Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Jef που στο καλό μένει;

Στην Σιβηρία;

 

Εάν το σπίτι είναι γεμάτο απώλειες και δεν καις το λέβητα επί 24ώρου βάσεως;

 

Δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από το να αυξηθούν κατά πολύ οι λογαριασμοί σου, ειδικά όταν μιλάμε για πετρέλαιο!

 

Έχουμε φίλο κολλητό με αρκετά αμόνωτο σπίτι, που και κοντά στα 7.000 πληρώσανε φέτος και πέρσι για το πετρέλαιο, ΚΑΙ δεν ζεσταθήκανε!

  • 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

χαιρετώ την παρέα σας..

Η ερώτηση που έχω να κάνω προς τους συναδέλφους είναι η εξής:

Πρόκειται για 2 νέες εξοχικές κατοικίες στην Πάτμο 130 και 240μ2, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται κατά κανόνα το καλοκαίρι (ανάγκη ψύξης),αλλά και σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιος να μείνει το χειμώνα (ανάγκη θέρμανσης), να μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ποιο είναι το πιο ενδεδειγμένο σύστημα? Φαντάζομαι αποκλείεται το πετρέλαιο (λέβητες κλπ)...Η αντλία θερμότητας θα συνέφερε, ή μήπως αρκούν κάποια καλά inverter μοιρασμένα στους χώρους και μια εξωτερική μονάδα και ξεμπερδεύουμε...; Ως πολιτικός μηχανικός δεν κατέχω το αντικείμενο...

Δημοσιεύτηκε

Οι λυσεις ειναι τρεις. Αντλια θερμοτητας για fun coil ή ΚΚΜ (ή και τα δυο), κεντρικο συστημα κλιματισμου VRV-MULTI κτλ., η απλα κλιματιστικα με το μειονεκτημα φυσικα πολλων εξωτερικων μοναδων που μας χαλανε τη μοστρα.. Οσο για τα inverter εχω μια αντιρηση αν προκειται μονο για διακοπες. Δε νομιζω οτι θα κανεις ποτε αποσβεση σε σχεση με απλα on-off που εχουν πολυ χαμηλη τιμη πλεον.

Τωρα βεβαια αναλογως την οικονομικη δυνατοτητα του ιδιοκτητη παιζεις .. Για χαλεπους καιρους απλα κλιματιστικα.

Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ πολύ kosmas85. Οι ιδιοκτήτες, θεωρούν ότι δεν χρειάζεται ψύξη για το καλοκαίρι τελικά. Άρα ψάχνουμε πια για το καταλληλότερο σύστημα θέρμανσης μιας κατοικίας που θα χρησιμοποιείται περιστασιακά το χειμώνα, πχ 10 μέρες τα Χριστούγεννα. Οπότε ανασκευάζω τις απορίες μου:

1.Στην περίπτωση αυτή μια αντλία θερμότητας θα έκανε απόσβεση σε σχέση με το κλασσικό σύστημα πετρελαίου;

2.Τα απλά κλιματιστικά on off μπορούν να ανταποκριθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες, πχ 0 έως -5 βαθμοί;

3. Όσον αφορά αυτό που ονομάζεται ποιότητα θερμότητας; Πώς επηρεάζεται αυτή από την επιλογή του τρόπου θέρμανσης;

4. Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να συνδεθούν μόνο με fan coil; Νομίζω και με θερμαντικά σώματα, έτσι δεν είναι; Η απόδοση μιας αντλίας θερμότητας επηρεάζεται από το τελικό μέσο που θα χρησιμοποιηθεί; Πχ. ενδοδαπέδια, fan coil κλπ;

 

Υ.Γ. Ο Κομφούκιος ήταν πολύ μεγάλος τελικά....

Δημοσιεύτηκε (edited)

1)Αν μιλαμε για 10 μερες θερμανσης μονο, αλλαζουν τα πραγματα. Ξεχνας αντλια θερμοτητας. Θα κανεις με ενα προχειρο υπολογισμο καμια 30αρια χρονια να κανεις αποσβεση.Πας για πετρελαιο εκτος και αν θες να "μπλεξεις" με αλλα συστηματα (πελλετ, θερμοπομποι-θερμοσυσσωρευτες)

2)Τα απλα θεωρητικα δουλευουν μεχρι και -10. Θελει προσοχη ομως γιατι μετα τους 0 η αποδοση πεφτει κατακορυφα.

