Thodoris4 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2012 Ναι οκ, απλά θεωρώ ότι πλέον δε χρειάζεται ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΘΕΣΗ της αμοιβής μηχανικού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
letom Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2012 Ναι, εφόσον ούτε με την απαλλαγή ούτε με την αυτοπαράδοση γλιτώνουμε τις κρατήσεις κλπ σαφώς συμφέρει η αυτοπαράδοση για να γλιτώνουμε έστω το τρέξιμο και τη χαρτούρα της διαδικασίας απαλλαγής! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΟΩΝ Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2013 Συνάδελφοι, δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό το "Δελτίο Αυτοπαράδοσης" που αναφέρετε παραπάνω. Μπορείτε να μού εξηγήσετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
teerroreer Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2013 είναι ενα μπλοκ, σαν το μπλοκ αποδείξεων,για να κόψεις απόδειξη στον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να το ''τρυπήσεις'' όπως το μπλοκ αποδείξεων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 21 , 2013 Απο κάποιο (απο τα αθεώρητα μπλόκ) που έχω ? Και τι γράφουμε σαν περιεχόμενο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΟΩΝ Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 (edited) Για τακτοποίηση ν.4014 δικού μου (Μηχανικός) ακινήτου: Νόμιμη αμοιβή: €1.577,37 (με το "νέο" λάμδα) Πληρώνω ΤΣΜΕΔΕ: €32,30 Συμφωνηθείσα "με τον εαυτό μου" αμοιβή: €20,00 Πληρώνω: ΦΠΑ: €4,60 και ΦΕΜ: €1,00 Γενικό σύνολο που πληρώνω: 32,30+4,60+1,00=€37,90. Αυτά τα πληρώνω είτε πάρω απαλλαγή από το ΤΕΕ για την αμοιβή μου είτε όχι. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί κάποιος να μπει στη διαδικασία της απαλλαγής (τουλάχιστον για ρύθμιση ν.4014). Με τα παλιά δεδομένα (προ της "απελευθέρωσης" των αμοιβών) σίγουρα είχε νόημα, διότι το ΦΕΜ ήταν επί της νόμιμης αμοιβής, ήτοι: €157,74. Έτσι, με την όλη διαδικασία της απαλλαγής θα "γλίτωνες" χρήματα. Δεν ξέρω αν τα έχω καταλάβει σωστά. Αν έχετε κάποια σχόλια, πείτε μου. Ευχαριστώ. Edited Μάιος 22 , 2013 by gp1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzeno Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Το παραστατικο (ΑΠΥ) θα ειναι προς τον εαυτο σου? Γινεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΟΩΝ Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 (edited) Γιατί όχι; Ούτως ή άλλως και η εντολή πληρωμής από το σύστημα του ΤΕΕ στο όνομά μου δεν θα είναι; Edited Μάιος 22 , 2013 by gp1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sagiasd Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 gp1 Μαζί με το τσμεδε πληρώνεται και εισφορά ΕΜΠ, σύνολο 3,072% * νόμιμης. Το φεμ είναι 10% επί της συμφωνηθείσας. Πάντως χλωμό το βλέπω να μπορείς να συντάξεις συμφωνητικό με τον εαυτό σου. Μίλα με κάποιον λογιστή καλύτερα, μπορεί να ξέρει κάποιον καλύτερο τρόπο (αυτοπαράδοση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dib Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2013 Μήπως θα πρέπει να μας δώσει και μια απάντηση επι του θέματος και ο ''λογιστής του forum'' SOTHRIS ? (αν βλέπει το θεμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα