Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Για παράδειγμα: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε Μsc

 

Ο παραπάνω τίτλος είναι λάθος. Η σωστή αναγραφή είναι ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, Μ.Sc.

 

Αν πεσεις σε κανεναν βλαμμενο με ορεξεις και εισαι αποφοιτος ΤΕΙ με MSc και γραφεις

στις καρτες σου και γενικα στον τιτλο σου Μηχανολογος Μηχανικος MSc μπορει να βρεις

τον μπελα σου. Το MSc εδω στην Ελλαδα ειναι αδιαφορο, το ΠΕ και το ΤΕ κανει ολη την

διαφορα δυστυχως. Γενικα η mercedes εχει δικαιο αλλα για τις πολιτισμενες χωρες...

 

Οποτε αν το κανει κανεις παιζει να βρει και τον μπελα του για ψευδη δηλωση αν κανενας

ανταγωνιστης τον δοσει. Και απ`οτι βλεπω με την αναδουλεια που υπαρχει τετοια φαινομενα

θα υπαρξουν ολο και πιο εντονα...

 

 

Οσο για 5ετες διπλωμα, οταν πρωτοβγηκαν τα master για μηχανικους στην Ελλαδα εγινε επανασταση

και υπηρξαν εντονες αντιδρασεις γιατι φοβοντουσαν οι διπλωματουχοι οτι θα υποβαθαμιστει το διπλωμα

τους. Μεχρι τοτε αν δεν κανω λαθος δεν υπηρχε η συνθηκη της Μπολονια οποτε υπηρχε η εντυπωση

οτι το 5ετες διπλωμα ηταν ισοτιμο του master αρα δεν υπηρχε λογος να υπαρχουν master παρα μονο

διδακτορικα για οσους ηθελαν. Οταν υπογραψαμε την συνθηκη της Bologna αποδεκτηκαμε οτι διπλωμα=BSc.

Edited by MScEng
Link to comment
Share on other sites

Παιδες καλημερα...

το ξαναλεω το Τ.Ε το βαζω μοναχα εδω!!! απλα κ μονο γτ εγω θελω, μονο στο Forum..

 

MScEng καλημερα, οπως καταλαβαινεις το βαζω απλα για να υπογραμμισω ποιος ειμαι :smile: κ εσυ κ o Mercedes εχετε δικιο, απλα παιδια μιλαμε για πολιτισμενες χωρες κ οχι για την Ελλαδα!!

 

Σε αυτο που αναφερεις σχετικα με την αναφορα, δεν γνωριζω για κατι τετοιο, οποτε θα συμφωνησω μαζι σου :smile: Απλα καλυτερο θα ειναι ο καθενας μας σαν μηχανικος να προσπαθει να γινετε παντα καλυτερος, εξαλλου υπαρχουν πολλοι εξω που ανεξαρτητα το διπλωμα/πτυχιο που εχουν, δεν σημαινει κατι γιατι δεν εχουν καμια γνωση να προσφερουν ή να ειναι παραγωγικοι..Εξαλλου ολοι ξερουμε (αν κ κανεις δεν μιλαει για αυτο) για την καταντια του επαγγελματος του μηχανικου στην Ελλαδα.

 

Εαν θελετε να το αναπτυξουμε καλο θα ειναι να ανοιξουμε αλλο thread κ να μην χρησιμοποιουμε αυτο γτ ο συναδελφος που εκανε την ερωτηση δεν θα παρει αρκετες πληροφοριες..

Link to comment
Share on other sites

'την Ελλάδα με την Σουηδία πήγες να συγκρίνεις και μάλιστα στα θέματα εκπαίδευσης'

Δεν είχα σκοπό να συγκρίνει τις δυο χώρες, αλλά το αρχικό μήνυμα αφορούσε το Πολυτεχνείο της πρωτεύουσας της, οπότε ήθελα να απαντήσω σχετικά.

 

Το να είσαι μηχανικός, γιατρός, κλπ είναι κυρίως επαγγέλματα που τα μαθαίνεις στην πράξη, μέσω των καθημερινών δυσκολιών, οπότε εκεί γίνεσαι 'χ' και εξελίσεσσαι καθημερινά.

