acnt Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28 , 2008 Nα την κάνεις τότε!!! Ο πιό ασφαλής τρόπος!!!
lefkada Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2008 Καλησπέρα. Πως γίνεται αλήθεια η πυρηνοληψία? Χρησιμοποιούνται ειδικα εργαλεια κτλ? Ποια σημεία επιλέγουμε για να γίνει?
cna Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2008 Η πυρηνοληψία γίνεται με ειδικό μηχάνημα ("καροτιέρα"). Συνήθως προτιμούμε να μην την εφαρμόζουμε σε απλά υποστυλώματα αλλά σε τοιχεία (εννοείται πέραν των κρυφών στύλων του τοιχείου) και πλάκες. Τα σημεία επιλέγονται με βάση το αξίωμα της απουσίας οπλισμού από τον πυρήνα. Κοινώς δεν θέλουμε να υπάρχουν στους πυρήνες τμήματα χάλυβα καθώς αυτό αλλοιώνει τα αποτελέσματα των δοκιμών.
lefkada Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2008 Τα δοκίμια τι διαστάσεις έχουν? Τα ελέγχουμε σε καμψη, θλιψη? Σαν τα δοκίμια που παίρνουμε κατά την σκυροδετηση?
Παναγιώτης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2008 Από όσο θυμάμαι από τα δομικά υλικά ισχύουν τα εξής : Τα δοκίμια όπως βγάινουν από την καροτιέρα έχουν σχετικά τυχαίες διαστάσεις. Δεν κόβονται ακριβώς, παίζουν κάποιες διαφορές από καρότο σε καρότο. Υπάρχει ειδική διαδικασία με την οποία γίνεται αναγωγή του δοκιμίου που εξάγεται από την καροτιέρα σε ένα τυπικό δοκίμιο (κυλινδρικό ή κυβικό). Στη συνέχεια γίνονται δοκιμές θλίψης για τον προσδιορισμό της θλιπτικής αντοχής. Για δοκιμές κάμψης ή άλλου τύπου δοκιμές δε ξέρω να σου πω.
kfill Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2008 Τα καρωτα εχουν διαμετρο 10 εκατ. και υψος κατ ελαχιστο 12 εκατ. (ωστε μετα το καθαρισμα στο εργαστηριο να μεινουν 10-11 εκατ. για καπελωμα). Δεν πρεπει να περιεχουν οπλισμο πανω απο Φ8 διοτι τοτε απορριπτονται.Ο ελεγχος γινεται σε θλιψη συμφωνα με ΚΤΣ 96 ή την εγκυκλιο Ε7/1997 του ΥΠΕΧΩΔΕ
bmw316gr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2008 Καλημέρα σε όλους. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο όλες οι παρατηρήσεις να γράφονται στο ημερολόγιο εργασιών και να υπογράφει και ο εργολάβος, ενω μια υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη για αλλαγές που κάνει χωρίς ενημέρωσει ή επειδή απλά θέλει είναι απαραίτητη.
tripatz Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2008 καλημέρα παιδιά, εγώ βρίσκομαι από την άλλη πλευρά του ιδιοκτήτη. ο αρχιτέκτονας που έχει την επίβλεψη δεν πατάει στις σκυροδετήσεις και στα σίδερα καμμιά φορά και όταν έρχεται είναι σα να μην έρχεται. θέλω πολύ να παραιτηθεί αλλά πείτε μου σας παρακαλώ πόσο εύκολο είναι να αναλάβει κάποιος άλλος το έργο χωρίς να έχουμε τσακωμούς και στεναχώριες. Επίσης άσχετο με το θέμα τα στηθαία μπορούν να γίνουν από τούβλα ή καλύτερα από μπετόν?
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2008 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2008 Αν είναι ψηλά, καλύτερα από σκυρόδεμα να γίνουν τα στηθαία.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα