Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπαίνει τακτοποιημένο αυθαίρετο σε συμβόλαιο;


Recommended Posts

Ιδιοκτήτης έχει υπόγεια θέση στάθμευσης, εμβαδού 30τ.μ. Επειδή δεν χρειάζεται όλος αυτός ο χώρος για να παρκάρει ένα αυτοκίνητο, έχει μετατρέψει ένα μέρος του χώρου σε κλειστή αποθήκη.

Στην τωρινή κατάσταση, το συμβόλαιο αναφέρει το διαμέρισμα του ιδιοκτήτη και μία θέση στάθμευσης (χωριστή οριζόντια ιδιοκτησία, με χιλιοστά).

Αν ο Ιδιοκτήτης τακτοποιήσει την αυθαίρετη αλλαγή χρήσης, και μελλοντικά μεταβιβάσει το ακίνητο, στο νέο συμβόλαιο θα φαίνεται και η αποθήκη του υπογείου; Το ρωτάει έτσι ώστε να διαπραγματευτεί καλύτερη τιμή για το ακίνητο, μιάς και αυτό θα έχει πλέον και αποθήκη...

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που είναι υπόγειος ο όλος χώρος και έχει χιλιοστά επί του οικοπέδου,

μπορεί και η αποθήκη να πάρει χιλιοστά. Απλά θα μοιραστούν τα χιλιοστά του όλου χώρου (των 30 μ²) στους δύο καινούργιους.

Σε πολλές περιπτώσεις ο κανονισμός στις πολυκατοικίες επιτρέπει τέτοια "μαγειρέματα" να γίνονται εντός της κάθε διαιρεμένης ιδιοκτησίας χωρίς να απαιτείται συνυπογραφή από τους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες.

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

Πάντως, ανεξάρτητα από τον κανονισμό της πολυκατοικίας, τώρα με τον ν. 4014 μπορεί να προχωρήσει μονομερώς ο ιδιοκτήτης στην τακτοποίηση, έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Τελικά θα μπει στο νέο συμβόλαιο, με χιλιοστά, ή χωρίς; Το λέω για να μην υποχρεώσει μετά τους υπολοίπους συνιδιοκτήτες να αλλάξουν τη σύσταση.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχει μία θέση και όχι 2 δεν έχει θέμα , αφού ορίζουμε θέσεις και όχι τμ στα γκαράζ και μετά το κλείσιμο έχει τις ελάχιστες διαστάσεις .

Αλλιώς μπορεί να κλείσει όλο τον χώρο του και να κάνει ότι θέλει αφού έχουμε πλήρη κυριότητα του χώρου και όχι απλά χρήση .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.