Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλαίσια REW Solar


dkyr

Recommended Posts

Συνάδελφοι ένα γνωρίζεται κάποιον «οικονομικό» προμηθευτή από Schott στείλτε μου ένα p.m.

Τα Aleo τα χρησιμοποιώ πάρα πολύ γιατί έχω καταφέρει και τα βρίσκω σε καλή τιμή.

Στην ίδια κατηγορία είναι και το SunWorx

Link to comment
Share on other sites

Αν πράγματι θέλετε να δειτε τι εστί Sanyo ,στο Sunnyportal υπάρχει ένα μικρό έργο σε σταθερές βάσεις ,ισχύος 20 KW, στο Λαύριο. Ούτε Κρήτη ,ούτε Β. Ελλάδα.

Στο συγκεκριμένο έργο ,σε κάθε έναν από τους τρεις μονοφασικούς SMA 7000 TL καταλήγουν πάνελ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ κατασκευαστή. Υπάρχει λοιπόν ένας αδιάψευστος τρόπος να συγκριθουν αυτές οι 3 εταιρειες. SANYO - FIRST SOLAR - SUNTECH. Το συγκεκριμένο έργο πάντως παει παραπάνω από σφαίρα. Οπότε είτε είναι πολυ κοντά στη θάλλασα και ψύχεται άριστα, είτε ο ιδιοκτήτης αλλάζει κλίσεις ανά εποχή.

 

Προσέξτε την Daily Report και "ταξιδέψτε" σε διαφορετικούς μήνες και μέρες. Θα εκπλαγείτε. Τα Sanyo και τα FS ειναι σχεδόν εφάμιλλα, ποιος θα το έλεγε όμως οτι και τα Suntech ακολουθούν κατά πόδας; Κατά μέσο όρο τα Sanyo είναι ζήτημα άν παράγουν μία (1) κιλοβατώρα παραπάνω ημερησίως από τα Suntech. Δηλαδή ένα 20άρι με Sanyo σε σύγριση με ένα 20άρι με Suntech θα παρήγαγε ημερησίως max 3 κιλοβατώρες επιπλέον. ΄Η διαφορετικά σε ένα 10αράκι 1,5 κιλοβατώρες .

Ανάγοντας τη διαφορά στο χρόνο μιλάμε βαριά 550 kwh. H στέγη/ταράτσα θα εισέπρατε το πολυ 300 ευρώ το χρόνο επιπλέον. Αξίζει το παραπανήσιο 10χίλιαρο (για να μην πω τώρα πλέον 12χίλιαρο) για μόλις 300 ευρώ και αν διαφορά;

Μόνο για λόγους αξιοπιστίας θα καταλάβαινα την εμμονή. Αλλά αξιοπιστία και απόδοση ίδια με την Sanyo έχουμε και σε άλλες ενδιάμεσες κοστολογικά εταιρείες, πχ Aleo.

 

Ιδου το link στο Sunnyportal

 

http://www.sunnyport...d3&splang=el-GR

Edited by rodag
Link to comment
Share on other sites

ενδιαφερον...αν εξαιρεσεις καποια βυθισματα σε ορισμενες μερες (που ειναι οντως περιεργα) τα first solar λειτουργουν πολυ κοντα στο σανυο και απο κοντα αλλα με 3-4% αποκλιση τουλαχιστον ημερησιως απο τα σανυο ειναι και τα σαντεκ.

αν γνωριζαμε τα πανελς ακριβως τοτε ισως ειχαμε ενα χρησιμο συγκριτικο τεστ αναμεσα σε τρια πανελς

Link to comment
Share on other sites

Τα SANYO έχοντας το ποσοστό του άμορφου πυριτίου έχουν κάποια καλύτερη συμπεριφορά στις υψηλές θερμοκρασίες από τα μονοκρυσταλλικά και τα πολυκρυσταλλικά πλαίσια. Από την άλλη πλευρά, λόγω πάλι του άμορφου έχουν μεγαλύτερη +/-% διαφορά ως προς την ονομαστική ισχύ του πλαισίου και χρειάζονται προσοχή στη διαστασιολόγηση (sorting).

 

Τα αποτελέσματα είναι αναμενόμενα.

Αν κοιτάξουμε επιπόλαια την απόδοση, τα First Solar σαν άμορφα αποδίδουν πιο πολύ, τα SANYO σαν άμορφο/μονο αποδίδουν λίγο λιγότερο και τα Suntech σαν πολυκρυσταλλικά έρχονται τρίτα.

Προσωπικά δεν θα συνιστούσα τσ ακριβά SANYO σε πάρκο όπου δεν έχεις πρόβλημα χώρου.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.