Εκεί επίσης, στο στοίβο αυτό, δείχνει ο καθένας τι μπορεί να κάνει, όπου πρέπει να συνδυάσει τις γνώσεις και τρόπο σκέψης του, με ηγετικές ικανότητες, αποφασιστικότητα, υπευθηνότητα, ευρηματικότητα κλπ

 

Τα χρόνια στο Πολυτεχνείο, οι βαθμοί εισαγωγής και αποφοίτησης, σίγουρα παίζουν ρόλο, αλλά στην πράξη αποδυκνύει ο καθένας, τι δύναται να κάνει. Άλλωστε οι όποιες σπουδές, είναι μια καλή ευκαιρία να μάθεις και εξελιχθείς. (Σχετικά με τα ΤΕΙ, δίχως εμπάθειες, ναι είναι χαμηλότερο επίπεδο από ΑΕΙ γενικά. Από άποψη υποδομής, αλλά κυρίως ανθρώπινου δυναμικού. Οι καθηγητές μέχρι πρότινος, δεν είχαν καν διδακτορικό.)

 

Σχετικά με τις μεταπτυχιακές σπουδές, που θέλει ο συνάδελφος να κάνει, πιστεύω πως έπειτα από τόσα έτη σπουδών, έχεις προπονηθεί καλά να μελετάς και διαβάζεις, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Οι βασικές σπουδές είναι education, ενώ οι μετά είναι training -εφαρμόζεις όσα έχει ήδη μάθεις, ή με βάση αυτές εμβαθύνεις περεταίρω.

 

Ωστόσο, καθοριστικό είναι ο επιβλέπων της εργασίας, πόσο υπεύθυνος και επιστήμονας είναι. Μπορεί να πας στο καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο, αλλά ο επιβλέπων σου να είναι '...στον κόσμο του'. Μπορεί να πας στο χειρότερο πανεπιστήμιο, αλλά να πέσεις σε επιβλέποντα 'Ανθρωπο' κατα αρχήν, και ακολούθως ευρηματικό επιστήμονα, και να κάνεις θαύματα μέσω της διατριβής σου. Προσωπική μου άποψη είναι πως, δυστυχώς ή ευτυχώς, οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά. Έπονται τα πανεπιστήμια, εργαστήρια, εργοτάξια.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να πας στο καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο, αλλά ο επιβλέπων σου να είναι '...στον κόσμο του'. Μπορεί να πας στο χειρότερο πανεπιστήμιο, αλλά να πέσεις σε επιβλέποντα 'Ανθρωπο' κατα αρχήν, και ακολούθως ευρηματικό επιστήμονα, και να κάνεις θαύματα μέσω της διατριβής σου.

 

Αυτό ειδικά στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί και στο ΑΕΙ και στο ΤΕΙ. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα.

Επίσης σήμερα ειδικά στα ΤΕΙ (και μιλάω για το προπτυχιακό επίπεδο και λίγο παραπάνω, γιατί το προπτυχιακό το λαμβάνω στα 3 έτη) τα 3 χρόνια δεν έχουν Δ Ι Φ Ο Ρ Α !!!

Γιατί τα 3 έτη έχεις τα βασικά, που είναι Μαθηματικά, Φυσική, Μηχανική κ.τ.λ.

Το επίπεδο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πολυτεχνεία στα 3 έτη (ειδικά σήμερα όλοι στην βαθμίδα του καθηγητή έχουν διδακτορικό και δεν μιλάω για επίκουρο καθηγητή). Μάλιστα υπάρχουν καθηγητές που σε μερικά ΤΕΙ το περνάς μόνο με 5 !!! Και μιλάω για Μηχανικές και τέτοιου είδους μαθήματα. Είναι ανάλογα ο καθηγητής. Έβλεπα βαθμούς παλιά στους απόφοιτους ΤΕΙ που δεν ξεπερνούσαν το 7 με τίποτα ! Και την ίδια περίοδο παιδιά από το πολυτεχνείο είχαν για πλάκα το 8 !!!

Βέβαια τα πράματα έχουν αλλάξει σήμερα. Αλλά είναι όπως το είπε ο συνάδελφος. Όλα είναι στο χέρι του καθηγητή και φυσικά του φοιτητή. Αν ο καθηγητής έχει low level και αυτό φαίνεται, το μάθημα θα είναι low level.

