Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΠΟΥΔΕΣ


Recommended Posts

Καλημέρα σε ολους..σπουδαζω πολιτικος μηχανικος στην ιταλια και εδω το νεο συστημα ειναι 3+2 ετη...για να αναγνωρισττει το πτυχιο μου σαν μηχανικος θα πρεπει να τα παρω και τα 5!! θα ηθελα να παρω μια μεταγραφη αλλα μου ειπαν απο το δοαταπ οτι εαν παω σε αλλο πανεπιστημιο θα πρεπει να παρω εκει που θα παω το 50% των μαθηματων και απο τα 5 χρονια!! δε μπορω να καταλαβω τη λογικη του δοαταπ αφου μιλαμε για 2 διαφορετικα πτυχια ενα στ τριετες και ενα μετα στα αλλα 2!!! ξερει καποιος να μου πει περισσοτερα? επισης μπορω μετα το τριετες να παω να κανω τα αλλα 2 χρονια στο καναδα και να μου αναγνωριστει το πτυχιο μου πισω στην ελλαδα?

Link to comment
Share on other sites

Πολύ απλά είναι τα πράματα.

Στην Ελλάδα ακόμη η συνθήκη της Bologna είναι άγνωστη. Δηλαδή ενώ παντού με το B.Sc. αν το αποκτήσεις μπορείς να συνεχίσεις το M.Sc όπου θέλεις μετά.

Αυτό δεν γίνεται στην Ελλάδα γιατί το πρόγραμμα σπουδών τους δεν ορίζει κάτι τέτοιο. Λογικά θα πρέπει το πανεπιστήμιο που θα πας στην Ελλάδα να σου κάνει την αναγνώριση των μαθημάτων ατην περίπτωση που θέλεις να συνεχίσεις στην Ελλάδα (και γιατί να το κάνεις αυτό άλλωστε ??? δεν έχει νόημα εξάλλου).

 

επισης μπορω μετα το τριετες να παω να κανω τα αλλα 2 χρονια στο καναδα και να μου αναγνωριστει το πτυχιο μου πισω στην ελλαδα?

 

Αυτό εννοείται ότι θα σου αναγνωρίζεται !!! Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Edited by Mercedes
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.