Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Γνωρίζει μήπως κάποιος πως μπορεί να υπολογιστεί η καθοδική προστασία δεξαμενής υγραερίου; Είτε αναλυτικά είτε στο περίπου. Προφανώς έχει να κάνει με το μέγεθος της δεξαμενής, τον τύπο του μετάλλου, την ποιότητα του εδάφους και δεν ξέρω τι άλλο.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει, θα του ήμουν ευγνώμων!!!

Δημοσιεύτηκε

Σύμφωνα με την νομοθεσία αν η δεξαμενή υγραερίου δεν είναι υπόγεια τα στηρίγµατά της πρέπει να προστατεύονται αποτελεσµατικά από την διάβρωση, µε βαφή ή άλλα µέσα. Η δεξαµενή πρέπει να βάφεται µε ανοικτό χρώµα για να αυξάνεται η ανάκλαση της ακτινοβολίας και να ελαχιστοποιείται η άνοδος της θερµοκρασίας του περιεχοµένου της (ιδίως το καλοκαίρι). Συνιστάται η βαφή µε λευκό χρώµα. Να αποφεύγεται η χρήση αλουµινοχρώµατος.

 

Οπότε εφόσον η εταιρεία κατασκευής της δεξαμενής GPL έχει υπολογίσει και συγκεκριμένη θεμελίωσή της από μπετόν τα στηρίγματά της δεν έρχονται σε επαφή με το έδαφος. Αρκεί μόνο να εφαρμόσεις ένα σύστημα γείωσης με ηλεκτρόδιο για την προστασία της από στατικά ηλεκτρικά φορτία.

Σε περίπτωση υπόγειας δεξαμενής απαιτείται ειδική μελέτη για την καθοδική προστασία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.