ευχαριστω zavi και tetris για τις συμβουλες και τις γνωμες. οταν κανω αναλητηση και τα θεματα ειναι παλια με παει στο παλιο site αλλα δεν εχω προσβαση.

λοιπον, το 2.β.1 το καταλαβαινω και το προτεινα. αλλα επειδη ο αγοραστης ειναι απο εξωτερικο και εχει εδω πληρεξουσιο μου ειπε οτι δεν θελει να μπλεξει με δικηγορους τωρα και ας προχωρησει η μεταβιβαση και οταν ερθει ο αγοραστης ελλαδα τα φτιαχνει εκεινος.

για το 2.β.2 δεν το καταλαβα νομιζω. εννοεις να κανω τοπογραφικο με βαση τις συντεταγμενες του κτηματολογιου και απλα να αποτυπωσω κανονικα καποια σταθερα σημεια οπως περιφραξεις που να δειχνουν την πραγματικοτητα σε σχεση με το κτηματολογιο.?

Link to comment
Share on other sites

@stvxri

 

ναι, για το 2.β.2 αυτο εννοω, αρκει να εχεις και τιτλο που να περιγραφει διαστασεις. Γενικα ο 4030 τα ισοπεδωσε ολα (για να μην πω τα γαμησε) ειδικα στις περιοχες που ολοκληρωθηκε η κτηματογραφηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

αν γνωρίζει κάποιος:

 

Ν4178/13 άρθρο 4 παρ.1: " Όπου μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος προβλέπεται η σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος και εφεξής νοείται το τοπογραφικό διάγραμμα, όπως ορίζεται στο εδάφιο γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 3." (εξαρτημένο τοπογραφικό).

 

να υποθέσω δηλαδή ότι ξεχνάμε την έννοια του μη εξαρτημένου τοπογραφικού? για παράδειγμα σε περίπτωση μεταβίβασης οικοπέδου εντός σχεδίου (Δήμος Αθηναίων) απαιτείται η σύνταξη εξαρτημένου τοπογραφικού?

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Faethon11 ευχαριστώ κατ'αρχάς για την απάντηση.

 

Το άρθρο 3 σίγουρα έχει εξαιρέσεις για ακίνητα εντός σχεδίου με σύσταση ή με άδεια ή με κυρωμένη πράξη εφαρμογής. Στη δική μου περίπτωση (μεταβίβαση οικοπέδου με κτίσμα προ του 55 εντός σχεδίου) έχουμε κυρωμένη πράξη εφαρμογής άρα σύμφωνα με τις εξαιρέσεις δεν απαιτείται η επισύναψη εξαρτημένου τοπογραφικού. 

 

Στο Ν651/77 άρθρο 5 παρ.1 λέει όμως ότι σε κάθε μεταβίβαση οικοπέδου επισυνάπτεται στο συμβόλαιο τοπογραφικό. Διαβάζοντας το άρθρο 4 παρ.1 του Ν4178/13 "Όπου μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος προβλέπεται η σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος και εφεξής νοείται το τοπογραφικό διάγραμμα, όπως ορίζεται στο εδάφιο γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 3." (εξαρτημένο τοπογραφικό) καταλαβαίνω ότι πλέον ξεχνάμε την έννοια του μη εξαρτημένου τοπογραφικού και ότι δηλαδή για τη μεταβίβαση οικοπέδου εντός σχεδίου με κυρωμένη πράξη εφαρμογής απαιτείται η σύνταξη εξαρτημένου τοπογραφικού. Ή κάνω κάπου λάθος?

Link to comment
Share on other sites

cv94013

 

Δες και την κουβέντα που είχε γίνει εδώ:

http://www.michanikos.gr/topic/35766-%CE%9104-%CE%A4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%94%CE%B9%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%9D-417813/

 

Επειδή η Αθήνα δεν έχει πολλές πράξεις εφαρμογής, δώσε προσοχή ότι είναι όντως πράξη εφαρμογής (1337/83, εισφορές κλπ κλπ). Αν είναι έτσι, τότε για την ιδιοκτησία σου υπάρχει διάγραμμα, συντεταγμένες, πίνακας. Αν μπορεί να γίνει η μεταβίβαση βάσει αυτών, θα το κρίνει ο συμβολαιογράφος. Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως τα έχει κάνει ο νόμος, έτσι είναι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να βγάλεις βεβαίωση σε περιοχή με κυρωμένη πράξη εφαρμογής, δεν θες τοπογραφικό.

 

Πλέον, όπου χρειάζεται τοπογραφικό, είναι εξαρτημένο. Το ανεξάρτητο πέθανε. Μας τελείωσε. Πάει.

Link to comment
Share on other sites

Οπως στα είπε ο συνάδελφος παραπάνω..Να προσθέσω πως κατά την γνώμη μου οφείλουμε να επιμείνουμε στην σύνταξη τοπογραφικού ειδικά για περιοχές με πράξεις εφαρμογής καθώς μπορούν να προκύψουν πολλά προβλήματα που μπορεί να μην τα έχει υπόψην του ο ιδιοκτήτης..(μετατοπίσεις ορίων, ανάγκη για διορθωτικές λόγω εμβαδού κλπ..)

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω ότι ως μηχανικοί θα πρέπει να επιμένουμε να γίνεται το σωστό. Και το σωστό είναι εξαρτημένο σε ΕΓΣΑ τοπογραφικό.

Αλλά η ευθύνη του μηχανικού υπάρχει για την βεβαίωση. 

Για την σύνταξη του συμβολαίου την ευθύνη την έχει ο συμβολαιογράφος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.