Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φύλλα καταγραφής και δικαίωμα τακτοποίησης


Recommended Posts

Καλημέρα Κύριοι και Κυρίες

 

Η ερώτηση μου είναι η εξής, γιατί λιγάκι έχω μπερδευτεί.

Σε ένα κτίσμα εκτός σχεδίου και οικισμού, οπου ανοίκει σε 4 άτομα ισανάλογα, και για τους 4 αποτελεί κύρια και μοναδική κατοικία. Σύμφωνα με το νόμο, αν ο/η σύζηγος κάποιου εχει στην κατοχή του/της κτίσμα κύριας κατοικίας πάνω απο 70τμ ή 70+30τμ (με ένα ή δύο παιδιά κτλ), τότε το προς τακτοποίηση ακίνητο δεν μπορεί να δηλωθεί κύρια κατοικια, αλλά ως άλλη κατοικία! Σωστά ως εδώ? Αν είναι λοιπόν έτσι όπως τα γράφω, πώς μπορώ να το δηλώσω, αφού στο στο φύλλο καταγραφής μπορώ να δώσω μόνο μία επιλογή σχετίκα με το τι είναι το κτίσμα (κύρια κατοικία, αλλη κατοικία κτλ)? Θα μπορούσα ενδεχομένως να φτιάξω ένα δευτερο φύλλο καταγραφής με τα στοιχεία του "προβληματικού" ιδιοκτήτη. Αλλά ουτε αυτό γίνεται, αφού μετά το ποσοστό του θα λείπει από το πρώτο φύλλο καταγραφής (άρα<100%) και έτσι η δήλωση δεν θα προχωρήσει, και αντίστροφα! Καμία ιδέα παιδιά??

 

Και δεύτερον: Σήμφωνα με το ΤΕΕ¨:

Τη δήλωση αυθαιρέτων κατά τις διατάξεις του Ν. 4014/2011 υποβάλει ομάδα Μηχανικών , ανάλογα με τισ απαιτήσεις του Νόμου. Συγκεκριμένα, στις δηλώσεις αυθαιρέτων συμμετέχουν: 1.... 2....

3. Μηχανικός ειδικότητας η οποία του παρέχει το δικαίωμα εκπόνησης μελετών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για τους αντίστοιχους ελέγχους, με τισ μελέτες ολόκληρης της εγκατάστασης του κτηρίου που εντάσσεται, ως προς το σύνολο ή τμήμα αυτού, στη ρύθμιση.

 

Άρα εγώ σαν Μηχανολόγος Μηχανικός μπορώ ή όχι να κάνω τακτοποίηση?? Δε μιλάω να κάνω αποτύπωση ή τοπογραφικό ή έλεγχο στατικών ή κτλ, απλά αν μπορώ να κάνω την αυτοψία, συλλογή στοιχείων, επεξεργασία, διεκπεραίωση, παρακολούθηση ρύθμισης, κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.