Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπερβαση δομησης ισογειου καταστηματος εντος σχεδιου


Recommended Posts

Σε ισόγειο κατάστημα με υπέρβαση δόμησης 5 τ.μ, αλλά καμία παράβαση κάλυψης, το σύστημα υπολογισμού του ΤΕΕ μου βγάζει πρόστιμο 2.000 €, με πιάνει το ελάχιστο πρόστιμο δηλαδή. Αν πάλι βάλω ότι υπάρχει παράβαση κάλυψης <20% μου βγάζει πρόστιμο (με τιμή ζώνης 990 €) 66,82€.

Υπάρχει λογική σε αυτό το πράγμα, δηλαδή κάποιος που θα είχε κάνει και παράβαση κάλυψης θα πλήρωνε λιγότερο; Εννοώ καταλαβαίνω βάση νόμου πως προκύπτει αλλά ... πάνε καλά;

Θα υπάρχει πρόβλημα δηλ αν βάλω υπέρβαση <20% και στα τετραγωνικά της υπέρβασης κάλυψης βαλω 0; Άλλωστε 0<20%.

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύς κόσμος που έχει το ίδιο θέμα και ήδη έχουν πει από το ΤΕΕ ότι θα το διορθώσουν. Αν δεν βιάζεσαι να κάνεις υποβολή και να πληρώσεις τα 2.000, περίμενε ώσπου να γίνουν οι απαραίτητες ενημερώσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα και θα σου βγάλει το σωστό πρόστιμο για τα 5τμ υπ. δόμησης (που λογικά θα είναι αρκετά κάτω των 2.000) χωρίς να χρειαστεί να βάλεις υπέρβαση κάλυψης κλπ.

Edited by letom
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.