Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μη πραγματοποίηση αυτοψίας αρχαιολογίας


Recommended Posts

Σε οικόπεδο που εκδόθηκε η άδεια και έχει προχωρήσει η κατασκευή διαπιστώθηκε ότι δεν έχει γίνει αυτοψία απο αρχαιολόγο κατά την εκσκαφή από αμέλεια πραγματοποίησης ραντεβού με την αρχαιολογική υπηρεσία.Να σημειώσω ότι πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας είχαν γίνει δοκιμαστικές τομές.Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;Υπάρχουν σοβαρές κυρώσεις;

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από την περιοχή. Αν έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος μήνυση από την εφορία αρχαιοτήτων προς Ιδιοκτήτη, Μηχανικό.

 

Την έχω πατήσει έτσι και περιμένουμε την αναφορά. Είχα ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη κατά την έκδοση της αδείας για την υποχρέωση του πριν σκάψει οπουδήποτε να τους ειδοποιήσει εγκαίρως, με έγραψε κατά την εκσκαφή για περίφραξη και το αποτέλεσμα είναι να τρέχουμε στα δικαστήρια.

Link to comment
Share on other sites

Αντιμετωπίζω την ίδια περίπτωση, είχαμε έλεγχο εκσκαφών και απλά ξεχάσαμε, ιδ/της και μηχανικός, να τους ειδοποιήσουμε όταν κάναμε το πρώτο κτίριο πριν 5 χρόνια. Τώρα όμως που κάνουμε προσθήκη 2ου κτιρίου στο ίδιο οικόπεδο η πολεοδομία ζήτησε θεωρημένο από αρχαιολογία το νέο διάγ/μμα κάλυψης. Από άλλες, προηγούμενες αυτοψίες της αρχαιολογίας σε οικόπεδα, συνήθως στέλνουν έναν οποιοδήποτε υπάλληλο, που μόλις έρχεται φεύγει, δεν παίρνουμε κανένα χαρτί που να λέει ότι έγινε αυτοψία και όλα οκ. Τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.