3)Ποιοτητα θερμανσης οπως λεςμ δεν εχεις με τα κλιματιστικα ή με οτι εχει να κανει με κινηση αερα στο χωρο. Ειδικα στη θερμανση. Ο πιο σωστος τροπος θερμανσης ειναι η ενδοδαπεδια, μετα καλοριφερ κτλ.

4)Οι αντλιες θερμοτητας συνδεονται με οτι θες ομως τα σωματα ειναι πολυ μεγαλυτερα λογω χαμηλοτερων θερμοκρασιων θερμου νερου.( ο λογος που χρησιμοποιουνται fan coil για βεβιασμενη κυκλοφορια αερα)

 

Θα σου προτεινα θερμοσυσσωρευτες-θερμοπομπους αν ειχες ανεξαρτητη λυση για ΖΝΧ και αν ο ιδιοκτητης ειναι βεβαιως οτι δε θελει ψυξη το καλοκαιρι.

Edited by kosmas85
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Δέ θα πρότεινα θερμοσυσσωρευτες. Άν έρθουν παραμονή Χριστουγεννων πότε θα προλάβουν να φορτίσουν και μετα να αρχίσουν να αποδίδουν θερμότητα στους χώρους; Είναι και πολύ ογκώδης.Φυσικά μιλάμε πάντα για δυναμικούς θερμοσυσσωρευτες. Για στατικούς ούτε λόγος.

Τα κλιματιστικά Inverter εκτός απο την οικονομία στο ρεύμα (που το ξέρουν παπαγαλία σε όλα τα ηλεκτρομάγαζα οι εκάστοτε πωλήτές...) έχουν και δύο άλλα πλεονεκτήματα.

1 Παρέχουν ομοιομορφη θερμοκρασία στο δωμάτιο.Να το πώ απλα. Όταν "πιάσουν" θερμοκρασία δε σταματούν, περιμένουν να παγώσει ο χώρος και να ξαναξεκινήσουν φυσώντας αέρα 45 με 50 βαθμους. Αντιθέτως ρίχνουν την απόδοση τους μέχρι το επιθυμη΄το σημείο και τη διατηρούν σταθερή.

2 Μπορούν να εργαστούν σε χαμηλές θερμοκρασίες χωρις συνεχείς αποψύξεις. Συμβατικά κλιματιστικά στη συγκεκριμήνε περίπτωση δε θα έβαζα με τίποτα.

Καλύτερη λύση βλέπω τους ηλεκτρικούς θερμοπομπούς. Καλής ποιότητας όμως. Με ηλεκτρονικό θερμοστάτη και πραγματικά αθόρυβη λειτουργία. ¨Όχι να ακούν όλο το βράδυ κρα κρα κρα απο τις συστολές διαστολές. Απο ποιότητα θέρμανσης, εφόσον χρησιμοποιηθούν σωστοί θερμοπομποι το αποτέλεσμα είναι ίδιο με τη ζέστη που έχουμε συνηθίσει απο τα θερμαντικά σωματα νερού.

Το πετρέλαιο δεν το προτείνω.Γενικά πουθενα και στην περίπτωση σου ειδικά. Θα έρθουν για δέκα μέρες. Παρε πετρέλαιο, παραλαβή, μη περισσέψει, μή δε φτασει κ.α. ¨Αν θέλουν θερμαντικά σωματα νερου δες και την περίπτωση του ηλεκτρολέβητα.

Πάντως θα πρότεινα ηλεκτρική λύση, Μπαίνουν σπίτι, πατάνε το κουμπί και όλα έτοιμα....

Δημοσιεύτηκε

nkx απλα για 10 μερες το χρονο δε ξερω ποσο αξιζει να βαλεις ακριβα μηχανηματα που θα τα τρωει το αλατι. Εννοειται οτι οσο πιο πανω πας τοσο καλυτερα. Για την ανεση που αναφερεις συμφωνουμε, αλλα οικονομια δε κανεις γιατι απλα δε κανεις αποσβεση.

Δημοσιεύτηκε

Γιατι δεν βαζεις σομπες πελλετ?Θεωρω οτι ειναι η καλυτερη λυση για τετοιες περιπτωσεις.

  • Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.