 

Η διαφορά είναι μεταξύ ΤΕΙ και ΑΕΙ ότι μετά στο ΑΕΙ συνεχίζεις την εξειδίκευση με παραπάνω χρόνια σπουδών. Εκεί είναι η διαφορά. Τα θέματα στα πρώτα μαθήματα είναι πάνω-κάτω τα ίδια. Και μιλάω για τα πρώτα 3 έτη. Εκεί δεν υπάρχει διαφορά. Αλλά η διαφορά έρχεται μετά, γιατί στο πολυτεχνείο ο φοιτητής έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τον τομέα που θέλει να ακολουθήσει και όλα αυτά στα 5 χρόνια.

 

Για αυτό έχω πει, δώστε το 3+2. Μπορεί ένας πραγμταικά πολύ καλός φοιτητής να χαθεί στα ΤΕΙ εξαιτίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Αλλά θα τον κερδίσει το εξωτερικό. Πως λοιπόν το εξωτερικό τον αναγνωρίζει και η ίδια η χώρα του τον υποβαθμίζει ?

 

Αλλαγή στα προγράμματα εδώ και τώρα στο 3+2 !

 

Αν πεσεις σε κανεναν βλαμμενο με ορεξεις και εισαι αποφοιτος ΤΕΙ με MSc και γραφεις

στις καρτες σου και γενικα στον τιτλο σου Μηχανολογος Μηχανικος MSc μπορει να βρεις

τον μπελα σου.

 

Θα μου επιτρέψεις να κάνω μια παρατήρηση.

Το M.Sc. το κάνεις σαν συνέχεια του B.Sc.

Είναι δηλαδή όπως όταν στην Ελλάδα από ΤΕΙ συνεχίσεις με κατακτητήριες στο πολυτεχνείο.

Ακριβώς το ίδιο είναι. Απλά έξω δεν σου δίνουν δίπλωμα (γιατί έχει καταργηθεί σαν τίτλος) και σου δίνουν το M.Sc.

Κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα για αυτό !

Έχεις κανονικότατα τίτλο M.Sc.

Και με αυτό σε δέχονται κανονικότατα και για διδακτορικό !!!

Άρα το σωστό είναι Μηχανολόγος Μηχανικός M.Sc.

Ειδικά αν έρθεις από το εξωτερικό (που το πανεπιστήμιο σου αναγνώρισε το πτυχίο των ΤΕΙ σαν B.Sc. και συνέχισες) και απόκτησες το M.Sc. κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα !!!

 

Και αν ρωτήσεις γιατί θα σου πω. Γαιτί εκεί σε όλα τα πολυτεχνεία και FH έχουν το 3+2 ! Δηλαδή το B.Sc. και μετά το M.Sc.

Από την στιγμή που αποφοίτησες από το εκεί πολυτεχνείο με σύνολο άνω των 300 ECTS ή 5 χρόνια συνολικές σπουδές είναι το ίδιο με τον διπλωματούχο Μηχανικό στην Ελλάδα. Απλά η Ελλάδα συνεχίζει και δίνει ακόμη και σήμερα δίπλωμα στα 5 χρόνια. Αλλά όχι M.Sc.

Edited by Mercedes
Link to comment
Share on other sites

@bebis 1

 

Επειδη εχεις μπερδεψει παρα πολλα πραγματα, θεωρεις δλδ οτι μονο κ μονο οι πανελληνιες δινουν αξια σε μια σχολη??

Να σ πληροφορησω φιλε μου οτι οι παιδαγωγικες εχουν 17-18 ενω το εφαρμοσμενο μαθηματικο κρητης ας πουμε ειχε 13..τι σημαινει οτι το παιδαγωγικο ειναι πιο δυσκολο??

 

Μην μπερδευεις τις πανελληνιες με την ποιοτητα, δεν εχουν καμια σχεση..Ακομα μια υπογραμμιση ΟΛΟΙ οι καθηγητες στα ΤΕΙ κατεχουν διδακτορικο αλλιως δεν γινεσε καθηγητης!!! (τα ετη που σπουδαζα εγω, ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ ανεξαιρετως ηταν κατοχοι διδακτορικου κ οχι μονο)

Καλο θα ειναι να καταλαβεις ομως οτι τα ΤΕΙ στην σημερινη τους μορφη, δεν ξερω κατα ποσο λιγοτερο πανεπιστημια ειναι, αλλα κοιτα να δεις τι ερευνητικα προγραμματα βγαινουν απο εκει κ παρακολουθα κ λιγο κ τι επιπεδο καθηγητων διδασκουν, με κονδυλια πολυ μικροτερα απο το κεντρικο πανεπιστημιο οπως λες..

