Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομική άδεια σε μισθωμένο οικόπεδο...


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

 

Σαν νέος μηχανικός, θα ήθελα τα ''φώτα'' απο κάποιους πιο έμπειρους για τη παρακάτω περίπτωση...

Πρόκειται για μια επιχείρηση η οποία έχτισε τα γραφεία της σε μισθωμένο οικόπεδο εκτός σχεδίου. Το οικόπεδο εδώ και 2 χρόνια έχει μπει στο σχέδιο και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας θέλει να βγάλει άδεια για να μη ταλαιπωρείται με το ρεύμα και να είναι πλέον νόμιμος.

Αυτο που ζητάω να μάθω είναι, η άδεια σε ποιανού το όνομα θα βγει? Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου με τον επιχειρηματία αναφέρει, ότι μπορεί να παραχωρηθεί το οικόπεδο για τις ανάγκες ανέγερσης κτιρίων απο την επιχείρηση. Αλλά αρκεί μόνο αυτο για την έκδοση αδείας στο όνομα του μισθωτή?

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια θα βγει στο όνομα του μισθωτή. Το έχω κάνει σε δύο περιπτώσεις όμοιες με τη δική σου.

Αυτό που μπορεί να σε ταλαιπωρήσει λίγο ειναι το ΙΚΑ, καθώς στην απογραφή του έργου θα ζητήσουν να απογράψουν τον ιδιοκτήτη. Κατόπιν συνεννοήσεως με το τοπικό υποκατάστημα, τελικά η απογραφή του έργου έγινε στο όνομα της εταιρείας. Οπότε θα πρέπει να έρθεις σε συνεννόηση με το αρμόδιο υποκατάστημα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κόλλημα με τη παραπάνω νομιμοποίηση...Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης οικοπέδου (εκμισθωτής) δεν έχει πληρώσει την εισφορά γης σε χρήμα στο δήμο, και δεν νομίζω να το κάνει γιατί το ποσό που προκύπτει είναι μεγάλο, τι γίνεται? Έχει φαντάζομαι σπουδαίο ρόλο η βεβαίωση αυτή στην διαδικασία της νομιμοποίησης. Κολλάει η νομιμοποίηση? Αν ναι, μπορώ να προχωρήσω κάνοντας απλά τακτοποίηση με το νόμο 4014? Τέλος, το παράβολο που έχει πληρωθεί χάνεται μαζί με την αμοιβή του μηχανικού ή συμψιφίζεται στη διαδικασία της τακτοποίησης?

Edited by Stavros_mar
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.