Παντως καποιος που αγαπει αυτο που κανει οπου κ να το πραγματοποιει θα μαθει..

 

Και κατι τελευταιο για τις πανελληνιες, ποσοι πιστευεις που εβγαλαν 18 ή 19 μπηκαν σε σχολη που ηθελαν με την μια κ οχι σε μια αλλη την οποια δεν την θελανε αλλα την παρακολουθησαν??

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασε τις πανελλήνιες. Δεν είναι εκεί το θέμα.

Οι πανελλήνιες είναι τυφλοσούρτη και παπαγαλία. Ειδικά στις μέρες μας έχει πέσει και το επίπεδο πολύ χαμηλά σε σχέση με παλιότερα.

Δεν είναι το θέμα οι πανελλήνιες, το ξαναλέω.

Σήμερα, είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι, τα 3 χρόνια είτε σε ΤΕΙ είτε σε ΑΕΙ είναι πάνω-κάτω τα ίδια.

Γιατί λέω πάνω-κάτω τα ίδια ?

Γιατί μπορεί να πέσεις σε καθηγητή που στην Μηχανική έιτε στην Στατική ή κάπου αλλού να βάζει δύσκολα θέματα. Και αυτό γίνεται σε όλα τα ΤΕΙ και ΑΕΙ.

 

Είπαμε. Η μεγάλη διαφορά είναι η δυνατότητα που έχουν στο να επιλέξουν τομέα ή εξειδίκευση οι φοιτητές των ΑΕΙ. Αν όμως υπήρχε το 3+2, άριστοι φοιτητές από τα ΤΕΙ θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και αυτοί την εξειδίκευση στα 2 ή 1 έτος στο ΑΕΙ της αρέσκειας τους.

Edited by Mercedes
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω οι πανελληνιες ειχαν επιπεδο με τις ΔΕΣΜΕΣ τοτε που για να γραψεις εδειχνες εαν ηξερες ή οχι...Αυτο θελω να πω οτι το παν δεν ειναι οι πανελληνιες, φυσικα καλο ειναι να γραψεις καλα κ υψηλους βαθμους, αλλα δεν δειχνει ακριβως κ σε τι επιπεδο εισαι (φυσικα παντα με εξαιρεσεις),

Link to comment
Share on other sites

Άρα το σωστό είναι Μηχανολόγος Μηχανικός M.Sc

 

Καταλαβαινω την λογικη σου απλα διαφωνω για την Ελλαδα. Εδω ο ανωθεν τιτλος θα

υπονοουσε οτι ο μηχανικος ειναι ΠΕ και οχι ΤΕ γιατι εδω αυτο μονο μετραει το ΠΕ και το ΤΕ

τα αλλα ειναι για κατι ψωνια που πιστευουν σε σπουδες επιμορφωση και αλλες

κουτοφραγκιστικες ανοησιες...

 

Μακαρι μια μερα να ξεκολλησουμε αλλα δεν το βλεπω...

Link to comment
Share on other sites

Και επειδή η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική θα αναγκάσεις και τους υπολοίπους να πέσουν στο επίπεδο της Ελλάδας ?

Και εξηγώ. Τα 3 χρόνια στο ΤΕΙ και στο ΑΕΙ και το σύμπαν να χαλάσει είναι πάνω-κάτω τα ίδια (εξήγησα παραπάνω τους λόγους).

Από την στιγμή που έξω το Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο τον δέχεται (τα 4 χρόνια είπαμε υπερκαλύπτουν το B.Sc.) και αποφοιτά με το M.Sc. o τίτλος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός M.Sc.

Ο απόφοιτος μετρά στο παγκόσμιο στερέωμα σαν Μηχανολόγος Μηχανικός M.Sc.

 

Και εκεί που θα με κοροϊδεύουν εμένα για τα τριτοκοσμικά της Ελλάδας, ας κοροϊδευουν την Ελλάδα.

Σε όλον τον κόσμο ισχύει το 3+2. Έχεις το B.Sc. από την Σουηδία και έχεις το M.Sc. από την Αμερική θα λέγεσαι και Μηχανολόγος Μηχανικός M.Sc

Αν τώρα η Ελλάδα δίνει B.Sc. στα 5 χρόνια, αυτό είναι δικό της πρόβλημα.

Edited by Mercedes
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.